امام جمعه اهل سنت گنبدکاووس به عنوان یکی از حاضرین در واقعه منا با تشریح این واقعه جانگداز گفت: شخصا در آنجا حضور داشتم و باید من هم یکی از جانباختگان این حادثه می بودم، ولی خواست خدا این نبود.

به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از گلستان ما ، آخوند عبدالکریم جاور در جمع نمازگزاران جمعه اهل سنت گنبدکاووس افزود: در روز عید قربان و با بسته شدن مسیر حرکت، هر لحظه حرکت حجاج کندتر و لحظه به لحظه بر فشار حمعیت افزوده می شد.

وی افزود: کناره راه با فنس بسته شده بود و فشار افراد به همدیگر، گرمای هوا، فقدان آب وکمبود اکسیژن باعث ضعف حاجیان می شد.

امام جمعه اهل سنت گنبد افزود: تداوم این روند و افزایش فشار افراد به همدیگر باعث از پای افتادن افراد ضعیفتر در لحظات اولیه شد و کسانی که از پای در می آمدند با وضعیت بدتری روبرو می شدند و از هوش می رفتند.

وی افزود: فشار بیش از حد و نبود آب و نیز نبود هیچ راه گریزی برای افرادی که گرفتار شده بودند، باعث شد تا آنها مثل یک طناب در هم بپیچند.

وی با بیان اینکه هیچ راهی پیش روی و طرفین حجاج برای جان به در بردن وجود نداشت گفت: بسیاری از حاجیان در این شرایط از پای درآمدند و گرمای هوا، فقدان آب و کمبود اکسیژن اوضاع را بسیار سخت کرده بود.

وی با بیان اینکه شخصا در آخرین نقطه مسیر بسته شده حضور داشته است ، گفت: در آن نقطه یک وانت و چندین ویلچر واژگون وجود داشت که در بین آنان گرفتار شده بود.

وی با بیان اینکه خطر مرگ هر آن وی را نیز تهدید می کرده است، نجات خود از آن واقعه را خواست خدا ذکر کرد و گفت: عرب ها در آن لحظات به من می گفتند که تو در حال مرگ هستی.

وی افزود: از جایی که نشسته بودم تا جایی که چشم کار می کرد در سمت چپ و راست من، چندین لایه انسان روی هم افتاده بودند.

وی با بیان اینکه دو سه ساعت بعد گروه های امداد آمدند و فقط اجساد را جمع آوری و به تریلی ها منتقل می کردند، گفت: در آن موقعیت جان انسان ها هیچ ارزشی برای آنها نداشت.

امام جمعه اهل سنت گنبدکاووس گفت: در عرض ۳۰ تا ۴۵ دقیقه حدود چهار تا پنج هزار تن از بیش از ۲۰ کشور در آنجا جان باختند که این تعداد جانباخته در این مدت کم در طول تاریخ بی سابقه است.

آخوند جاور، عمق فاجعه را غیر قابل توصیف بیان و تصریح کرد: من خود در بین آنان بودم و باید یکی از جانباختگان می بودم ولی این خواست خدا نبود.

وی افزود: جانباختگان این واقعه جانگداز در حالی که احرام بسته بودند و از صحرای عرفات به مشعر الحرام و پس از آن برای رمی جمرات و زنده نگهداشتن سنت ابراهیمی به منا آمده بودند، جان خود را از دست دادند؛ آنان از مشعر به محشر رفتند و منا برای آنان به محشر تبدیل شد.

وی اجر جانباختگان واقعه منا را در نزد خداوند بسیار زیاد توصیف و برای بازماندگان جانباختگان فاجعه منا صبر طلب کرد.

امام جمعه اهل سنت گنبدکاووس گفت: جانباختگان این حادثه در لباس احرام و در حالی که لبیک می گفتند، از دنیا رفتند و در قیامت نیز لبیک گویان برمی خیزند و این افتخار و درجه ای بزرگ برای آنان است.

آخوند جاور با بیان اینکه در زمان رسول اکرم (ص) فردی در لباس احرام از دنیا رفت، گفت: وی را با همان لباس به خاک سپردند و پیامبر اسلام (ص) فرمودند: این شخص در قیامت لبیک گویان برمی خیزد و جانباختگان منا نیز انشاالله همانگونه خواهند بود.

وی با بیان اینکه مصیبت، مصیبت بسیار بزرگی بود، با چشمان گریان گفت: در این واقعه خانواده هایی هستند که هم پدر و هم مادر خود را ازدست دادند و یا یکی از آنها را؛ و همسرانی که با هم رفتند یکی از آنها گریان برگشت؛ خداوند به بازماندگان آنها صبر عطا فرماید.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در این واقعه درسی برای ما انسان ها نهفته است و باید بدانیم که ممکن است هر آن مرگ ما فرابرسد باید با آگاهی نسبت به این مسئله، برای آن لحظه آمادگی داشه باشیم.

وی با توصیه به صبر در برابر این مصیبت به خانواده های بازماندگان و با استناد به آیات قرآن به تشریح اهمیت صبر در شدائد و اجر و پاداش آن در نزد خداوند پرداخت.

درفاجعه منا که در روز عید قربان رخ داد، حدود پنج هزار نفر از زائران خانه خدا جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۴۶۵ نفر از حجاج ایرانی بودند.

49 نفر از حجاج گلستانی نیز در این واقعه جان باختند که گنبدکاووس با ۳۱ جان باخته بیشترین تعداد را در استان دارد.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید