کارشناس علوم اجتماعی در اجلاسیه مجمع بسیج گنبد که شامگاه گذشته با محوریت بررسی آسیب های مواد مخدر و اعتیاد در شهرستان برگزار شد تقویت تواناییهای فرد را راهی برای جلوگیری از شکل گیری گستره مواد مخدر در جامعه عنوان کرد.

به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از قابوس نامه، علیرضا قربانی با اشاره به این مطلب گفت: کسانی دچار آسیب اجتماعی می شوند که از اعتماد به نفس پائینی برخوردارند و می طلبد برای حل این مشکل روشهای تربیتی والدین تغییر کند تا فرزندان در بزرگسالی متکی به خانواده نباشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور گنبد اظهار کرد: شرایط اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی سالهای گذشته زمینه مساعدی برای گسترش آسیب های اجتماعی فراهم آورده است که با توجه به جوان بودن جمعیت کشورمان این موضوع ابعاد پیچیده تری به خود می گیرد.

وی تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی را یکی دیگر از معضلات پیش روی جوامع دانست که کار درمان و ترک اعتیاد را مشکل ساخته است.

قربانی افزود: اعتیاد به مواد مخدر در صدر مسائل اجتماعی است که مهمترین چالش اجتماعی دولت ها به شمار می رود و به عنوان یک معضل اجتماعی ، روانی و بهداشتی، کشورهای مختلف و جوامع انسانی را تهدید می کند.

وی با ابراز نگرانی از صرف ۳۰ درصد از اعتبارات نیروی انتظامی،۶۰ درصد از اعتبارات زندان ها و ۷۰ درصد از فعالیت دادکاههای انقلاب در بحث مبارزه با مواد مخدر ، بهترین راهکار را آموزش عنوان کرد و تصرح کرد: در سال ۱۰۰ هزار نفر از زندانیان کشور در خصوص مواد مخدر دوره محکومیت خود را می گذرانند، مبارزه با مواد مخدر در کشور حدود ۳۷۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز نیروی انتظامی تقدیم کرده است و گزارش ملی تجارت مواد مخدر در حال حاضر ۲۰ هزار میلیارد ریال در سال است.

این استاد دانشگاه مواد مخدر را معضلی خواند که نمی توان سریع با آن برخورد کرد و درمان آن نیاز به زمان دارد چراکه عوامل متعددی در آن تاثیر گذار است و برای مبارزه با آن اولین گام آموزش سپس مداخله و توامند سازی است.

وی افزود: با شناسایی عوامل مخاطره آمیز و آموزش آن به افراد جامعه می توان در پیشگیری موثرتر عمل کنیم که مهم ترین این عوامل عوامل فردی، بین فردی و محیطی و عوامل مخاطره آمیز اجتماعی است.

قربانی دوره نوجوانی،استعداد ارثی ،صفات شخصیتی(صفات ضد اجتماعی، پرخاشگری و اعتماد به نفس پایین)،اختلال های روانی(افسردگی اساسی، فوبی)،نگرش مثبت به مواد،موقعیت های مخاطره آمیز(ترک تحصیل، بی سرپرستی)، تاثیر مثبت مواد بر فرد را از مهمترین عوامل مخاطره آمیز فردی برشمرد.

این کارشناس علوم اجتماعی به عوامل بین فردی و محیطی چون خانواده، دوستان، مدرسه و محل سکونت و عوامل اجتماعی چون فقدان قوانین و مقررات جدی ضد مواد مخدر ،بازار موادمصرف مواد به عنوان هنجار اجتماعی، کمبود فعالیت های جایگزین، کمبود امکانات حمایتی، مشاوره ای و درمانی توسعه صنعتی و محرومیت اجتماعی- اقتصادی نیز اشاره کرد و تاکید کرد که سلامت جامعه تنها با دعا کردن تامین نمی شود و باید قدم های عملی برداشته شود و برای آن هزینه و وقت صرف شود.

قربانی با اشاره به اینکه متاسفانه قبح استفاده از مواد مخدر در جامعه شکسته شده است و این در شأن جامعه اسلامی نیست گفت: باید برای اوقات فراغت فرزندان برنامه داشته باشیم و اگر این اوقات خوب پر نشود زمینه آسیب اجتماعی به راحتی مهیا می شود.

وی ضمن هشدار به خانواده ها در خصوص اهمیت اوقات فراغت اذعان کرد: نباید خانواده ها پرکردن اوقات فراقت فرزندان با ثبت نام در کلاس ها را هزینه دار دانسته و از آن دوری کنند بلکه برنامه ریزی درست برای اوقات فراغت هر چند هزینه مالی دارد ولی به نوعی سرمایه گذاری و نجات فرزندان از آسیب های اجتماعی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور گنبد خدمات مشاوره ای را نیز در این راستا مفید دانست و گفت: خدمات مشاوره ای در بخش ها و از سوی ارگان های مختلف راه اندازی شده است ولی هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده ایم که نیاز است سیستم حمایتی مشاوره ای افزایش یابد.

وی گفت: سالانه ۱۸ میلیون پرونده در سال در سیستم قضایی کشور مورد بررسی قرار می گیرد و تنها در گنبد روزی ۵۰۰ اخطار صادر می شود که امیدواریم با کمک یکدیگر خانواده سالم و متعادل داشته باشیم و جامعه ایده آل که هدف جمهوری اسلامی است تحقق یابد.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید