هردو به سبب علاقه ای که به پرستاری داشتند رشته علوم تجربی را انتخاب می کنند خواهر بزرگتر ۱۷ سال است که به عنوان تکنسین اتاق عمل فعالیت می کند او مشوق خواهر دیگرش می شود و باعث می شود خواهرش هم پرستاری را به عنوان گزینه اصلی رشته تحصیلی در کنکور انتخاب کند از آن زمان ۱۳ سال می گذرد و...
به گزارش دانشجو سلام؛ نام پرستار و زینب در کنار هم معنا پیدا می کند هر جا که نامی از پرستاران برده می شود به یاد صبر و شبیکایی زینب کبری می افتیم و پرستاری و تیمار داری که از اسرای زخم خورده کربلا نمود را به یاد می آوریم.
به همین بهانه به سراغ دو خواهر رفتیم که سالهاست در این کسوت مشغول خدمت هستند و خوشی ها و ناخوشیهایی بسیاری را از نظر گذرانده اند.
خانمها فاطمه و معصومه رهید دو خواهری هستند که با وجود مشکلات و زحمات زیاد این حرفه عاشقانه در این عرصه مشغول خدمتند.
صحبتهایمان را با خانم فاطمه رهید خواهر بزگتر که نزدیک به ۱۷ سال است به عنوان تکنسین اتاق عمل مشغول خدمت است شروع کردیم .
او می گوید: از همان ابتدا چون به شغل پرستاری علاقه داشته رشته علوم تجربی را انتخاب کرد و بعد از اعلام نتایج به عنوان تکنسین اتاق عمل کارش را شروع کرد.
خانم رهید که در حال حاضر در بیمارستان۵ آذر گرگان خدمت می کند در باره شیرین ترین لحظات کار خود برایمان می گوید: موقعی که عمل موفقیت آمیزی توسط پزشک و پرسنل اتاق عمل انجام می شود و نگرانی از چشمان خانواده هایی که بیرون از اتاق عمل منتظرند برطرف می شود بهترین لحظات کارش است و آن لحظه را نمی توان با چیز دیگری قیاس کرد.
او در همین حد بسنده می کند و ترجیح می دهد با خواهر کوچکترش بقیه بحث را ادامه دهیم ما هم با آرزوی موفقیت برایش به سراغ معصومه خواهر دیگر می رویم که نزدیک ۱۳ ساله به حرفه مقدس پرستاری مشغول است.
پرستاری یکی از انتخابهای کنکورش می شود و بعد از قبولی و مشغول به کار شدن به رشته اش بیشتر علاقه مند می شود و در حال حاضر هم در بخش نوزادان خاص بیمارستان طالقانی خدمت می کند و آنطور که می گوید از همان ابتدای خدمتش هم در این بیمارستان بوده و حالا می توان گفت به تمام زیر و بم این کار واقف است.
او برایمان گفت: در بخش Nicu که نوزادان بدحال و یا نوزادانی که با وزن و سن کم بدنیا می آیند کار می کند و این بخش احتیاج به مراقبت و پرستاری خاصی دارد چرا که بعضی از این نوزادان پس از یک دوره نازایی چند ساله متولد شدند که احتیاج به مراقبتهای خاص دارند.
با وجود یکه در این ۱۳ سال شاید نتوانسته مانند بقیه مردم در کنار خانواده اش باشد و شب بیداری و شیفتهای شبانه در محل کار داشته اما وقتی در مورد شیرینی کارش می گوید گویی تمام آن لحظات سخت از ذهنش پاک می شود و همان خنده رضایتی که وقتی بر لبان پدر و مادری که بعد از سپری شدن مدت درمان نوزاد ضعیفشان در آغوششان می کشند و از بیمارستان مرخص می شوند در ذهنش می ماند و آن را شیرین ترین لحظه کاری خود می داند.
کاری پر استرس و سخت که با سلامتی مستقیم مردم سر و کار دارد و روزانه شاهد نگرانی و ناراحتی مردم از نزدیک است ، همه نوع مراجعه کننده دارد از مردم عادی تا افرادی که به بیماریهای واگیردار مبتلا هستند و می تواند با سلامتی شان در ارتباط باشد اما حقوقشان با سختی کارشان چندان همخوانی ندارد.
نکته مهم و قابل تامل دیگری که این پرستار جوان در صحبتهایش به آن اشاره کرد توقعی است که بیماران و همراهانشون از این قشر دارند به طوریکه هر مشکلی از نبود پزشک تا کمبود امکانات بیمارستان همه را از چشم پرستار می بینند و گویی باید او پاسخگوی تمام کمبودها باشد!
با این وجود این پرستار جوان همه این سختیها را به جان می خرد چرا که می گوید:لازمه کارش داشتن صبر است و اگر پرستاری در کارش صبور نباشد موفق نخواهد بود.
در پایان گفتگو از او درباره ارتباط نام پرستار و حضرت زینب هم پرسیدم و در جواب می گوید: بارزترین خصوصیت حضرت زینب که باعث شده این روز با نام پرستار نامیده شود صبر زیاد ایشان بوده و کسی که وارد این شغل می شود باید خیلی صبور باشد چون باید از خودش و خانواده اش تا حد زیادی بگذرد.
خانم رهید که صاحب دو فرزند است به نقش خانواده های پرستاران هم اشاره می کند و می افزاید: به نظر من یک نکته مهم که باید توجه داشته باشیم صبرخانواده های این افراد است چون مادر یا پدری که پرستارند و در منزل نیستند به خصوص در شب برای فرزندان سخت است و اینجاست که نقش همسرانشان در نگهداری فرزندان خیلی با اهمیت است به خاطر همین معتقدم خانواده های پرستاران هم باید مانند خودشان صبر و تحمل بالا داشته باشند.
گزارش؛ لیلا هاشمی
انتهای پیام/
توجه!