انتخابات امسال خانه نشریات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی خالی از حاشیه نبود. منتقدان از مهندسی انتخابات و دعوت گزینشی می گویند.
به گزارش «دانشجو سلام»به نقل از خبرگزاری دانشجو، «اینقدر مسائل را جدی نگیرید! خانه نشریات چیز مهمی نیست.» این دفاعیات داودآبادی فراهانی از انتخابات پر حرف و حدیث سال گذشته خانه نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی بود. انتخاباتی که منتقدانش می گفتند فقط طیف خاصی از نشریات دانشجویی حامی دولت در آن حضور داشتند و بیشتر یک میتینگ سیاسی بود تا نشست تخصصی!
انتخابات امسال این نهاد هم خالی از حاشیه نبود. منتقدان از مهندسی انتخابات و دعوت گزینشی می گویند. فراهانی امسال پاسخ منتقدان را با ادبیات دیگری داد. او بر خلاف سال گذشته جایگاه خانه نشریات دانشجویی را مهم می داند و می گوید دلیل حذف برخی از نشریات کمبود فضای میزبانی است.
فعالان نشریات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی اما با این صحبت ها قانع نشدند. خبرگزاری دانشجو در گفت و گو با این ژورنالیست های جوان ماجرای انتخابات جنجالی خانه نشریات را به بحث گذاشته است.
انتخابات خانه نشریات میتینگ سیاسی بود
قادری، سردبیر نشریه نشریه دانشجویی «من دانشجو هستم» در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اعتراضات دانشجویان به نحوه برگزاری انتخابات خانه نشریات دانشگاه های علوم پزشکی گفت: امسال دومین نشست فعالین نشریات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی توسط وزارت بهداشت برگزار شد که در این نشست، دومین انتخابات خانه نشریات نیز برگزار شد.
وی خاطر نشان کرد: اعتراضات دانشجویان به نحوه انتخابات خانه نشریات بیشتر به این دلیل است که یک ساز و کار من درآوردی و بدون آیین نامه و مرجع قانونی در وزارت بهداشت در حال شکل گیری است؛ خود خانه نشریات آیین نامه ای ندارد، اما مرجع تدوین آیین نامه های دانشجویی شده است.
وی ادامه داد: افرادی که به این نشست دعوت شده بودند به صورت مهندسی و از پیش تعیین شده بود و صرفا یک تشکل سیاسی خاص تشکیل شد که این دعوت از دانشجویان با یک طیف سیاسی خاص یا از طرف دانشگاه صورت گرفته یا با هماهنگی مسئولین فرهنگی وزارت انجام شده در صورتی که باید مدیر مسئولان نشریات فعال در سال 94 به این نشست میآمدند. کسانی در این انتخابات حضور داشتند که حتی یک شماره از نشریه آنها هم در سال گذشته به چاپ نرسیده؛ جالب تر اینکه کسانی در این انتخابات کاندید و تایید صلاحیت شدند که نشریه آنها توقیف شده است؛ که این موضوعات مغایرت قانونی با برگزاری انتخابات داشت.
این مسئول نشریه اظهار داشت: اهم اعتراض دانشجویان در مورد نفر برگزیده در منطقه جنوب شرق کشور است.
قادری گفت: این نشست بیشتر به یک میتینگ سیاسی شباهت داشت و برنامه هایی برای دانشجویان اجرا کردند که جایگاهی برای نشریات نداشت و الگو دهی مناسبی از سوی وزارت بهداشت برای دانشجویان نبود.
نتیجه انتخابات خانه نشریات از پیش تعیین شده بود
حاج زاده، عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به برگزاری انتخابات خانه نشریات دانشگاه های علوم پزشکی و اعتراض دانشجویان به نحوه برگزاری این انتخابات گفت: انتخابات خانه نشریات از سال گذشته توسط وزارت بهداشت مطرح شد تا به عنوان یک تیم مشورتی برای مجموعه نشریات معاونت فرهنگی وزارت بهداشت باشد. یک سال از این فرآیند گذشت و براساس تقسیم بندی، مناطق کشوری را به 10 منطقه تقسیم کردند که قرار بود براساس تقسیم بندی مناطق، در هر تعرفه رای، نام یک نفر قید شود.
وی افزود: امسال هم در نشست فعالین نشریات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی انتخابات خانه نشریات مجدد مطرح شد و شرط هایی برای کاندید شدن در این انتخابات اضافه شد؛ که برای مثال هر نشریه ای یک حق رای داشت و مدیر مسئول یا سردبیر نشریه باید در این رای گیری شرکت می کردند در غیر این صورت اعضای تحریریه با معرفی نامه حق رای داشتند.
حاج زاده خاطرنشان کرد: بر اساس تقسیم بندی مناطق قرار بود یک نفر در رای گیری شرکت کند و دو نفر اولی که حائز بیشترین رای شدند، به خانه نشریات راه پیدا کنند؛ اما در انتخابات امسال که شاید جریانی از پیش تعیین شده بود، اکثریت کسانی که دعوت شده بودند اعضای انجمن اسلامی و وابسته به آن طیف فکری بودند که اکثریت کرسی های خانه نشریات را به خودشان اختصاص دادند.
وی یادآور شد: نمی توان گفت این جریان از پیش تعیین شده بود یا اتفاقی؛ اما چیزی که مشاهده شد اینکه از اعضای بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی که طیف فکری آنها هم مشخص است، کمتر در این همایش حضور داشتند؛ شاید این کار به صورت حساب شده توسط دانشگاه ها صورت گرفته است.
عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت بهداشت اضافه کرد: از سوی دانشجویان شرکت کننده در جلسه انتخابات خانه نشریات اعتراضاتی به روند برگزاری انتخابات صورت گرفت. بر اساس قانون قرار بود قبل از برگزاری انتخابات کسانی که می خواهند در رای گیری شرکت کنند با معرفی نامه در انتخابات شرکت کنند، اما برخی افراد در آن جلسه با معرفی نامه هایی که در همان لحظه رای گیری تنظیم شد، در انتخابات شرکت کردند؛ که این نیز نقض قانون بود.
وی یادآور شد: سال گذشته هم شاهد چنین اتفاقاتی در جلسه انتخابات بودیم و قوانین برگزاری انتخابات نقض شد.
همایش فعالان نشریات دانشجویی، سیاسی بود/ برای نشریات منتقد دولت کارت صادر نکردند
علیرضا احمدی، مدیر مسئول نشریه راه روشن بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لارستان در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به برگزاری انتخابات خانه نشریات دانشگاه های علوم پزشکی و اعتراض دانشجویان به نحوه برگزاری این انتخابات گفت: توهین به دانشجویان ارزشی توسط مجری برنامه و برخی دوستان اصلاح طلب در این نشست به وضوح دیده می شد و متاسفانه این نشست بیشتر به صف آرایی سیاسی در مقابل مخالفان دولت شبیه شده بود.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه برای بسیاری از فعالان نشریاتی که همفکر با دولت نبودند، کارت هم صادر نکرده بودند، افزود: به نظر می رسید این نشست بیشتر برای شکنجه روحی دوستان مخالف دولت برگزار شده بود تا نشست نشریات دانشجویی.
وی با بیان ایکه رفتارهای ناخوشایند دعایی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات با دوستان ارزشی، بد و بیراه گفتن های مجری برنامه، نبودن آزادی بیان و شعارهای حمایت از فتنه گران از حواشی این برنامه بود که در این نشست صورت گرفت.
حامیان دولت را دور هم جمع کرده بودند/ هیچ جای دنیا اینطوری انتخابات برگزار نمی کنند
زارع، جانشین مسئول سیاسی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، در خصوص اعتراضات دانشجویان به نحوه برگزاری انتخابات خانه نشریات دانشگاه های علوم پزشکی گفت: بیشتر افرادی که در این نشست شرکت کرده بودند، وابسته به طیف فکری خودشان بودند و بیشتر فشار بر روی دانشجویان ارزشی بود.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه بر انتخابات خانه نشریات ایرادات اساسی وارد بود، تصریح کرد: در هیچ کجا در سطح دنیا نمی بینید که وقتی می خواهید دو نفر را انتخاب کنید، فقط باید یک حق رای داشته باشید، در حالی که در انتخابات خانه نشریات چنین موضوعی وجود داشت.
زارع با اشاره به سخرانی دعایی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات و علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس در نشست نشریات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: قرار نبود این افراد در نشست سخنرانی کنند و برنامه ها و صحبت هایی که برای دانشجویان برگزار کردند، هیچ جایگاهی برای نشریات نداشت.
انتهای پیام/
توجه!