دانشجوی نخبه گلستانی در یادداشتی اختصاصی با توجه به احتمال حضور موج دوم آنفلوآنزا در کشور توصیه هایی کرده است.
به گزارش«دانشجو سلام» به نقل از خبرگزاری بین المللی کاسپین از گنبدکاووس، الهام امینی دانشجوی نخبه گلستانی در یادداشتی اختصاصی با توجه به احتمال حضور موج دوم آنفلوآنزا در کشور توصیه هایی کرده است که خواندنی است:
همواره و در طی فصول مختلف سال شاهد شیوع بیماریهای خاص و مختلفی بودهایم ودراین بین امراض ویروسی دارای جایگاه ویژه و گاها خطرناکتری میباشند. زمستان و سرمای آن نیز ناقل بسیاری از ویروسها و بیماریهای ناشی از آنها میباشد و ویروس آنفلوآنزا در این فصل از سال نشر گستره و وسیعتری را داراست.این بیماری در اثر ۳نوع میکروبی متفاوت ایجاد میشود:ویروس نوعB،ویروسH3N2،ویروس H1N1 و از بین این سه نوع ویروسH1N1 بیماری زایی گسترده تری داشته و هر ساله باعث همه گیری و رواج اپیدمی بیماری آنفلوآنزا می گردد و هممانطور که مشاهده می شود امسال نیز اکثریت افراد در کشور به همین نوع میکروبی(H1N1) مبتلا گشته اند. همچنین این ویروس کشورهای منطقه و همسایه چون عراق،ترکیه،پاکستان و کشورهای منطقه خلیج فارس را درگیر ساخته و در حال چرخش می باشد.این بیماری حد و مرز خاصی نمیشناسد و احتمال گسترش آن از آسیا به اروپا و آمریکا در طی چند سال آینده نیز وجود دارد.
در سال قبل این اپیدمی از آذربایجان غربی و شرقی رواج یافت و امسال از استان کرمان آغاز گشت و متاسفانه ۲۲تن از هم وطنانمان در اثر این بیماری جان باختند که تنها ۸ تن از آنها مربوط به استان کرمان می باشد.موج این بیماری به استان گلستان نیز ورود یافته و منجر به فوت ۱نفر در شهر گالیکش گشته است.
باتوجه به همه گیر بودن و مسری بودن این عارضه ذکر و توجه به چند نکته حائظ اهمیت می باشد که در ذیل به شرح آنها میپردازیم:
استفاده از واکسن برای افراد بالای ۶۵ سال ،زنان باردار و افراد مبتلا به بیاری های مزمن توصیه شده و ضروری میباشد.
از درمان خودسرانه و مصرف نا به جای آنتی بیوتیک جدا خودداری شود.
دانش آموزان مبتلا از حضور در مدرسه خودداری نمایید.
این بیماری در تمام سنین به غیر از دوران شیرخوارگی دیده شده و شدت آن هرسال با سال قبل متنفاوت میباشد.
از عوارض این بیماری میتوان به پنومونی(عفونت حاد ریوی)اشاره نمود.
علائم این بیماری شامل:تب و لرز شدید،گلو درد،خشونت صدا،بدن درد بسیار و دردهای عضلانی از جمله کمردرد،استفراغ،سرفه(گاها همراه با خلط) میباشد و همواره افراد مبتلا به مشکلات تنفسی در برابر این عارضه ضعیف و حساس تر میباشند.
خطر مرگ و میر در اثر این بیماری افراد مسن،نوزادان،کودکان و بیماران قلبی ریوی را بیشتر تهدید مینماید.
باید توجه داشت کودکان تا۱۴ روز و بزرگسالان تا۷روز ناقل این ویروس هستند همچنین تا۱۵ دقیقه روی دست ها و۲۴ ساعت روی اشیا زنده مانده و قدرت انتقال دارد.
بهترین روش مقابله و پیشگیری با این بیماری رعایت اصول بهداشت فردی است:شستن مداوم دست ها به خصوص قبل از تماس با چشم،دهان و بینی و عدم تماس از افراد مشکوک به این بیماری.
برنامه تغدیه ای مناسب و مکملات غذایی شامل انواع گروه های غذایی(پروتئین ها،ویتامین ها،املاح معدنی و…) به جهت تقویت سیستم ایمنی و کنترل سلامتی.
کاهش استرس و داشتن خواب کافی زیرا خستگی و تنش همواره یکی از عوامل کاهش ایمنی بدن و ابتلا به امراض مختلف میباشد.
با رعایت نکات مذکور می توان به راحتی از ابتلا به این بیماری پیشگیری نمود.
در انتها با آرزوی سلامتی برای تمامی شما هموطنان عزیز توصیه میکنیم در صورت مواجه با این بیماری سریعا به مراکز درمانی مراجعه شود ،هم اکنون در تمامی بیمارستان ها امکانات لازم برای مقابله با این بیماری وجود دارد.
انتهای
توجه!