بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی این روزها شکل جدی تری به خود گرفته وهیئت مذاکره کننده هسته ای، این هفته در جلسات کمیسیون مربوطه در مجلس شرکت کردند تا در خصوص جزئیات این مذاکرات به بحث و بررسی بپردازند.
به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از «تیتریک»، رهبر معظم انقلاب در هفته ای که گذشت دو دیدار مهم داشتند، ابتدا مسئولان و فرماندهان پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) بودند که مهمان رهبر انقلاب شدند، بعد هم نوبت به رئیس و اعضای خبرگان رهبری رسید تا شنونده صحبتهای رهبر انقلاب باشند.
در همین دیدار بود که آیت الله خامنه ای ضمن اشاره به اهمیت مجلس خبرگان رهبری از موضوع مذاکرات هسته ای و بررسی متن برجام یا همان برنامه جامع اقدام مشترک صحبت کردند. ایشان بررسی حقوقی مفاد برجام را از وظایف کارشناسان امر و حقوقدانان دانسته و به این نکته نیز تاکید داشتند که نباید مجلس شورای اسلامی را جدا از این مورد دانست. اینکه چرا رهبر انقلاب بر حضور مجلس در بررسی متن برجام تاکید داشتند را از زوایای متعدد میتوان بررسی کرد.
رمزگشایی رهبری از سناریوی غرب در پساتحریم/ یک هفته، دو دیدار، ده ها شاه کلید
بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی این روزها شکل جدی تری به خود گرفته وهیئت مذاکره کننده هسته ای، این هفته در جلسات کمیسیون مربوطه در مجلس شرکت کردند تا در خصوص جزئیات این مذاکرات به بحث و بررسی بپردازند.
علت بررسی دقیق متن از سوی نمایندگان ملت نیز مشخص است، کینه و عداوت ریشه ای طرفهای مقابل بالاخص طرف امریکایی به ایران و سخنان مغرضانه و متناقضی که آمریکایی ها این روزها به زبان میرانند.
رهبر انقلاب در این خصوص نیز موضع صریح خود را بیان کردند و با اشاره به صحبتهای ضد و نقیض امریکایی ها در مورد لغو یا تعلیق چارچوب تحریمها فرمودند که این جملات طرف غربی دقیقا در تضاد و مخالفت با همان چیزی است که ما به خاطرش مذاکره کردیم؛ اگر ما در مذاکرات در برخی موارد کوتاه آمدیم و برخی امتیازات را دادیم عمدتاً برای این بود که تحریم ها برداشته شود و گرنه چه لزومی به حضور در مذاکرات بود و ما کار خود را ادامه می دادیم؛ ما در این مدت نشستیم مذاکره کردیم تا چارچوب تحریمها برداشته شود و اگر بحث تعلیق باشد ما هم تعلیق میکنیم.
رمزگشایی رهبری از سناریوی غرب در پساتحریم/ یک هفته، دو دیدار، ده ها شاه کلید
در حالی که بیش از یک ماه و نیم از پایان مذاکرات هسته ای در وین گذشته سخنان مقامات آمریکایی پس از توافق نشان میدهد آمریکایی ها برخلاف آنچه در متن برجام آمده همچنان از تعلیق تحریمها یا کاهش مرحله به مرحله آن سخن میگویند و نهایت لطفی که در مقابل اقدامات موثر ایران و پس از راستی آزمایی طبق اظهارات خودشان خواهند داشت تخفیف تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپاست نه لغو آن. آنچنان که به گفته سخنگوی کاخ سفید، این تخفیفها هم فقط در موارد مرتبط با هسته ای و چند ماه پس از نهایی شدن برنامه جامع مشترک نخستین گام خواهد بود.
اعلام چنین مواضعی در حالی است که کشورمان از مدتها قبل لغو تحریمها را به عنوان یکی از خطوط قرمز خود در مذاکرات هسته ای مطرح کرده بود و پس از اجرای احتمالی متن برجام نیز تمام تحریمهای مرتبط با پرونده هسته ای کشورمان میبایست لغو میشد.
با توجه به ادامه ادبیات ضد ایرانی مقامهای آمریکایی است که رهبر انقلاب در دیدار با خبرگان رهبری ضمن تاکید بر لزوم پاسخ دهی مسئولین به اینگونه سخنان تاکید کردند: "نه ایران امروز ایران دو قرن پیش است و نه آمریکای امروز همچون انگلیس قرن نوزده؛ امروز ابرقدرتها چنین قدرت و توانایی ندارند."
رمزگشایی رهبری از سناریوی غرب در پساتحریم/ یک هفته، دو دیدار، ده ها شاه کلید
رهبر معظم انقلاب در فرمایشات دیگری از سخنانشان در دیدار با نمایندگان خبرگان رهبری به موضع این روزهای مقامهای امریکایی در خصوص سیاست خارجی کشورمان هم اشاره کردند که بسیار مهم و کلیدی بود.
طی روزهای گذشته بارها مقامات غربی از توقع و انتظارشان درباره اقدام متفاوت جمهوری اسلامی و دولت ایران در خصوص هسته ای و متن برجام سخن به میان آوردند که رهبری قاطعانه پاسخ دادند که تفاوت از نظر آنها تفاوت از گذشته جمهوری اسلامی و عبور از ارزشهای اسلامی است و چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد و نه دولت و مجلس و نه مسئولین مطلقا چنین اقدامی نخواهند کرد و اگر هم کوتاهی در این خصوص رخ دهد مردم و نظام جمهوری اسلامی آن را قبول نخواهند کرد.
سخنان مقامهای آمریکایی در روزهای پس از اعلام جمعبندی مذاکرات نشان میدهد آمریکایی ها تلاش دارند تا به بهانه پایان مذاکرات جهت گیری سیاست خارجی ایران را هم تغییر دهند. سخنان روزهای گذشته رئیس جمهور آمریکا در کنگره، خود نشان دهنده همین نکته است. اوباما در بین اعضای کنگره گفت که یکی از اولویتهای مهم ایالات متحده این است که ایران از فعالیتهای بی ثبات کننده ای که از مدتها پیش درگیرشان بود دست بردارد؛ مثل تامین سلاح برای حزب الله، تهدید اسرائیل و دیگر متهدانش در منطقه و چندین و چند اتهام تکراری و نخ نمای دیگر.
تداوم همین ادبیات ضد ایرانی و تلاشهای آن برای تغییر رویکرد ایران در قبال جهان خارج نشان میدهد آمریکایی ها در پس به ظاهر خوشایند برخی سخنان خود در خصوص مزیتهای دوران پسا تحریم برای ایران چه اهدافی را دنبال میکنند؛ اهدافی که به فرموده رهبر انقلاب باید به دقت توسط مسئولین رصد شود. ایشان طی بیاناتی تاکید کردند که مسئولین باید در خصوص این مواضع امریکا و نیات غرب حساسیت داشته باشند و بدانند که دشمن هدفش چیست و با یک مساعدت کوچک غرب که حتی شاید اثر مفیدی هم برای کشور ندارد فریب نخورند.
جمله کلیدی رهبری خطاب به دولتمردان این بود که "مسئولان به هیچ وجه نباید اجازه این فرصتطلبی را در داخل به امریکا بدهند و در خارج هم باید تلاش کنند که این فرصتها در اختیار امریکا قرار نگیرد، زیرا هر چه آنها به این فرصتهای خود نزدیک شوند، یقیناً ذلت، محنت و عقب ماندگی ملتها بیشتر خواهد شد."
به طور کلی به تعبیر مقام معظم رهبری تمام این رفتارهای آمریکا بهانه ای برای کنترل، نفوذ ،تغییر و تسلیم جمهوری اسلامی است.
هشدارهای رهبری بر عدم اجازه ورود و نفوذ آمریکا در ایران که بارها در سخنان ایشان در جمع دولتمردان بیان شده، همان احساس خطر از اهداف تجاوزگرانه آمریکا برای نابودی قرارگاه مرکزی ضد استکباری و ضد صهیونیستی در جهان اسلام است. همان چیزی که به تاکید رهبر انقلاب، همه مسئولین کشور باید به آن واقف باشند.
انتها پیام/
توجه!