در راستای تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و نامگذاری سال های متوالی از سوی ایشان با عنوان اقتصاد نشان از اهمیت موضوع و تکیه بر تولیدات داخلی و اقتصاد دورن زا دارد اما اینکه در این میان برخی مسئولین جنگ اقتصادی را مهم نگرفته و در راستای تحقق ساختارهای اقتصاد مقاومتی تلاش جدی نداشته اند جای بسی تامل دارد از اینرو تصمیم گرفتیم میزگردی در این خصوص برگزار نماییم که در ذیل آمده است.
به گزارش خبرنگار «دانشجو سلام»؛میزگرد«اقتصاد درون زا» با حضور چهار نفر از فعالان دانشجویی استان گلستان جهت احصای مشکلات حوزه اقتصاد و ارائه راه حلهای کاربردی با محوریت فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد، صبح امروز به همت نمایندگی استانی خبرگزاری دانشجو و با همکاری پایگاه خبری تحلیلی «دانشجو سلام» و «زرین نامه» در گرگان تشکیل شد.
علی حجتی، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور کردکوی در ابتدا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار با مردم تبریز مبنی بر اینکه «اگر اقدامات لازم و تلاشهای جدیتر را در عرصه اقتصادی انجام ندهیم، نتیجه همان میشود که اکنون دشمن برای موضوع هستهای ما شرط و شروط میگذارد و بعد هم میگوید، اگر قبول نکنید، تحریم میکنم!»، گفت: اینکه ما راه حل معضلات اقتصادی را منوط به رابطه با غرب بدانیم به عدم خودباوری مسئولین بر میگردد؛ این در حالی است که ملت بارها نشان داده که هم میتواند و هم اراده یک جهاد تمام عیار اقتصادی را دارد.
واقعیت جامعه این است که ملت ما مشغول تلاش و پیشرفت هستند
وی در پاسخ به این سئوال که برخی معتقد هستند راه میانبر علاج مشکلات اقتصادی تعامل با کشورهای توسعه یافتهی غربی است و اعتقاد دارند کسانیکه به توان داخلی تکیه میکنند واقعیتها را باور ندارند، بیان داشت: واقعیت همان چیزی است که در جامعه جریان دارد، واقعیت این است که ملت ما با تمام توان مشغول پیشرفت و رفع مشکلات هستند، واقعیت این است که هر جا ملت اقدام کرد موفق شد و هر جا قرار شد مسئولان اقدام کنند به نتیجه مطلوب نرسیدیم.
رابطه با غربی که به کرات سودجویی خود را ثابت کرده به هیچ وجه کارساز نیست
در ادامه میزگرد محمد اسماعیلی، مسئول امور فرهنگی و روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی گنبدکاووس ۲ نیز در واکنش به این اظهار نظر، گفت: واقعیت را در همین مذاکرات میشود دید، واقعیت مذاکرات این است که نه پولی دریافت شد نه تحریمی برداشته شد و در برخی موارد به مشکلات توأم با خواری نیز افزوده شد، واقعیت در این است که اروپا به کرات ثابت کرده فقط به دنبال منافع خودش و سواستفاده از منابع دیگر کشورهاست.
اسماعیلی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر «ما نمیتوانیم» در میان برخی مسئولان تصریح کرد: اصولا انسان زمانی که در سختی و تنگنا قرار میگیرد بیشتر تلاش میکند و این را تجربه تاریخی و همچنین علم روانشناسی و جامعه شناسی اثبات کرده است از طرفی مصداق عینی این حرف را ملت و نظام ما در هشت سال جنگ سخت تحمیلی مشاهده کردند که رزمندگان ما گاهی از هیچ رادار، پل و دیگر تاسیسات پیشرفته را میساختند که نمونههای آن نیز موجود است.
رابطه با غرب به اقتصاد کُره کمک نکرده؛ کره ثروت تولید میکند اما دلار ذخیره میکند!
