فضیلت گفت: تکیه بر فرهنگ خودی می تواند در تقویت احساس هویت موثر باشد و لباس بخشی از هویت هر جامعه ای را تشکیل می دهد.

به گزارش خبرنگار «دانشجو سلام»، حجت السلام و المسلمین علی اصغر فضیلت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان امروز در اختتامیه دومین جشنواره مد و لباس اسلامی ایرانی و بیست و دومین نمایشگاه مد و لباس استانی سراسر کشور با بیان این نکته که جشنواره در سه بخش رقابتی، نشست های تخصصی و نمایشگاهی برگزار شده،گفت:  200 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که 60 اثر برگزیده در قالب نمایشگاه به نمایش گذاشته شد.

وی در توضیح بخش های مختلف جشنواره، اعلام کرد: طراحی مانتو اجتماع یا مجلسی و طراحی پوشش سر منقنعه یا چادر در بخش رقابتی این جشنواره قرار دارد.

فضیلت ادامه داد: در بخش علمی این جشنواره، پایان نامه یا مقاله کارشناسی با محوریت مد، طراحی لباس و گرایش های آن پذیرفته شد،همچنین عکاسی، تصویرسازی، بازاریابی، برندسازی و تبلیغات در این بخش جای گرفت.

هدف جشنواره مد و لباس ایرانی اسلامی توسعه خلاقیت و نوآوری است

وی خاطرنشان کرد: هدف جشنواره مد و لباس ایرانی اسلامی توسعه خلاقیت و نوآوری و برداشتن گام های هرچند کوچکی در راستای آماده سازی برای ورود به عرصه رقابت در دنیا،مخصوصا در حوزه محتوا است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ضمن یادآوری این نکته که این جشنواره با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور هنری انجام شد، افزود: دانشکده فنی و حرفه ای دختران مائده گرگان،کارگروه مد و لباس کشور و بنیاد ملی مد لباس اسلامی ایرانی نیز ارشاد گلستان را برای این جشنواره همراهی کردند.

در ادامه فضیلت با برشمردن برخی از جنبه های لباس و پوشش گفت: حفاضت از گرما و سرما ،تامین بهداشت بدن،منطبق بودن با فرهنگ خودی و قواعد و مقررات اسلامی،تامین گجرایش به زیبایی و اقتصادی از جمله جنبه های لباس و پوشش است.

وی با بیان اینکه پویایی و حیات هر تمدن و جامعه ای منوط به احساس هویت داشتن آن جامعه و صاحبان آن تمدن است،تصریح کرد: یکی از مواردی که در پویایی و اعتلای جامعه و تمدن ها دخیل است احساس هویت و شخصیت و موجودیت مستقل اهالی آن است در مقابل نیز بحران هویت، تمدن را به سرازیری و انحطاط می‌‌کشاند؛ از همین رو برای استواری تمدن خود نیازمند فرهنگ و هویت مستقل و متکی به خودمان هستیم.

تکیه بر فرهنگ خودی موثر بر احساس هویت فرد و جامعه است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان گلستان با تأکید بر اینکه تکیه بر فرهنگ خودی احساس هویت را تقویت می کند، خاطرنشان کرد: لباس و پوشش بخشی از هویت هر تمدنی را تشکیل می‌دهد، همانگونه که وضع و ظاهر  گویای دنیای درونش است بنابراین پوشش هر فرد و جامعه ای آنچه را که در ذهنش میگذرد، نمایندگی می کند.

فضیلت افزود: در شرایطی که در دنیا رقابت سختی در حوزه مد و لباس در حال انجام است ما با حداقل امکاناتی که داریم و محدودیت‌هایی که بخش‌هایی از آن برگرفته از اعتقادات و پایبندی ما به برخی اصول است نمی توانیم  به هر شکل اقدام به تولید محتوای مناسب کنیم.

وی با بیان اینکه حذف و نهی مطلق فرهنگ غیرخودی جوابگو نخواهد بود گفت: منع مطلق ممکن است باعث شود به تدریج پدیده‌های نامطلوب خلأهای ایجاد شده را پر کند؛ از این رو توصیه می‌کنم اگر فردی در زمینه‌ای راهکاری ندارد، زبان به کام بگیرد و سریع سراغ اقدام منعی نرود.

وی با بیان این نکته که به دلیل وجود ریزه کاری در حوزه مد و لباس تاثیرگذاری جشنواره ها زمانبر خواهد بود، افزود: نباید انتظار داشته باشیم که تنها با برگزاری دو دوره جشنواره تغییرات چشمیگیری در جامعه ایجاد شود.

حمایت از مد و لباس بر اساس فطرت زیبایی پسندی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ضمن تاکید بر اینکه مد و لباس یک موضوع نوپدید در دهه های اخیر است، خاطرنشان کرد: مد و لباس به عنوان یک پدیده نوظهور و بر اساس فرهنگ خودی و فطرت زیبایی پسندی جای حمایت های بسیاری دارد،اما اگر براساس تسخیر بازار مصرف،انسان نمایی و تحریک باشد با فرهنگ خودی و اسلامی ایران عزیزمان سازگار نیست.

فضیلت گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مد و لباس آریانی اسلامی به دلیل پایبندی به مبانی اعتقادی از هر سبکی نمی توان پیروی کرد و باید به ارزش ها و باورهای اعتقادی در این بخش توجه ویژه شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با ابراز امیدواری و خرسندی از برپایی چنین جشنواره هایی گفت: به امید اینکه بتوانیم با ورود عزیزانی که صاحب مطالعاتعمیق در این زمینه هستند شاهد شکوفایی و پویایی بیشتر در حوزه مد و لباس باشیم.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید