تعدادی از کار افرینان موفق غرب استان در تور رسانه ای که به همت روابط عمومی سپاه و با حضور اصحاب رسانه برگزار شد از حمایتهای سپاه در این باره تشکر کردند.
به گزارش دانشجو سلام از آن سالی که رهبر معظم انقلاب در دیدار کار افرینان عنوان اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند تقریبا نزدیک به ۷سال می گذرد .
اقتصادی که برون گرا و درون زاست و سرانجام با تایید همه کارشناسان نسبت به علمی و منطقی بودن آن در سال ۹۲ سیاستهای کلی آن به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
طبق این ابلاغیه همه دستگاههای دولتی وظیفه دارند تا از این سیاستهای اقتصادی حمایت کنند و در آن راستا حرکت نمایند.
در این بین بسیج سازندگی در سپاه این خواسته مقام معظم رهبری را در الویت برنامه های خود قرار داد و با حمایت از کار افرینان سعی کرده اقتصاد مقاومتی را در جامعه نهادینه کند.
دادن وامهای خوداشتغالی خانگی یکی از زمینه و بستر مناسب برای این امر بود.
در تور یک روز رسانه ای که به همت بسیج سازندگی گلستان برگزار شد موفق شدیم با چند تن از این کار افرینان موفق و جوان آشنا شویم.
بانوی جوانی با همت و پشتکار مردانه
صنم صادق پور یکی از این کار افرینان موفق و احیا کننده، تولید کننده و مربی : حصیر-کوب-نرم جارو و چیق بافی در استان گلستان و اهل روستای مهترکلاته بود که با امکانات کم توانست درحیاط منزلش به کار افرینی بپردازد و صنایع دستی فراموش شده حصیر بافی جیق بافی و نرم جارو را زنده کند.
صادق پور برایمان گفت: متولد سال۶۷ و کارشناس ارشد تاریخ ایران اسلامی است و بعد از فارغ التحصیلی منتظر کار دولتی و پشت میز نشینی نماند و حصیر بافی را در طول یک ماه نزد استاد محمد فولادی و درویشعلی مداح آموزش دید و کوب بافی و نرم جارو را هم نزد پدرش و استاد فولادی یاد گرفت.
این جوان موفق و کار افرین که به عنوان اولین نیروی جوان و احیاء کننده این هنرهاست گفت: توانسته تاکنون هنر خود را در نمایشگاههای متعدد ارائه دهد و سفارشات زیادی از شهرهای کرمان و یزد و.. بگیرد و حتی فرصت برای پذیرش کارهای جدید ندارد.
این جوان کارافرین به ما گفت:بسیج سازندگی کردکوی تنها حامی مالی من بوده و از ادارات و نهادهای دیگر هم انتظار دارم علاوه برحمایت های معنوی به حمایت مالی نیز بپردازند.
درصورت دریافت مجوز سود محصولات چندین برابر می شود
سیده زینب موسوی دومین کار افرین و اهل شهرستان کردکوی بود که اصحاب رسانه پای صحبتهایش نشستند.
او توانست با ۶۰میلیون وامی که از بسیج سازندگی گرفته بود و۷۰میلیون تومان سرمایه اولیه خود کارگاه تولید خشکبار و چیپس میوه «میچکا خزر» را راه اندازی کند خانم حسینی از کارش راضی بود و گفت: وقتی در سفری که به کاشان داشتم مشاهده کردم روی بسته های خشکبار آن نوشته تهیه شده از میوه های گلستان. جرقه ای در من زده شد که به این کار ورود پیدا کنم و با حمایتی که خانواده از من داشتند بتوانم این کار را با جدیت شروع کنم .
این بانوی کار افرین از حمایتهای بسیج سازندگی تشکر کرد و می گفت: از زمانی که شعار اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب داده شد ادارات دولتی هم توجه خاصی به این شعار دارند و تا کنون مشکل و سنگ اندازی خاصی در این راه نداشتم.
چیزی که موجب ناراحتی خانم حسینی بود این مسئله بود که محصولاتش به علت نداشتن نام و برند رسمی به صورت فله ای به بازار مصرف عرضه می شود و همین امر باعث می شود سود آن به جیب دلالان برود.
وی ادامه داد: فرایند گرفتن مجوز برای برند محصولم نزدیک به شش ماه طول می کشد که امیدوارم حل شود چرا که اگر مشکل برند کارگاه حل شود سود و درآمدمان چند برابر خواهد شد.
این بانوی موفق کار افرین در مورد بازار مصرف محصولاتش هم گفت: قبل از اینکه وارد این کارشوم با تحقیق و جستجو از بازار عرضه آن مطمعن شدم.
