در این جلسه هم اندیشی که با هدف تعیین خط مشی این مرکز برگزار شد برخی از صاحب نظران استان به ارائه نظرات خود پرداختند.
به گزارش دانشجو سلام؛ طی مراسمی مرکز مطالعات سنجش پیامدهای شیوع ویروس کرونا در بسیج دانشجویی استان با حضور برخی از اساتید و اندیشمندان استانی در محل بسیج دانشجویی استان افتتاح و اولین جلسه آن برگزار شد. در این جلسه هم فکری از شیوه کار و چینش کارگروه های این مرکز سخن گفته شد. اساتید برخی از نظرات خود را در جهت غنای بیشتر این مرکز بیان کردند و برای استمرار فعالیت و مشاوره های پژوهشی اعلام آمادگی کردند.
در این جلسه جواد فرامرزی مسئول بسیج دانشجویی استان گلستان در ابتدای جلسه گفت: تجربه جدید جهان و کشور با وجود این ویروس رقم خورد و بشر ممکن است تا کنون با چنین پدیده ای روبرو نشده بود. بسیاری از ابعاد این بیماری نامشخص است و شاید با مرور زمان ابعاد پنهان آن شناخته شود.
وی افزود: برای فضای کشور ما، اگر این ویروس را جنگ بیولوژیکی تصور شد دشمن آمار بسیار بالاتری برای میزان مرگ و میر داشت اما مسائل زیادی اتفاق افتاد که این حیله دشمن به ثمر نشیند مانند کمک های مردمی و بسیج ملی برای تولید ماسک و وفاق و همدلی و... . این بیماری دو مکتب را مقابل خود قرار داد. مکتب اسلامی و مکتب غرب و نوع مواجهه مردم شرق و غرب مشخص شد.
فرامرزی بخش مورد غفلت مسئله کرونا را مسئله مطالعاتی پیرامون تبعات آینده این ویروس بر زندگی مردم دانست و گفت: برای مقابله با کرونا دو بحث مطرح بود مانند تولیدات تجهیزات پزشکی و ضدعفونی کردن معابر در حوزه بهداشتی بود. توان زیادی در این عرصه به کار گرفته شد و توجه تمام آحاد جهادی به این مسئله رفت. اما بخشی که مورد توجه کمتر قرار گرفت مباحث مطالعاتی پیرامون تبعات این ویروس بود. مباحث اقتصادی، پزشکی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی قاعدتا دارای عوارضی خواهد بود.
وی گفت: مسئله کرونا تا قبل ورود سیاسی شده بود مانند تب کرونا در راهپیمایی 22 بهمن و بعد در قبل از انتخابات و... . ذهن افکار به سیاسی بودن این مسئله رفت. حتی شروع این ویروس از قم نشان از نگاه سیاسی و مذهبی به این مسلئه به این قضیه است. نگاه به بیماری در خارج جنس اقتصادی و بهداشتی دارد اما در ایران جلوه سیاسی و مذهبی می دهند.
وی در مورد ضرورت تاسیس این مرکز بیان کرد: بسیج دانشجویی با توجه به نگاه دانشجویی و تخصصی به مسائل نیاز است پیامدهای آن را بسنجد تا تبعات کمتری کشور با آن برخورد کند. لذا به همت اساتید و دانشجویان مرکز مطالعات و سنجش پیامدهای ویروس کرونا در محل ناحیه بسیج دانشجویی ایجاد شد تا بتوان با ساختاری مناسب در حوزه های مختلف به تحلیل و مطالعه و سپس مطالبه گری از مسئولین بپردازند.
وی در پایان بیان کرد: این جلسه با حضور جمعی از اساتید و اندیشمندان استان در مورد تبیین ضرورت تاسیس این مرکز برگزار شده است و نیاز است ساختارها و جنس های فعالیت ها مشخص شود تا در ادامه راه بتوان با نگاهی روشن به اقدام بپردازد.
در ادامه جلسه اندیشوران حاضر به ارائه نظرات خود پرداختند که بخشی از سخنان آنان در ادامه آمده است.
سرهنگ جواد فراهی مسئول اقشار سپاه نینوا در جلسه گفت: این بحران نشان داد که باید آمادگی خود را بیش از پیش تقویت کنیم و نگاه جامعتری به مسائل داشته باشیم. کما اینکه تشکیل این مرکز نشان از خلا در این مسائل داریم.
وی افزود: ما نیاز به مطالبه گری تخصصی از تمام ارگان های مرتبط داریم. با مطالعه می توان این تخصص حاصل شود تا مطالبه گری درستی انجام شود. این مرکز با حضور متخصصین اقشار و مسئولین می تواند غنای بیشتری به خود داشته باشد. این مرکز نیاز به تهیه تولیدات مختلف است علاوه بر تولیدات رسانه ای که توسط صدا و سیما انجام میشود تهیه بروشور و آموزش و... عمومی است که کمتر بدان اکنون پرداخته شده است.
دکتر بیارجمندی؛ فعال سیاسی- رسانه ای استان گفت: تمرکز تیم مرکز مطالعات دانشجویی باید بر اساس بوم استان باشد و می بایست نگاه به تبعات و اثرات این بیماری بر وضعیت مردم استان، منطقه ای و بومی باشد. لذا خروجی مسائل منطبق بر مسائل استان باشد.
وی افزود: بهترین کار در زمان کوتاه که میتوان دسته بندی و جمع بندی شود استفاده از یادداشت و مصاحبه علمی و تخصصی را جمع آوری نماییم و تیم پژوهشی شاخص های این یادداشت ها و مصاحبه ها را دسته بندی نماییم و این خود یک تالیف اطلاعات است.
بیارجمندی در مورد ماهیت این ویروس بیان کرد: ماهیت کرونا در ایران یک ماهیت ترکیبی است و فقط به مشکلات اقتصادی منجر نخواهد شد بلکه کارکرد جنگ ترکیبی در مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... است.
وی در مورد تاثیر کرونا در فضای مجازی گفت: علاوه بر کارگروه های مختلف نیاز به کارگروه داده سنجی در فضای مجازی هستیم که یک تیم با تعداد زیاد و امکانات بسیار مناسب به سنجش کامنت های همه افراد در زیر عکس نوشت ها و ... بپردازند. پرداختن به کامنت های افراد اثراتی از جامعه است و ناظر به جامعه است و همه پست ها و همه کامنت ها باید بررسی و داده سنجی شوند.
وی در پایان بیان کرد: متاسفانه مسئولین فرصت مطالعه گسترده ندارند و باید تمام مسائل را با سه پاراگراف جواب داده شود تا مسئولین هم وقت بررسی داشته باشند.
دکتر خواجه شاهکویی؛ مسئول بسیج اساتید استان گلستان در این هم اندیشی گفت: الان انتظار نیست که تیم دانشجویی با متدهای علمی، سنجش کامل از تمامی زوایا انجام دهد و این اقدام ممکن است تمام زوایا باز نشود و ممکن است پاسخ ها با واقعیت ها مطابق نشود.
وی بیان کرد: مسئله روانی و مسئله اجتماعی دو مسئله بسیار مهم در این ایام بود، لذا بسیج اساتید با هدف پیامد سنجی این مسئله کار را آغاز کردند. لذا مطالعات در این زمینه های در حال پیگیری می باشد. این مطالعات می تواند مورد استفاده این مرکز قرار گیرد که علاوه بر اساتید استانی در کشور این دو کارگروه در سطح کشور نیز فعال هستند.
خواجه شاهکویی بیان کرد: ما در شرایط کنونی نیاز به میدان آمدن داریم و با مطالعات میدانی کنونی که در حین بحران هستیم به مطالبه گری کنیم. بهترین کمک بسیج اساتید و دانشجویی، مطالبه گری و به داد فریاد مردم رسیدن است.
دکتر سلیمان دوست؛ تحلیل گر سیاسی استان نیز در این جلسه هم اندیشی بیان کرد: نگاه به مسئله کرونا لازم نیست کوتاه مدت یا مقطعی باشد و اصلا عجله ای در کار نیست. این مسئله به صورت بلند مدت می باشد و وسعت زمانی در این امر وجود دارد.
وی افزود: بسیار ی از مواجهات ما با غرب با رموز بسیار ساده علیه ما به کار گرفته شده است. گاهی این مواجهات با بمب و موشک و جنگ الکترونیک است که نوع جنگ معلوم است اما گاهی با ایجاد یک علمیات و دادن شکل طبیعی و ساده که آن را بلایای طبیعی جلوه می دهند به اهداف و جنگ خود ادامه می دهند.
وی در ادامه بیان کرد: به جایی اینکه به چرایی بحران کرونا بپردازیم ما باید به چگونگی این مسئله بپردازیم. باید نحوه مقابله، آسیب شناسی، نحوه شناخت و... را باید مشخص کنیم. ما در مطالعات خلا اندیشه چگونگی داریم و برعکس نگاه ما کلان محور است. ما ابتدا به دنبال دشمن هستیم تا راهبرد و چرایی مقابله آن را پی ببریم. ما نیاز داریم به چگونگی بحران ها بپردازیم. اینکه بحران از قم شروع میشه و بعد هجمه جهت دار به حاکمیت ختم می شود.
وی در مورد نیازهای این مرکز بیان کرد: ما در سه محور اندیشه ورزی، پژوهش و تجربه نگاری باید حرکت کنیم. ما نیاز به پژوهش داریم آن هم با نگاه آخرالزمانی که از قماش جدید می باشد. آمریکایی ها می گویند این ترور و جنگ نیست اما بسیاری از مسئولین آن می گویند این یک جنگ بیولوژیک بود که ازکنترل خارج شده است. این یک جریان استراتژیک جهانی و کلان برای آینده بشر است که نیاز به مطالعه و آمادگی داریم و تمامی حالات مختلف که شاید تاکنون چندان احتمال آن را نمی دهیم محتمل بدانیم.
سلیمان دوست در پایان گفت: ما در یک جنگ بزرگ آخرالزمانی هستیم و این امر بسیار نزدیک است و باید این مسئله را باور و جدی بگیریم. دنیایی غزبی که برای هر روز ما تصمیم میگیرند تا به اهداف کلان خود برسند.
انتهای پیام/
توجه!