جواد فرامرزی امروز در چهارمین جلسه ستاد مقابله با کرونا بسیج دانشجویی گفت: مسئولین و خیرین علاوه بر توجه به تجهیزات بهداشتی به تهیه ارزاق برای محرومین و کاسبان کم درآمد کمک کنند.
به گزارش دانشجو سلام؛ امرور چهارمین جلسه ستاد مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی استان برگزار شد. در این جلسه که با حضور برخی از پزشکان و فعالین دانشجویی برگزار شد جواد فرامرزی مسئول بسیج دانجشویی استان گفت: کارگروه های مبارزه با کرونا در بسیج دانشجویی فعال شدند و فعالیت اینگونه ستادها، فعالیت تا سرحد جنگ بیولوژیک می باشد و در قالب یک عملیات و رزمایش جنگی می باشد. این جنگ ابعاد مختلفی دارد و باید در زمینه های مختلف مانند بهداشت و درمان، مسائل اجتماعی، رسانه، اقتصادی و... عملیات فوری انجام شود.
وی در مورد توجه به مسائل اقتصادی گفت: در مسائل اقتصادی باید توجه ویژه ای به دهک های پایین به خصوص کسانی که تحت پوشش هیچ شبکه حمایتی نیستند شود. یقینا درگذر چند ماه، بعد از اتمام اندک ذخیره مالی، فشاری مضاعف به دهک های پایین خواهد آمد لذا آنها مجبور به بیرون آمدن از خانه می شوند و دوباره این زنجیزه ی بیماری متصل و یا بعد امنیت خواهد داشت. بنابراین فقط ایجاد کمپین درخانه ماندن و یا قرنطینه مردم در صورتی که به فکر معیشت آنان نباشیم فایده ای نخواهد داشت و مسئولین و خیرین علاوه بر توجه به تجهیزات بهداشتی به تهیه ارزاق برای محرومین نیز کمک کنند.
وی افزود: وظیفه مندی مسئولین و مطالبه گری دانشجویی در جهت عدم موازی کاری بسیار مهم است و نهادهای دولتی و غیردولتی استان باید دور یک میز و تحت دستور یک نهاد قرار گیرند کاری که در دوره سیل تا حدود قابل قبولی انجام شد اما در مسئله کرونا آنچنان هنوز شاهد این جریان نیستم.
فرامرزی گفت: در شرایط کنونی تمرکز رسانه ها در حفظ سلامت خود مردم باشد و مانور دادن در مسائل متفرقه سیاسی یا دامن زدن به حواشی توجیه پذیر نیست.
در ادامه این جلسه دکتر ولی محمدی در مورد وضعیت بیماری کرونا در استان بیان کردند: نگرانی پرسنل بهداشتی عدم هشدار دهی صحیح به مردم است. در حالی که پرسنل بیمارستان در حال تماشای حجم بیش از ظرفیت بیمارستان ها هستند نیاز از واقعیات، کمبودها، قدرت شیوع و... بیماری گفته شود.
وی افزود: نیاز به ایجاد ترس هوشمندانه در بین مردم هستیم. منظور از ترس هوشمندانه نگاه به شیوع بالای آن و در عین حال تلفات کم آن است. در صورت عدم رعایت ترددها و افزایش بیماران و کمبود تخت بیمارستان ها، هزینه ها را بالا و توان پرسنل بهداشتی را پایین می آورد. خواهش عواملی بیمارستانی ماندن در خانه در ایام قبل از عید و تعطیلات عید است. برای سلامتی خود و خانواده به مسافرت و عید دیدنی نروید.
دکتر محمدی در مورد ارائه اطلاعات آشفته و نامناسب این بیماری گفت: عدم اطلاع رسانی صحیح از مهم ترین فاکتورهای کنترل این بیماری در بین مردم است. بنابراین یکی از وظایفی مهم بسیج دانشجویی دانشگاه های استان می بایست مطالبه گری از مسئولین و رسانه ها برای ارائه اطلاعات صحیح به مردم باشد. در حالی که ما فقط یک مرجع برای ارائه آمار، اخبار و دستورالعمل ها داریم اما طیف های مختلف دلسوز و مغرض نظرات و آمار مختلفی میدهند.ترس هوشمندانه در کلام رهبری هم مشاهده می شود. در کنار اینکه رهبری می فرماید یک بیماری است که می رود اما انذار میکند که باید زنجیره قطع شود و اگر کسی باعث شود که این زنجیزه قطع نشود سیئه و گناه کرده است.
محمدی درباره سامانه های کرونا اظهار داشت: سیستم بیماریابی از سامانه ها کامل نبست و کار سختی پیش رو دارد، تنها و تنها راهکار فائق آمدن بر این بیماری، قطع کرده زنجیره بیماری است. در حالی که توجه به کسب و کارهای ضعیف مردم شود و قرنطینه کامل یک شهر با توجه به مشکلات درآمدی مردم ممکن نیست. میتوان برای پایش مردمی از نیروهای مردمی و خودجوش استفاده کرد و کمی بار از دوش بهورزان برداشته شود.
وی در مورد تصورات اشتباه از این بیماری که باعث درگیری و یا تقابل برخی با مبتلایان یا متوفیان دارند گت: متاسفانه به سبب چند صدایی و عدم اطلاعات صحیح، تصور مردم از یک متوفی کرونایی تصور درستی نیست و فضای خوبی جهت احترام به اموات وجود ندارد. فرد متوفی با حفظ رعایت بهداشتی مانند یک فرد دیگر است و حتی نفس برای انتشار ویروس ندارد. همچنین هیچ اثباتی نشده که حتی ویروس وارد آب می شود. نیازمند به ریش سفیدان و افراد خیر و مذهبی و یا طیف های انقلابی مانند بسیج هستیم تا آگاه سازی و آرام سازی صورت گیرد و تدفین اموات با آرامش بهتری انجام شود.
وی به عنوان شخصی از پرسنل کادر درمان درخواست کرد در خانه ماندن و عدم مسافرت می تواند باعث کم شدن شیوع بیماری شود و اگر در ایام عید شاهد ترددهای بی مورد باشیم امکان پیک دوم این بیماری با شدت بیشتری می باشد. وی همچنین ادامه داد: بیمارستان ها از مراکز شیوع بیماری است و باید از دانشگاه خواست تا آموزش های لازم داده شود که فقط یک نفر خود را درگیر بیماری فرد در خانواده کند و از تماس سایر اعضای خانواده جلوگیری شود همچنین همراهی جمعی با بیمار تا بیمارستان باعث می شود افراد همراه سالم هم با ورود به بیمارستان آلوده این بیماری می شود.
انتهای پیام/
توجه!