این بانوی کار افرین که اکنون برای ۴ نفر به طور مستقیم و ۸نفر هم غیر مستقیم ایجاد اشتغال کرده است گفت: در صورت توسعه کارگاه می تواند برای تعداد بیشتری از افراد کارآفرینی کند.
دغدغه دریافت یک فاز برق برای پرورش ماکیان
مرکز پرورش ماکیان سید یعقوب مهدوی در روستای سالیکنده سومین ایستگاه بازدید اصحاب رسانه گلستان بود .
اقای مهدوی به اتفاق همسرش به پرورش ماکیان در این مرکز می پردازد، البته به گفته خودش شغل اصلیش تراشکاری است و وظیفه اصلی این مرکز برعهده همسرش می باشد.
این کار افرین موفق که موفقیت خود را مدیون بسیج سازندگی سپاه کردکوی بود می گفت: با ۲۰میلیون وامی که از بسیج سازندگی گرفتم توانستم این مرکز را راه اندازی کنم و هرچند در ابتدای کار دچار ضررهایی هم شدم اما بعد از مدتی توانستم به سود آوری برسم.
اقای مهدوی برایمان گفت: با وجود اینکه شغل دیگری داشتم اما برای ایجاد اشتغالزایی و توجه به اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب فرمودند به این کار روی آوردم .
این کار اقای مهدوی در رابطه با اینکه توانسته به حفظ محیط زیست هم کمک کند برایمان توضیح داد: شکارچیان برای اینکه از گوشت پرنده ها ی دریایی استفاده کنند به شکار روی می آورند و ما توانستیم با پرورش و خوراک دهی از مواد طبیعی گوشت مصرفی بسیاری از خانواده ها را تامین کنیم.
این سرباز جبهه اقتصاد مقاومتی ادامه داد: در ابتدا با وجود پرورش ۱۰۰۰ جوجه متوجه ضررهایی شدم وعلت اصلی آن هم این بود که خوراک و فروش ماکیان برعهده دلالان بود اما در مراحل بعدی توانستم از ابتدا تا انتها ی کار را خودم به اتفاق خانواده انجام دهم به طوریکه با پرورش۵۰۰ جوجه نزدیک به سه میلیون سود کسب کردم که جبران ضرر اولیه شد و این روند سودهی در مراحل بعدی هم ادامه داشت.
برزرگترین مشکل این کار افرین مصمم و موفق تنها نداشتن یک فاز برق برای روشنایی مرکز پرورش ماکیان بود که اداره برق از دادن آن دریغ کرده بود.
وی در این رابطه گفت: به دلیل شرایط خاص فیزیک اردکها نمی توانیم از موتور برق برای ایجاد روشنایی استفاده کنیم و مجبوریم روشنایی فضای به این وسعت را با فانوس تامین کنیم.
استقبال مردم از محصولات بی نظیر است
منزلگاه پایانی تور خبرنگاری استان دیدار با سه خواهر کار افرین در روستای بالاجاده بود که توانسته بودند با احیاء هنر سنتی درآمد خانواده را تامین و این هنر به فراموش سپرده شده را احیاء کنند.
عزیزه ،معصومه و صدیقه یزدی سه خواهر کار افرین که در صنایع دستی و پرورش زالو و طب سنتی مهارت دارند.
صدیقه یزدی به نمایندگی از دو خواهر دیگر خود برایمان در رابطه با فعالیتهایشان توضیح داد.
وی گفت: علاقه ،احیاء سنت قدیمی و آرامشی که در این هنر نهفته است دلیل اصلی گرایش به این کار بوده چرا که صنایع دستی دارای روح است و به انسان گرما و آرامش می دهد.
این بانوی کار افرین استقبال مردم و حتی توریستها را از این صنایع بی نظیر دانست .
خانم یزدی از رمز موفقیت کارهایشان هم برایمان، گفت: بسیاری از این محصولاتی که ما تولید می کنیم در زمان های گذشته استفاده می شد و با ابتکار خودمان توانستیم به تبدیل سازی محصولات روی بیاوریم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال توانستیم این هنر را در محصولات سرویس آشپزخانه، حوله حمام و جهیزیه عروس به کار ببندیم و همین کار موجب استقبال مردم و خصوصا جوانان شد.
درنکته پایانی خانم یزدی برایمان از انگیزه کارش گفت و اینکه احیاي این سنت به این خاطر بود که جوانان ما با هنر ایرانی اسلامی آشنا شوند و برای اشتغال نگاه ما به سرمایه های بیرونی نباشد و با تکیه بر توان داخلی خود بتوانیم به پیشرفت و تعالی دست یابیم.
لیلا هاشمی
انتهای پیام/
توجه!