در ادامه علی حجتی در واکنش به این سخن مجری میزگرد که «برخی در بیان مصداق عینی موفقیت با غرب کشورهایی مثل کره را مثال می زنند»، ابراز داشت: شما ببینید غرب کجا و در چه زمانی به کشوری که به وی اعتماد کرده خیانت نکرده؟! شما می فرمایید کره؛ بله درست است کره اقتصادی بسیار قوی دارد؛ اما البته ناقص! اقتصادی که صرفاً تولید کننده ست.
حجتی تاکید کرد: قدرت پولی کره به دلار است؛ یعنی کره ثروت تولید میکند؛ اما دلار ذخیره میکند که این در نهایت اقتصاد آمریکا را تقویت میکند.
اقتصادهای به ظاهر قدرتمندِ وابسته به غرب، «ناقص» هستند
این جوان فعال سیاسی و اجتماعی غرب استان گلستان همچنین تصریح کرد: کشورهای منطقه را مثال میزنیم برای مثال کشور عربستان بیشترین تولید ناخالص ملی و بالاترین درآمد سرانه جهان را دارد ولی کجای دنیا ایستاده است؟ البته نقدهای برخی به چارچوبهای اداری داخلی نظام هم وارد است؛ اما فارغ از این، عربستان با آن تولید ناخالص ملی نیز تمامی ثروتش را به دلار ذخیره کرده است یعنی در واقع اقتصادهای قدرتمندی که چرخه اقتصادی آنان ناقص است و در واقع بیشتر به عنوان پشتوانه ی ارزش دلار نقش ایفا میکنند.
اقتصاد در کشورهای وابسته به غرب به شدت شکننده است
وی گفت: اینکه اقتصاد این کشورهای وابسته به غرب ناقص است یک بُعد قضیه است و این نگرش هیچ اشاره ای به حوزههای سیاسی اجتماعی و فرهنگی این کشورها نیز ندارد؛ صرفاً در عرصه اقتصادی نشان میدهد که این کشورها نه تنها اقتصاد شکوفا ندارند بلکه اقتصادشان به شدت شکننده ست.
اقتصاد مقاومتی نه تنها یک راهکار دفاعی بلکه یک سیاست استراتژیک برای آینده است
حجتی در ادامه به امر مقام معظم رهبری به اجرای احکام «اقتصاد مقاومتی» اشاره کرد و بیان داشت: امر امام مبنی بر اقتصاد مقاومتی تنها یک راهکار دفاعی نیست بلکه یک سیاست استراتژیک برای آینده ست.
با تولید بومی باید نرخ رفاه را افزایش و نرخ فلاکت را کاهش بدهیم
این جوان کارآفرین و تولید کننده گل و گیاه زینتی در راستای اقتصاد مقاومتی، در ادامه میزگرد تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که هم تولید ناخالص ملی بالا و هم درآمد سرانهی بالایی داشته باشد ضمن اینکه باید نرخ رشد شاخص رفاه را روز به روز گسترش داده و در مقابل نرخ رشد فلاکت را لحظه به لحظه کاهش بدهیم و این کار را نه صندوق بین المللی پول برای ما انجام خواهد داد و نه بانک جهانی بلکه این کار باید کاملاً بصورت بومی انجام بشود ضمن اینکه ما به علت تحریمها مجبور هستیم همزمان در همهی عرصهها با هم رشد کنیم.
زمانی که انگلیس میگفت نفت بو میدهد و به راحتی نفت ما را برد چرا پیشرفت نکردیم؟!
پس از وی، محمد اسماعیلی جوان فعال سایبری در عرصه جنگ نرم کشورمان نیز عنوان داشت: در ذکر مثالی مانند کره باید توجه داشته باشیم که کره منابع سرشار طبیعی ایران را ندارد البته برخی نیز میگویند ایران تکنولوژی استفاده از منابع طبیعی خود را ندارد و مجبور به برقراری رابطه با غرب است اما یک زمانی انگلیس برای اینکه نفت کشور را غارت کند گفت شما تکنولوژی ندارید و نفت بو میدهد و موارد مضحک دیگری از این دست! اما آن زمان که رابطه داشتیم و گذاشتیم نفت بدبوی ما را ببرد نیز حال ما بهتر نشد!
