این نامه از این جهات واجد اهمیت بسیار است که علاوه بر اینکه مرتبط با مهم ترین موضوع یک دهه اخیر حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی است و البته بطور ویژه ای نیز حوزه سیاست داخلی ایران را تحت تاثیر خود قرار داده است بلکه از نوادر های راجع به مصوبات شورای عالی امنیت ملی است که از طرف رهبری اعلان عمومی و منتشر می شود .

به گزارش«دانشجو سلام» به نقل از گلستان ما ؛ حسن بیارجمندی دانشجوی دکتری حقوق در دانشگاه روابط بین الملل مسکو طی یادداشتی نوشت : رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه 29مهر94 به استناد ذیل اصل 176 از فصل سیزدهم «شورای عالی امنیت ملی‌« ( به منظور تأمین منافع ملی و پاسداری ‌از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ‌، شورای عالی ‌امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور، تشکیل ‌می‌گردد) که مقرر داشته است : « مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تأیید مقام رهبری قابل ‌اجرا است‌.» طی نامه ای خطاب به « رئیس جمهور اسلامی ایران و رئیس شورای عالی امنیت ملی» - که بازگشت به نامه « موضوع مصوبه‌ جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی » مشارالیه است-  مصوبه یاد شده را بصورت مشروط تایید نمودند.

این نامه از این جهات واجد اهمیت بسیار است که علاوه بر اینکه مرتبط با مهم ترین موضوع یک دهه اخیر حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی است و البته بطور ویژه ای نیز حوزه سیاست داخلی ایران را تحت تاثیر خود قرار داده است بلکه از نوادر های راجع به مصوبات شورای عالی امنیت ملی است که از طرف رهبری اعلان عمومی و منتشر می شود و این هم در چارچوب اصل ضرروت اطلاع مردم از جزییات مرتبط با پرونده هسته ای است-که معظم له بر آن تاکید نموده اند و خود بارزترین اقدام عملی رهبر معظم انقلاب در اثبات اینکه :« در مذاكرات هسته‌ای چیز محرمانه نداریم» است و مردم بعنوان صاحبان اصلی حق تعیین سرنوشت خویش می بایست در جریان امور قرار بگیرند.

00Untitled

بنابراین تحلیل ظاهری و محتوایی این نامه تاریخی و تاریخ ساز که برگ زرینی از دفتر نظام ولایی است و آنهم در این شرایط یک ضرورت، و بسط نکات و پیام های اصلی آن یک رسالت انقلابی است وازینرو ما در این یادداشت این موضوع را مورد توجه قرارداده ایم.

ابعاد شکلی نامه رهبری و پیام های آن

1-  نامه هر چند خطاب به رئیس جمهور اسلامی ایران و رئیس شورای عالی امنیت ملی است که چرایی و مبنای قانونی این نامه در مقدمه مورد اشاره قرار گرفت.اما این نامه به استناد قانون اساسی برای همه قوا و نهادهای کشوری و لشگری دارای الزام قانونی است و نقض آن مستوجب مسئولیت های قانونی است.

2-  تاریخ این نامه همچنان که از ذیل آن پیداست تاریخ روز ۲۹ مهرماه ۹۴ است که دارای نکات ذیل است:

اولا: با تاریخ مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی قریب دو ماه و نیم فاصله زمانی دارد .

ثانیا مصوبه مورخ ۹۴/۵/۱۹بعد از تقدیم متن توافق جامع به هیات رییسه مجلس در 30 تير 1394 توسط محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه صورت گرفته است و اما با یک فاصله زمانی دو ماه قبل از مصوبه(اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران) 21مهر مجلس شورای اسلامی و همچنین تاییده  بعد از آن شورای نگهبان است .

این فاصله زمانی اقتضای اعمال حق نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی بوده است و اقدامات دو مرجع سیاست گذاری و قانونگذاری یاده شده به بهترین نحو ممکن و علی رغم بعض مخالفت ها در ورود مجلس به این موضوع؛ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به استناد بند 7 اصل 110 :« حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه .» حل و تنظیم شده است و مصوبات این دو نهاد  همانطور که در متن نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است ؛مکمل هم و در حکم یک سند واحد در مرحله اجرا می باشند.ضمن اینکه این رویه بعنوان یک رویه قانونی در تعاملات بین دو نهاد سیاستگذار و قانونگذار ثبت و قابل تعمیم به دیگر موضوعات مشترک است.

