سید مهدی صداقت گفت: با توجه به اینکه مجروحان حاثه منا در بیمارستانهایی که احتمال وجود مبتلایان به کرونا در آنها زیاد است بستری شده اند، احتمال شیوع کرونا در پی بازگشت حجاج وجود دارد.

 به گزارش خبرنگار «دانشجو سلام»؛ خانواده ویروسی کرونا اولین بار در سال ۱۹۶۰ کشف شده است که موجب بروز بیماریهایی از خانواده سرما خوردگی در انسان و حیوانات می گردد و از ویژگی آنها زوائد تاج مانند بر روی سطوح دیواره ویروسها می باشد. ویروس های کرونا بخاطر تیغ های تاج مانند روی سطح آنها به این نام شناخته شده اند و سه زیر گروه اصلی برای ویروس های کورونا وجود دارد، با عنوان های «آلفا، بتا، گاما» و یک گروه چهارم که به تازگی بوجود آمده، با عنوان دلتا.پنج ویروس کورونا که می تواند افراد را مبتلا کند، عبارتند از: ویروس کورونای آلفا ۲۲۹E، NL۶۳ و ویروس کرونای بتا OC۴۳، HKU۱ و SARS-CAV. ویروس کورونا می تواند به سندرم تنفسی حاد منجر شود.ویروس های کرونا ممکن است حیوانات را نیز مبتلا کند، اکثر این ویروس های کرونا معمولا تنها یک گونه جانور را مبتلا می کنند ازجمله میمون ها، گربه های هیمالیایی، سگ های راکون، گربه ها، سگ ها و جوندگان.

مرد 60 ساله عربستانی اولین میزبان و قربانی ویروس کرونا

در خصوص نوع جدید ویروس کرونا اولین مورد بیماری در سپتامبر ۲۰۱۲ در مردی ۶۰ ساله در عربستان سعودی کشف شد که به مرگ بیمار انجامید . این مرد چند روز قبل از آن به دبی سفر کرده بود و دومین مورد در مردی ۴۹ ساله در قطر که او نیز در گذشت .

عده ای از پزشکان این بیماری را از نوع بیماری سارس می دانند که حدود سالهای ۲۰۰۳ در خاور دور شایع بود . بیماری سارس نیز دارای علایم تنفسی است که می تواند منجر به مرگ انسان شود . ویروس سارس نیز از خانواده coronavirus ها می باشد .

با توجه به اینکه کاروان های حجاج ایرانی در حال بازگشت به ایران هستند این نگرانی وجود دارد که مبادا ویروس کرونا توسط حجاج در ایران شایع شود از اینرو جهت آگاهی و پیشگیری از ابتلا به این ویروس با معاون فنی مرکز بهداشت استان گفتگویی ترتیب داده ایم که با هم می خوانیم:

مجروحان منا در کنار بیماران مبتلا به کرونا بستری شده اند

سید مهدی صداقت گفت: متاسفانه فاجعه منا منجر به بستری شدن مصدومین زیادی از حجاج در بیمارستانهای سعودی شده، بیمارستانهایی که احتمال وجود مبتلایان به کرونا در آنها زیاد است و بنابراین در حال حاضر تنها راه پیشگیری از احتمال ورود بیماری به استان، اتخاذ تدابیر بهداشتی و درمانی ویژه و آماده باش برای رویارویی با کرونا است.

وی با بیان اینکه خواستگاه اصلی ویروس کرونا در یکی از کشورهای عربی بوده، ادامه داد: کرونا ویروسی همانند سایر ویروس‌های تنفسی است اما با درصد خطر بسیار بیشتری است که به همین منظور به مرس معروف شده، ویروسی که حالا در انسان‌ها با حمله به ریه‌ها و ایجاد انسداد در راه‌های تنفسی، عفونت‌های حاد گوارشی، اختلالات قلبی و عروقی و با علائم کاملا مشابه به سرماخوردگی و آنفولانزا جان افراد را نشانه می‌گیرد و این در حالی است که هنوز درمان قطعی برای رویارویی با این بیماری وجود ندارد.