مشکل اقتصاد ما عدم بها دادن به صاحبان ایده است نه رابطه با غرب دغل باز!
اسماعیلی ادامه داد: مشکل اصلی ما پارتی بازیها و عدم بها دادن به صاحبین ایده و تفکر و متخصصین است نه عدم رابطه با غرب دغل باز! از طرفی سیاسی بازی اجازه فعالیت سالم را به برخی مغزها نمیدهد البته معتقد هستیم سیاست ما عین دیانت ماست اما سیاست با سیاسی بازی متفاوت است و نباید گذاشت این بازیها توان ما را برای رشد و توسعه بگیرد.
کاش وجدان تولیدکنندگان ژاپنی را داشتیم!
در ادامه محمد کوهکن دانشجوی رشته مکانیک دانشکده فنی علی آباد با اشاره به این سخن رهبری معظ انقلاب مبنی بر خرید کالاهای داخلی در عوض کالاهای مشابه خارجی، گفت: متأسفانه بُعد دیگری که به اقتصاد کشور ضربه زده است کیفیت کم تولیدات داخلی و روی آوردن مردم به تولیدات خارجی است.
کوهکن با بیان اینکه ایکاش یک مقدار از وجدان تولید کنندگان ژاپنی را برخی از ما داشتیم، تصریح کرد: مسئولین و تولیدکنندگان ما باید اعتماد از دست رفته مردم را با تولیدات با کیفیت پس بگیرند و مصلحت مردم و کشور را به سود شخصی نفروشند.
وجدان تولیدکننده میتواند اعتماد از دست رفته مشتری را بازگرداند
سپس نرگس تجری، دانشجوی رشته مدیریت دانشگاه غیرانتفاعی حکیم جرجانی گرگان و مدیر سایت خبری تحلیلی «زرین نامه» گفت: باید پایه اقتصاد کشور را با ظرفیتهای انسانی و تولیدات داخلی استحکام بخشید.
تجری افزود: برخی گله میکنند که تولید در ایران فایده ندارد و منجر به شکست میشود اما این قضیه دو بُعد دارد؛ در وهله اول تولیدکنندگان داخلی باید به وجدان کاری مجهز شوند و به ارائه کیفیت حداقلی محصولات راضی نشوند تا بدین ترتیب نه ملت به تولیدات داخلی بی اعتماد و بدبین شوند و نه هیچ کارگاه و کارخانه تولیدی داخلی ورشکست شود چرا که قطعا اگر تولیدات داخل کیفیت داشته باشد مشتری خود را پیدا میکند و بی شک رشد خواهد کرد البته تولیدکنندگان ما باید بدانند این کیفیت را باید استمرار ببخشند و تا مشتری خود را پیدا کردند وا ندهند!
این دانشجوی جوان فعال در عرصه مجازی و خبر با تأکید بر اینکه قبل از اقدام به تولید باید به سمت کیفی سازی محصولات برویم، متذکر شد: تولیدکنندگان میبایست سود شخصی را به کیفیت بالا که حق مشتری است ترجیح ندهند تا مشتری نیز به فراخور شأنیت به سمت محصول بهتر نرود.
غرب هیچ کمکی به اقتصاد و پیشرفت ایران نخواهد کرد
تجری در پایان در یک جمع بندی از میزگرد، گفت: تجربه نشان میدهد غرب هیچ کمکی به اقتصاد و پیشرفت ایران نخواهد کرد و ایران برای کمک به خودش باید به سمت تولید برود و از ایدهها و مغزهای داخلی حمایت و استفاده کند.
انتهای پیام/
توجه!