3-تاریخ این نامه 3روز پس از تاریخ پذیرش رسمی توافق هسته‌ای یعنی ۲۶ مهر(یکشنبه ۱۸ اکتبر) است؛

در حالی که براساس بعض گمانه های عمومی و رسانه ای این بود که همزمان با اعلام  رسمی و کتبی پذیرش برجام از سوی ایالات متحده و صدور بیانیه مشترک وزیرخارجه ایران و خانم موگوینی؛رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی را تایید و اعلان نمایند.

اما رهبر انقلاب اسلامی در آن موعد زمانی ، با حضور در منزل سردار شهید حسین همدانی؛ شهید جبهه مقاومت اسلامی  ضمن تفقد از خانواده شهید، شهادت آن سردار سرافراز را تبریک و تسلیت گفتند . این اقدام پرمعنا با عنایت به تاکیدات ایشان در تداوم مبارزه با استکبار و لزوم آمادگی همگان در پسابرجام ،پیام ارزشمندی را به جهانیان منتقل نمود.

00Untitled1

این عدم همراه شدن با خواست و نظر رسانه های مستکبرین از منظر تاریخی با توجه به اینکه در تقویم تاریخ26مهر /18اکتبر هم در ایران ( 18اکتبر 1952 مصوبه مجلس ملی ایران مبنی بر قطع رابطه با انگلیس پس از مصاحبه رادیویی دکتر مصدق به سفارت انگلستان در تهران ارسال شد که تا براندازی 28 مرداد 1332 ادامه داشت) و هم در جهان یکی از ایام های تاریخی ضد استکباری است و هم اینکه در 29 مهرماه سال 1333 /21اکتبر، مجلس ملی قرار داد نفت با كنسرسيوم (شرکتهای بزرگ نفتی غرب) را تنها با 5 راي مخالف! تصويب كرد و همه تلاشهاي ملت ايران در دوران دولت مصدق و تحمل تحريم اقتصادي چندساله را برباد داد! می تواند دارای این بار معنایی باشد که :

اولا : بجای آن همراهی در 26مهر که بازی در زمین دشمن براساس قواعد دشمن است ؛ در زمین جبهه مقاومت و براساس اصول انقلاب اسلامی و از منزل سردار شهید حسین همدانی پیام تداوم استکبار ستیزی را به جهان مستکبرین ابلاغ کردند

ثانیا : در 29 مهرماه  نیز با این نامه تاریخی و تاریخ ساز هم شیطان بزرگ را ناامید کردند و هم تلاش های دولت های نهم و دهم را در حوزه دستاوردهای هسته ای محفوظ داشتند و هم تحمل تحريم اقتصادي چندساله مردم را با یک ارزش گذاری حقیقی، درست و دقیق در مسیر منافع ملت  و اجرای برجام  قراردادند و این روز شیرین را که نماینگر وحدت ملت ایران و ناامیدی دشمنان از تفرقه و دوقطبی سازی ملت ماست را جایگزین آن روز تلخ در 29 مهرماه سال 1333 نمود.

البته تقارن اعلام و انتشار این نامه با ایام تاسوا و عاشورای حسینی را که مبین «عزت حسینی» است را نباید از نظر دور داشت و این خود در جای خود قابل تحلیل و بررسی است و البته با روح حاکم در نکات و پیام های این نامه  که ما در ذیل بدان ها اشاره خواهیم نمود؛ این عزت را با تمام وجود لمس نمود.

 ابعاد محتوایی نامه رهبری و پیام های آن

1- بررسی دقیق و مسئولانه موافقتنامه‌ موسوم به برجام از مجاری قانونی و پایان آن و نیز قرار گرفتن در فرآیند قانونی تایید به استناد ذیل اصل 176قانون اساسی:

« اکنون که موافقتنامه‌ موسوم به برجام پس از بررسی‌های دقیق و مسئولانه در مجلس شورای اسلامی؛ کمیسیون ویژه و دیگر کمیسیون‌ها و نیز در شورای عالی امنیت ملی سرانجام از مجاری قانونی عبور کرده و در انتظار اعلام نظر اینجانب است...» بررسی دقیق و مسئولانه اشاره به طی شدن و عبور از مجاری قانونی موجود دارد. »

2- خطاب نامه ،مشتمل بر «نکات لازم» به رئیس جمهور، دیگر دست‌اندرکاران مستقیم و غیرمستقیم آن:

« لازم می‌دانم نکاتی را یادآور شوم تا جنابعالی و دیگر دست‌اندرکاران مستقیم و غیرمستقیم آن.. ».

3- «نکات لازم» مورد تاکید رهبری متضمن رعایت حفظ منافع ملی و مصالح عالیه‌ کشور:

« لازم می‌دانم نکاتی را یادآور شوم تا ... فرصت‌های کافی برای رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه‌ کشور در اختیار داشته باشید. »

4- قدرانی لازم از همه‌ دست‌اندرکاران این فرآیند پرچالش، در همه‌ دوره‌ها از جمله اشخاص (حقیقی و حقوقی با شرح دقیق اقدام):

الف: هیأت مذاکره‌کننده‌ اخیر که در توضیح نقاط مثبت و در اصل تثبیت آن نقاط همه‌ سعی ممکن خود را به کار بردند(بدون اشاره به اسم شخص خاص)

ب: منتقدانی که با ریزبینی قابل تحسین، نقاط ضعف آن را به همه‌ ما یادآور شدند .

ج: «بطور مخصوص از رئیس و اعضای کمیسیون ویژه‌ مجلس» که در این مدت مورد شدیدترین هجمه ها و توهین ها و تهمت ها بودند و نظرات و جمع بندی های آنان در گزارش نهایی مورد توجه بوده است.

د: « از اعضای عالی مقام شورای عالی امنیت ملی که با درج ملاحظات مهم خود برخی از نقاط خلأ را پوشش دادند»

از نکات قابل توجه در این بند آن است که شورا نتوانسته است تمام نقاط خلا موجود در برجام را پوشش بدهد و اشاره به کلمه «برخی » و دستورات  بعدی معظم له مبین این نقص مصوبه شورای عالی امنیت ملی است.

ه: و در آخر از رئیس مجلس و نمایندگان تصویب کننده طرح اقدام متناسب و متقابل به دلیل تصویب« طرحی محتاطانه»! که راه درست اجرا را به« دولت» ارائه می کند .

از نکته قابل توجه  اشاره به « طرحی محتاطانه» مجلس است که فقط راه اجرا را به دولت نشان می دهد بدون اینکه  همانند مصوبه شورای عالی امنیت ملی دارای ملاحظات مهم وپوشش دهنده برخی از نقاط خلأ در برجام باشد!

و: از رسانه‌ ملی و نویسندگان مطبوعات کشور که با همه‌ اختلاف نظرها در مجموع، تصویر کاملی از این موافقتنامه در برابر افکار عمومی نهادند.

5- اطلاق این مجموعه‌ پرحجم کار و تلاش و فکر (همه‌ دست‌اندرکاران این فرآیند پرچالش، در همه‌ دوره‌ها از جمله اشخاص مورد اشاره در بند 4) بعنوان یکی از مسائل به یادماندنی و عبرت‌آموز جمهوری اسلامی قابل تقدیر و مایه‌ خرسندی.

6- اطمینان از شمولیت پاداش الهی برای این نقش‌آفرینی‌های مسئولانه موضوع بند 4:

« به همین دلیل با اطمینان می‌توان گفت پاداش الهی برای این نقش‌آفرینی‌های مسئولانه، مشتمل بر نصرت و رحمت و هدایت ذات حضرت حق خواهد بود ان‌شاءالله، زیرا وعده‌ نصرت الهی در برابر نصرت دین او تخلف‌ناپذیر است.»

7- متذکر شدن رویکرد خصمانه و اخلال گرانه « دولت ایالات متحده آمریکا» در برابر ایران در حال و آینده به رئیس جمهور:

« جنابعالی با سابقه‌ چند دهه حضور در متن مسائل جمهوری اسلامی طبعاً دانسته‌اید که دولت ایالات متحده آمریکا نه در قضیه‌ هسته‌ای و نه در هیچ مسأله‌ دیگری، در برابر ایران رویکردی جز خصومت و اخلال در پیش نگرفته است و در آینده هم بعید است جز این روش عمل کند.(بند2)

8- متذکر شدن فریبکاری و نیت واقعی سران آمریکا در براندازی نظام جمهوری اسلامی:

« اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا در دو نامه به این جانب مبنی بر اینکه قصد براندازی جمهوری اسلامی را ندارد، خیلی زود با طرفداری‌اش از فتنه‌های داخلی و کمک مالی به معارضان جمهوری اسلامی، خلاف واقع از آب درآمد و تهدیدهای صریح وی به حمله نظامی ـ و حتی هسته‌ای که می‌تواند به کیفرخواست مبسوطی علیه وی در دادگاه‌های بین‌المللی منتهی شود ـ پرده از نیت واقعی سران آمریکا برداشت.»