افزایش خطر ورود ویروس کرونا به ایران

صداقت افزود: ویروس کرونا، پیش از مراسم حج در عربستان وجود داشت و در حال حاضر با توجه به اینکه تعدادی از مجروحان در بیمارستان های این کشور بستری شدند، خطر ورود این ویروس به کشور افزایش می یابد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان عنوان داشت: به دلیل طولانی بودن دوران نهفتگی بیماری (14 روز) حجاج باید تا 14 روز پس از بازگشت به کشور به علائم ویروس کرونا از قبیل تنگی نفس، اسهال، تب و سرفه توجه داشته باشند و در صورت مشاهده هر یک از علائم به مراکز درمان مراجعه کنند.

دستگاه تنفسی راه ابتلا به ویروس کروناست

وی اضافه کرد: راه ابتلا به این بیماری از طریق دستگاه تنفسی است ک به شکل نارسایی شدید تنفسی، گرفتاری در پرده قلب، نارسایی کلیه، اختلالات انعقادی و شوک بروز پیدا می‌کند اما هنوز منشأ این بیماری معلوم نیست.

صداقت با بیان اینکه در صورت بروز علائم تنفسی یا اسهال، حجاج به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی- درمانی مراجعه کنند اظهار کرد: برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا در ایران حجاج باید از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن همراهان خود به خصوص اگر دارای علائم بیماری تنفسی هستند خودداری کنند، از ذبح غیر بهداشتی و تماس با خون و گوشت خام شتر اجتناب کنند، به هیچ عنوان فرآورده‌های لبنی شتر را مورد استفاده قرار ندهند، حتما در هنگام سرفه و یا عطسه دهان خود را بپوشانند، دست‌های خود را به صورت صحیح و مکرر با آب و صابون شست‌و‌شو دهند و در صورت بروز علائم تنفسی یا اسهال تا 14 روز پس از بازگشت از سفر حج به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی- درمانی مراجعه کنند.

شست وشوی دست ها حرف اول در پیشگیری از کرونا را می زند

معاون فنی مرکز بهداشت استان ادامه داد: شست و شوی دست نیز حرف اول را در کنترل این بیماری دارد که باید همه مردم به این مسئله بهداشتی مهم توجه کنند.

ولیمه را به تاخیر بیاندازید

وی با تاکید بر اینکه حجاج باید تا حد امکان مراسم خود را به تعویق بیندازند، گفت: به حجاج توصیه می شود هیچ گونه مراسمی برگزار نکنند، زیرا در این مدت علایم‌ پنهان بیماری نیز آشکار می‌شود.

در صورت بروز بیماری تنها یک نفر مراقب بیمار باشد

صداقت افزود: وظیفه مراقبت از بیمار در منزل تنها به یک نفر سپرده شود و بقیه اطرافیان در صورت امکان از رفت و آمد به اتاق بیمار حتی الامکان خودداری کرده و یا فاصله حداقل یک متر را هنگام تماس با بیمار رعایت کنند. شستشوی دستها بخصوص قبل از تماس با بیمار و بعد از تماس با او اجباری بوده و اهمیت بسیاری در جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران دارد.

سطوح داخل اتاق بیمار لازم است روزانه ضدعفونی و تمیز شود، مدفوع و ادرار بیمار می‌تواند برای دیگران آلوده کننده باشد. خود بیمار و فرد باید به دقت نکات بهداشتی را در این رابطه رعایت کرده و دستهای خود را مکررا شستشو دهند.

تنها راه کنترل کرونا اقدامات پیشگیرانه است

صداقت در پایان سخنانش یادآور شد:‌ بیماری ناشی از ویروس کرونا هنوز درمان و داروی مشخصی ندارد و تنها راه کنترل این بیماری اقدامات پیشگیرانه است.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید