دو سال از روی کار آمدن دور جدید شوراهای اسلامی شهرها می گذرد و به تبع آن شهرداران جدید نیز روی کار آمدند.
به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از گلستان ما ، بندر ترکمن در کنار گرگان از جمله شهرهای گلستان بودند که حوزه شهرداری ها و اختلافات شورای اسلامی شهرها و نمایندگان مستقیم مردم بار ها و بارها به تیتر رسانه ها بدل شد. به نظر می رسد در بندر ترکمن با وجود تلاش های زیاد برخی از اعضای شورای اسلامی برای استیضاح و یا برآوردن توقعات شهروندان از شورا، این موضوع همچنان مانند گره کوری مانده است. شهردار تا پای استیضاح می رود و درست در آخرین روزها با تغییر آرای موافق استیضاح، شرایط تغییر می کند و بار دیگر روزی نو برای حوزه چالش برانگیز عملکرد شهردار بندر آغاز می شود.
نارضایتی ازعمل کرد شهردار بندر ترکمن پایش را از حوزه شورای شهر هم بیرون گذاشت و گاه برخی شهروندان از شرایط نابسامان مدیریت شهری در این شهر گلایه می کنند و گاه هم پای مسئولان استانی به ماجرا کشیده می شود.
زبیده سوقی نخستین بانوی عضو شورای اسلامی شهر بندر ترکمن است که از همان روزهای روی کار آمدنش عمل کرد شهرداری را برای پیگیری مطالبات شهروندان ترکمن، به شکل دقیق رصد می کرد و بار ها در رسانه ها چالش های حوزه مدیریت شهری این منطقه را مطرح کرد.
سرو در گفت و گو با او، بازخوانی از آنچه در دو سال گذشته میان شورای اسلامی شهر و شهرداری بندرترکمن اتفاق افتاد را پیش روی شما قرار می دهد.
*در مدت یک سال گذشته بارها مسئله استیضاح شهردار بندر ترکمن به تیتر رسانه های استان بدل شد اما این مسئله اتفاق نیافتاد. عمده ترین مسائل شورا و شهرداری چه بود و چرا تا کنون ادامه پیدا کرده است؟
در خصوص استیضاح شهردار باید خدمتتان عرض کنم همانطور که می دانید یکی از وظایف اصلی شورای شهر نظارت بر عملکرد شهردار است و اگر شهردار عملکرد قابل قبولی نداشته باشد در صورت موافقت دو سوم از اعضای شورا امکان استیضاح و برکناری شهردار وجود دارد. در مورد شهرداری بندرترکمن متاسفانه از ابتدای کار اشتباه هایی در انتخاب شهردار وجود داشت و انتخاب ایشان نه بر اساس توانمندی بلکه به خاطر سیاسی کاری اتفاق افتاد و همانگونه هم که انتظار می رفت این سیاسی کاری ادامه پیدا کرد و عملکرد خوبی از ایشان شاهد نبودیم چون شهردار باید یک مدیر اجرایی باشد.
زمزمه های استیضاح شهردار از اواخر سال93 شروع شد و در اردیبهشت ماه سال جاری عملا اقدام به این کار کردیم . دو نفر از اعضا مخالفت خود را از همان ابتدا اعلام کرده بودند و 5 رای مخالف با شهردار برای استیضاح کافی بود که باز هم متاسفانه به علت حد نصاب نرسیدن آرا قضیه استیضاح منتفی شد.
*یکی از مسائلی که حتی پای استانداری هم به آن باز شد ( تذکر معاون عمرانی استاندار را در پی داشت ) به عبارتی شهردار به شکل مستقیم مخاطب قرار گرفت، مسئله زیبا سازی شهری و مانند ان در میان بود.
به عقیده ی بنده علاوه بر مواردی که فرمودید مشکلات عمده ی دیگری نیز در شهر وجود دارد که با توجه به امکانات و پتانسیل های بسیار بالای شهر به هیچ عنوان قابل قبول نیست و رفع تمامی این موارد علاوه بر مدیریت توانمند و خلاق و دلسوز نیازمند توانایی مالی است. در واقع تا هنگامی که بودجه ی شهر در همین حدود فعلی باشد امکان حل مشکلات وجود ندارد به همین علت دغدغه ی اصلی هر شهردار و شورایی که سر کار می آید باید ابتدا ایجاد درآمد پایدار باشد که متاسفانه علیرغم ارائه ی برنامه های مختلف و جلسات متعدد با آقای شهردار ایشان در این مورد بسیار بی اعتنا و بی توجه بوده اند.
مشکل دیگری که وجود دارد به کارگیری پیمانکارهای سفارشی و ضعیف در قسمت های خدمات شهری و زیباسازی در شهرداری هاست که به علت سفارشی بودنشان امکان نظارت صحیح بر آن ها وجود نداشته است. برای نمونه از برخورد آقای شهردار با مسئول سابق خدمات شهری می توان گفت که بخاطر تذکر مسئول خدمات شهری به پیمانکار در کمال تعجب می بینیم که مسئول واحد برکنار و به عنوان نگهبان استفاده شد.
*در برخی از مسائل مربوط به حوزه شهرداری، بازرسی استان ورود پیدا کرده بود؟ اگر امکان دارد این موارد را به شکل مصداقی بیان کنید و نتیجه مداخله و بررسی این سازمان چه بود؟
بله. شهردار تخلفاتی را مرتکب شده بودند که پرونده شهردار به کمیسیون تخلفات اداری ارجاع داده شده که در دست بررسی می باشد. برخی تخلفات شهردار در خصوص انتصابات مسئولین واحدهای شهرداری می باشد که فاقد صلاحیت هستند همچنین مشکلاتی نیز در نحوه عقد قرارداد ها موجود است و مسائلی از این قبیل.
در مورد شوراها هم فروش موزاییک و سنگ فرش یکی از اعضای شورا به شهرداری محل اختلاف بود.
*به شکل جامع، دلایل شما برای نارضایتی از عملکرد شهردار چیست؟
ببینید همانطور که قبلا هم اشاره کردم مشکلات زیادی در سطح شهر وجود دارد که در این دو سال اقدام زیادی برای رفع آن ها انجام نشده و البته گام اصلی برای این کار ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری است که متاسفانه در این مورد پیگیری صورت نپذیرفته است. برای مثال با گذشت دو سال از سرکار آمدن ایشان مزایده ی بازار ماهی فروشان همچنان انجام نشده و سند بازار اخذ نگردیده است در حالیکه در بودجه پیشنهاد شده بود. شهرداری در سطح شهر زمین های زیادی دارد که باید برای آن برنامه ریزی نماید و با جذب سرمایه گذار موجب آبادانی و کسب درآمد شود که شهردار محترم به شخصه هیچ برنامه ای در این مورد نداشته اند و برنامه هایی هم که از طرف کمیسیون های مختلف برای ایشان داده شد به علت ضعف اجرایی و عدم پیگیری به نتیجه ای نرسیده است.
یکی از مهمترین برنامه های شورای دوره چهارم ساخت پل روگذر در انتهای خیابان جمهوری اسلامی می باشد که بیش از یک سال است که مجوز آن اخذ گردیده اما هیچ اقدامی در این مورد انجام نشده و حتی تعریض پل کانال اورکوت حاجی هم علیرغم اینکه پروژه ی بزرگی نیست مدت هاست که نیمه کاره رها شده است.
یکی از مصوبات شورای تامین برای ایجاد مکان تفریحی برای جوانان ساخت پیست موتورسواری بوده است که شورای شهر برای این منظور قسمتی از زمین های محل شنار را در نظر گرفته مصوب کرد تا شهرداری برای اجرای آن با برگزرای فراخوان جذب سرمایه گزار را انجام دهد که این مصوبه هم مانند ده ها مصوبه ی دیگر اجرا نشد.
در مورد ساماندهی بازارچه اسکله که می تواند علاوه بر شروع ساخت هتل و اجرای پروژه ی دهکده گردشگری درامد قابل توجهی را هم برای شهرداری داشته باشد، سه ماه پیش جلسه داشتیم و مقرر شد شهردار ظرف دو هفته برای تهیه طرح با مشاور قرارداد ببندد که در این مورد هم هیچ اقدامی صورت نگرفته است. موارد بسیاری از این قبیل وجود دارد که برای ما مسلم میکند شهردار توانایی مورد انتظار را در این پست ندارد اما متاسفانه به علت حمایت برخی از اعضای شورا تا کنون نه امکان استیضاح وجود داشته و نه امکان اخطار و اصلاح ایشان
*و در آخر ؟
می دانیم بندرترکمن در زمینه ی گردشگری رتبه ی اول را در استان داراست اما علاوه بر بازارچه ساحلی و طبیعت زیبای خدادای متاسفانه مکان تفریحی و گردشگری ندارد و این برای مردم قابل قبول نیست. همچنین مشکلات خدمات شهری و ترافیکی نیز از دغدغه های دیگر مردم شهر است که بودجه ی فعلی شهرداری پاسخگوی رفع این مسائل نخواهد بود. اما باید برای آن چاره اندیشی کرد.
انتهای پیام/
توجه!