9-ماهیت و هویت جمهوری اسلامی ایران عامل خصومت و اخلال گری تمام‌نشدنی ایالات متحده است:

« صاحبنظران سیاسی عالم و افکار عمومی بسیاری از ملت‌ها به وضوح تشخیص می‌دهند که عامل این خصومت تمام‌نشدنی، ماهیت و هویت جمهوری اسلامی ایران است که برخاسته از انقلاب اسلامی است.»

10- بر شمردن عناصر اصلی ماهیت و هویت جمهوری اسلامی ایران:

« ایستادگی بر مواضع برحق اسلامی در مخالفت با نظام سلطه و استکبار، ایستادگی در برابر زیاده‌طلبی و دست‌اندازی به ملت‌های ضعیف، افشای حمایت آمریکا از دیکتاتوری‌های قرون وسطایی و سرکوب ملت‌های مستقل، دفاع بی‌وقفه از ملت فلسطین و گروه‌های مقاومت میهنی، فریاد منطقی و دنیاپسند بر سر رژیم غاصب صهیونیست، قلم‌های عمده‌ای را تشکیل می‌دهند که دشمنی رژیم ایالات متحده آمریکا را بر ضد جمهوری اسلامی، برای آنان اجتناب‌ناپذیر کرده است و این دشمنی تا هنگامی که جمهوری اسلامی با قدرت درونی و پایدار خود، آنان را مأیوس کند ادامه خواهد داشت.»

11- مسأله‌ هسته‌ای و مذاکرات طولانی و ملال‌آور آن یکی از حلقه‌های زنجیره‌ دشمنی عنادآمیز ایالات متحده:

« چگونگی رفتار و گفتار دولت آمریکا در مسأله‌ هسته‌ای و مذاکرات طولانی و ملال‌آور آن، نشان داد این نیز یکی از حلقه‌های زنجیره‌ دشمنی عنادآمیز آنان با جمهوری اسلامی است.»

12- ورود فریبکارانه‌ آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با غرض پیشبرد هدف‌های خصمانه‌ خود درباره‌ جمهوری اسلامی صورت گرفته است:

« فریبکاری آنان در دوگانگی میان اظهارات اولیه‌ آنان که با نیت قبول مذاکره‌ مستقیم از سوی ایران انجام می‌شد، با نقض عهدهای مکرّر آنان در طول مذاکرات دوساله و همراهی آنان با خواسته‌های رژیم صهیونیستی و دیپلماسی زورگویانه‌ آنان در رابطه با دولت‌ها و مؤسسات اروپایی دخیل در مذاکرات، همه نشان دهنده‌ آن است که ورود فریبکارانه‌ آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، نه با نیت حل و فصل عادلانه، که با غرض پیشبرد هدف‌های خصمانه‌ خود درباره‌ جمهوری اسلامی صورت گرفته است.»

13- حفظ هوشیاری مسئولان جمهوری اسلامی نسبت به نیّات خصمانه دولت آمریکا در موارد متعددی از ورود زیان‌های سنگین جلوگیری کرده است:

«بی‌شک حفظ هوشیاری نسبت به نیّات خصمانه دولت آمریکا و ایستادگی‌هایی که بر اثر آن در طول مسیر مذاکرات از سوی مسئولان جمهوری اسلامی به کار رفت، توانست در موارد متعدّدی از ورود زیان‌های سنگین جلوگیری کند.»

14- محصول مذاکرات یعنی برجام دارای  نقاط ابهام و ضعف‌های ساختاری است:

« با این حال محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعف‌های ساختاری»

15- عدم مراقبت دقیق و لحظه به لحظه در اجرای برجام می‌تواند به خسارت‌های بزرگی برای حال و آینده‌ کشور منتهی شود:

«با این حال محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعف‌های ساختاری و موارد متعددی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه به لحظه،‌ می‌تواند به خسارت‌های بزرگی برای حال و آینده‌ کشور منتهی شود.»(بند2)

16- لزوم رعایت بنده های 19 گانه قانون اخیر مجلس و مصوبه‌ شورای عالی امنیت ملی که حاوی نکات مفید و مؤثر است:

« بندهای نُه‌گانه قانون اخیر مجلس و ملاحظات ده‌گانه‌ ذیل مصوبه‌ شورای عالی امنیت ملی، حاوی نکات مفید و مؤثر است که باید رعایت شود»(بند 3)

17- کافی نبودن بنده های 19 گانه قانون اخیر مجلس و مصوبه‌ شورای عالی امنیت ملی و لزوم رعایت نکات لازم مورد تاکید رهبری:

« با این حال برخی نکات لازم دیگر نیز هست که همراه با تأکید بر تعدادی از آنچه در آن دو سند آمده است،‌ اعلام می‌گردد.»

