وزیر علوم تحقیقات و فناوری درگفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران یکی از کشورهای مطرح در حوزه پژوهش های دنیا بوده و امروز بین 15 کشور بزرگ دنیا از این نظر قرار دارد.
به گزارش دانشجو سلام؛ «منصور غلامی» امروز در آیین نکوداشت چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به شهادت سپهبد قاسم سلیمانی اظهار کرد: با شهادت سپهبد قاسم سلیمانی در جای جای کشور ظرفیت بالقوه ای بروز و ظهور کرد که در کشور بارقه امید به وجود آورده و در عرصه بین المللی باعث ناامیدی دشمنان شده است.
وزیر علوم ادامه داد: وارد چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی شدیم روزهای بی شماری را پشت سر گذاشتیم و وظیفه داریم ضمن توجه به آینده و برنامه ریزی لازم به گذشته و مسیری که در انقلاب اسلامی طی شده، نقاط قوت را شناسایی و ضعف ها را بازنگری داشته باشیم.
غلامی به سالگر پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود:ما امروز به برکت انقلاب اسلامی بین کشورهای دنیا حرف زیادی برای گفتن داریم و در عرصه های سیاسی، اقتصادی و علمی به توانمندی قابل توجهی دست یافتیم.
وی به توطئه های دشمن از جمله تحریم ها اشاره و تاکید کرد: اگر محرومیت ها و مشکلات سر راه کشور نبود قطعا با ظرفیت های موجود می توانست شرایط بهتری را برای کشور در انقلاب اسلامی به وجود بیاورد.
وزیر علوم با بیان اینکه سیستم مستکبر بر دنیا حاکم است، خاطرنشان کرد: بر اساس آموزه ها و باورهای دینی وظیفه داریم برای ایجاد تمدن اسلامی تلاش کنیم.
غلامی یادآور شد: در چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید دستاوردهای انقلاب را در سال های گذشته احصاء و ضعف ها را دریابیم و برای رفع ضعف ها در برنامه های آینده کشور برنامه ریزی درستی در نظر بگیریم.
وی افزود: در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بخشی از ظرفیت ها به دلیل عدم ناهماهنگی و به کارگیری درست منابع تحلیل رفت و اکثر آن چیزی که امروز در انقلاب اسلامی بدست آمده حاصل تلاش های جوانان دانشگاهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
وزیر علوم به توسعه جوامع دانشگاهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و متذکر شد: در طول کمتر از 20 سال پس از انقلاب اسلامی تمام نیازهای آموزشی کشور را مرتفع کنیم و دانشگاه جوان و توسعه یافته تربیت کنیم و این مهم یک دستاورد بزرگ برای انقلاب اسلامی به شمار می رود.
غلامی تاکید کرد: در تمام رشته های تخصصی دنیا در کشور رشته و دانشجو تربیت می کنیم و حوزه های جدید علمی که در جهان به وجود می آید در کشور نیز شکل می گیرد.
وی گفت: فعالیت های پژوهشی زیادی در دنیا اتفاق افتاده است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران یکی از کشورهای مطرح در حوزه پژوهش های دنیا بوده و امروز بین 15 کشور بزرگ دنیا از این نظر قرار دارد.
وزیر علوم تاکید کرد: در تمامی رشته های جدید ظرفیت های سرآمد و شناخته شده ای در کشور داریم و پژوهش ها نشان می دهد نظام اسلامی و آرمان های انقلاب اسلامی منجر به توسعه علمی کشور شده است.
غلامی یادآور شد: در 10 سال گذشته با راه اندازی مرکز رشد و ایجاد پارک های علم و فناوری به سمت کاربردی شدن نتیجه تحقیقات و اشتغال تخصصی دانش آموختگان حرکت کردیم.
وی گفت: بالغ بر 5 هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که جمعیت زیادی از دانش آموختگان دانشگاهی در رشته های مولد در آن فعالیت می کنند.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: با راه اندازی این مراکز پژوهشکده ها پیش از پیش می توانند از فرصت شرکت دانش بنیان استفاده کنند و امروز خبرهای زیادی از رسانه ها در کشف و تولید داروهای مختلف و ساخت تجهیزات پزشکی و نوآوری در محصولات مورد نیاز مخابره می شود و نیاز است دولت از این بخش ها نیز حمایت کند.
غلامی تاکید کرد: متاسفانه در سختی ها نوآوری ها شکل می گیرد و نیروهای جوان برای انجام مسئولیت های خود و رفع محرومیت ها تلاش می کنند و در آن زمان از آنها حمایت می شود اما پس از آنکه اوضاع آرام می شود به حال خود رها می شوند و مورد حمایت قرار نمی گیرند.
وی از طرح ساماندهی مراکز آموزشی عالی در وزارت علوم خبر داد و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کاملاً آماده اجرای این طرح است و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در در این باره پیگیری های لازم را انجام می دهد.
وزیر علوم بیان کرد: در گذشته زمانی این مراکز عالی شکل گرفته که تعداد جمعیت داوطلب دانشگاهی زیاد بود و با محدود شدن تعداد داوطلبان ورودی به دانشگاه نیاز به یک بازنگری در فعالیت این مراکز آموزشی وجود داشت.
غلامی افزود: در طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی با محوریت دانشگاههای بزرگ و تاثیرگذار واحدهای کوچک را به عنوان شبکه علمی به واحدهای بزرگ تر متصل می کنیم.
وی گفت: در این راستا برخی از مراکز جامع علمی کاربردی و وابسته به دولتی تعطیل و تربیت نیرو برای بخش های صنعتی و تولیدی کشور در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر علوم با بیان اینکه توسعه و ماموریت این دانشگاهها باید در ذیل شبکه ای که ایجاد می شود تنظیم شود، بیان کرد: در مرکز فنی و حرفه ای نیز به عنوان یک مرکز علمی فعال است و فارغ التحصیلان آن اشتغال خوبی دارند.
غلامی افزود: وزارت علوم نیز برای ساماندهی دانشگاه پیام نور تلاش می کند و هدف ما با توجه به پراکندگی مراکز آموزشی جلوگیری از اسراف هزینه ها است.
وی گفت: دانشگاه نسل چهار دانشگاه های جامعه محور هستند و این دانشگاه ها باید یافته های جدید را به کار گیری کنند و برای رفع مشکلات جامعه پرتلاش باشند.
شبستان
توجه!