الف: لزوم اخذ تضمین‌های قوی و کافی برای لغو تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و مالی  بمنظور جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل، از جمله آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور آمریکا و اتحادیه‌ اروپا مبنی بر لغو تحریم‌ها با تصریح به عبارت این تحریم‌ها به‌کلی برداشته شده است:

« اولاً: از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرایی شدن آن در برجام به بعد از اقدام‌های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ آن اعلام کتبی رئیس‌جمهور آمریکا و اتحادیه‌ اروپا مبنی بر لغو تحریم‌هاست. در اعلام اتحادیه‌ اروپا و رئیس‌جمهور آمریکا باید تصریح شود این تحریم‌ها به‌کلی برداشته شده است. هرگونه اظهاری مبنی بر این‌که ساختار تحریم‌ها باقی خواهد ماند، به منزله‌ نقض برجام است.»

ب: لزوم ممنوعیت وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای در سراسر دوره‌ ۸ ساله توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات:

« ثانیاً: در سراسر دوره‌ ۸ ساله وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند ۳ مصوبه‌ مجلس اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعالیت‌های برجام را متوقف کند.»

ج: لزوم اعلام پایان پرونده‌ موضوعات حال و گذشته (pmd) از سوی آژانس پیش از آغاز اقدامات جمهوری اسلامی  در ارتباط با تعهداتش در نوسازی کارخانه‌ اراک و معامله‌ اورانیوم غنی‌‌شده‌ موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی:

« ثالثاً: اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدی آمده است، تنها هنگامی آغاز خواهد شد که آژانس پایان پرونده‌ موضوعات حال و گذشته (pmd) را اعلام نماید.»

د: لزوم انعقاد قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ نوسازی کارخانه‌ اراک و تضمین کافی برای اجرای آن با حفظ هویت سنگین آن:

« رابعاً: اقدام در مورد نوسازی کارخانه‌ اراک با حفظ هویت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ طرح جایگزین و تضمین کافی برای اجرای آن منعقد شده باشد.»

ه: لزوم انعقاد قرارداد مطمئن معامله‌ اورانیوم غنی‌‌شده‌ موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی همراه با تضمین کافی بنحوی که  متضمن معامله و تبادل به‌ تدریج و در دفعات متعدد باشد:

« خامساً: معامله‌ اورانیوم غنی‌‌شده‌ موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد مطمئن در این‌ باره همراه با تضمین کافی منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور باید به‌ تدریج و در دفعات متعدد باشد.»

و:لزوم اهتمام ویژه به مصوبه مجلس برای توسعه‌ میان‌مدت صنعت انرژی اتمی با تاکید بر مرتفع نمودن نگرانی ناشی از برخی مطالب در ضمائم برجام :

« سادساً: مطابق مصوبه‌ مجلس،‌ طرح و تمهیدات لازم برای توسعه‌ میان‌مدت صنعت انرژی اتمی که شامل روش پیشرفت در مقاطع مختلف از هم‌اکنون تا ۱۵ سال و منتهی به ۱۹۰ هزار سو است،‌ تهیه و با دقت در شورای عالی امنیت ملی بررسی شود. این طرح باید هر گونه نگرانی ناشی از برخی مطالب در ضمائم برجام را برطرف کند.»

ز: لزوم اهتمام سازمان انرژی اتمی به جبران هرگونه فناوری برای ایجاد غنی‌سازی مورد قبول در برجام پس از دوره 8ساله:

« سابعاً: سازمان انرژی اتمی، ‌تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف را در مقام اجرا به‌گونه‌ای ساماندهی کند که در پایان دوره‌ ۸ ساله هیچ کمبود فناوری برای ایجاد غنی‌سازی مورد قبول در برجام وجود نداشته باشد.»

ح: لزوم مرجعیت «متن مذاکرات» در موارد ابهام سند برجام:

« ثامناً: توجه شود که در موارد ابهام سند برجام، ‌تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاکرات است.»این بند از مقبول ترین و اصولی ترین شیوه های تفسیر در اسناد بین المللی است.

ط: لزوم تشکیل یک هیأت قوی و آگاه و هوشمند که ترتیب و وظایف این هیأت باید در شورای عالی امنیت ملی تعیین و تصویب شود؛ به منظور اولا رصد پیشرفت کارها ثانیا انجام تعهدات طرف مقابل ثالثا تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است:

« تاسعاً: وجود پیچیدگی‌ها و ابهام‌ها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلفات و فریبکاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب می‌کند یک هیأت قوی و آگاه و هوشمند برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است،‌ تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیأت باید در شورای عالی امنیت ملی تعیین و تصویب شود.» این بند در ظاهر و بطور ضمنی پایان کار تیم مذاکراه کننده کنونی را در این مرحله  اعلام و عملا موضوع با توجه به اهمیت های پیش گفته ،به شورای عالی امنیت ملی باز می گردد.

از نکات قابل توجه در تشکیل این هیات  جدید اشاره به اوصاف « قوی و آگاه و هوشمند» و همچنین«لزوم تصویب ترکیب و وظایف این هیأت در شورای عالی امنیت ملی » است و این به این معنا است که بر طبق ذیل اصل 176 باید به تایید رهبری برسد.

18- مصوبه‌ جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی با رعایت موارد یادشده تأیید می‌شود و نه «برجام»:

« با توجه به آنچه ذکر شد، مصوبه‌ جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی با رعایت موارد یادشده تأیید می‌شود.»نکته قابل توجه این است که رهبر معظم انقلاب اسلامی مصوبه‌ جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ را تایید نموده اند و هیچ اشاره ای به برجام ننمودند و البته لازم است که این مصوبه از طبقه بندی خارج و منتشر شود تا براساس محتوی آن نیز تحلیل دقیق تر ارائه شود .

19- اهتمام به  توصیه ها اکید در ارتباط با گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی کشور شامل:

الف: جدی گرفتن و پیگیری همه‌‌جانبـه‌ اقتصاد مقـاومتی

ب: مراقبت بر دنبال شدن  این مقصود با جدیت تمام

ج: توجه ویژه به تقویت تولید ملی

د: مراقبت بر جلوگیری از واردات بی‌رویه پس از برداشته شدن تحریم‌ها.

ه: پرهیز جدی از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا

این مورد اخیر یکی از جدی ترین منافذ رخنه و نفوذ فرهنگی و اجتماعی و النهایه سیاسی ایالات متحده از  طریق کالاهای مصرفی (از شاخه های دیپلماسی عمومی مورد اهتمام ایالات متحده) است.

بی شک این نامه که - بعنوان یکی از اسناد قانونی و معتبر بین المللی  وابسته به برجام محسوب می شود- علاوه بر آنکه یک بار دیگر کارآمدی نظام ولایی را در ایران و در برابر آسیب های بالقوه جدی  به اثبات جهانیان رساند. بلکه با یاد آوری آن کلام کاندولیزا رایس وزیرسابق امور خارجه آمریکا که گفته بود :« رهبر ایران می‌تواند نقشه‌هایی را که بهترین ذهن‌ها، با صرف بیش‌ترین بودجه‌ها، در زمانی بسیار طولانی کشیده و مجریانی ماهر اجرای آن را به عهده گرفته‌اند، با یک سخنرانی یک‌ساعته خنثی کند.»

این نامه دو صفحه ای تمام نقشه های  ایالات متحده که بطور خاص در این دو سال اخیر و با آن  حجم  چند صد جلدی  از متن گزارش مذاکرات، ارزیابی ها و پیشنهادات و النهایه در لابه لای جملات مبهم و چند پهلو و ...برجام و ضمایم و قطعنامه 2231 پنهان نموده را خنثی کند.

جای دارد این سرباز کوچک نظام جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی به درگاه خداوند متعال بجهت بهره مندی ملت ما از نعمت ولایت سجده شکر بجای آورم و آرزوی سلامتی و طول عمر برای حضرت دوست آرزو نمایم و شایسته است که  مقامات وزارت خارجه جمهوری اسلامی این نامه را با ترجمه رسمی به  اعضای گروه 5+1و شورای امنیت ارسال نمایند.

انتهای پیام /

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید