متاسفانه در استان گلستان، ضعف صنایع تبدیلی وجود دارد و با وجود کشت پنبه در استان حتی یک کارخانه نخ ریسی یا نساجی در استان گلستان وجود ندارد.
به گزارش دانشجو سلام؛ در جلسه رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور و مسئول بسیج دانشجویی استان، دکتر قربانعلی روشنی رئیس این مرکز بیان کرد:نگاه به تاثیرات بیماری کرونا بر حوزه کشاورزی مقطعی و گذراست. کشاورزی به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت دیده می شود و این بیماری اگرچه تاثیراتی بر حضور کارگران در مزراع گذاشت اما به همت کشاورزان و مسئولین، کشاورزی و به خصوص کشت زارهای پنبه آسیب چندانی ندیدند.
وی در ادامه افزود: البته شیوع کرونا و بروز مشکلاتی مانند نگرانی کشاورزان و کارگران از احتمال ابتلا به این بیماری، یک بار دیگر ضرورت توجه بیشتر به نگاه محققانه و تحقیقاتی به کشاورزی و اجرای درست و اصولی مکانیزه کردن کشاورزی و استفاده از ادوات کشاورزی را نشان داد.
روشنی گفت: در پنبه اکثر استان های که کشت پنبه دارند به طور مکانیزه فعالیت می کنند اما نیاز به نوسازی ادوات کشاورزی و استفاده بهینه و مهندسی از مکانیزاسیون باید با حضور دانشآموختگانی که آموزشهای استفاده از سیستمهای مدرن و ماشینی را دیدند انجام شود.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه در زمینه حمایت از پنبه کاران گفت: البته در سیاست گذاری حمایت صحیح از ادوات کشاورزی و کمباین در بخش پنبه انجام نشده است و اکثر حمایت ها از اختصاص کمباین به محصولات غیر پنبه شد که با توجه به فرسودگی ادوات کشاورزی استان، شاهد افت کاشت و برداشت این محصول در استان بودیم. اگر اداوات خاص پنبه در بین کشاورزان وجود داشت امسال کشاورزان میتوانستند با خیالی آسوده فصل کشت را آغاز کنند و بدون نیاز به حضور گروهی کارگران کشاورزی در پنبه زارها فعالیت خود را انجام دهند.
وی با بیان آینده نگری به رخدادهایی شبیه به کرونا بیان کرد: این بیماری زنگ خطری بود برای آسیب شناسی و آینده نگری رخدادهای جدید. کشاورزی بخشی از اقتصاد است و رشد و بلوغ اقتصاد کشاورزی نیاز به مطالعه و تحقیقات دارد. این رشد در محیط های تحقیقاتی و با نگاه کنشگرانه روی خواهد داد. خلا اطلاعات و شیوه کشت مدرن بین کشاورزان و روستائیان نیز همان نگاه تحقیقاتی است که با استفاده از ظرفیت بسیج می توان آموزش خوبی به روستائیان داده شود.
وی در مورد تولید پنبه در کشور گفت: 60 درصد نیاز کشور از تولیدات داخل تامین می شود و با سیاست گذاری درست و به دور از رانت و نگاه منفعت طلبانه توان تولید و گسترش این محصول برای خوداتکایی را داریم.
روشنی افزود: متاسفانه در استان گلستان، ضعف صنایع تبدیلی وجود دارد و با وجود کشت پنبه در استان حتی یک کارخانه نخ ریسی یا نساجی در استان گلستان وجود ندارد و سود این محصولات بیشتر عاید استان های دیگر می شود. یکی دیگر از دغدغه های کشاورزی در استان گلستان، مبحث خشکه کاری است که نیاز به بازبینی و کار کارشناسی و توجه به تمامی زوایا و آسیب های آن است.
وی بیان کرد: این مرکز قصد دارد با حمایت دستگاه های دولتی و بخش خصوصی، از ظرفیت کشور روسیه برای تولید پنبه و بلکه سایر محصولات مانند برنج استفاده کند و این مهم همت مسئولین را مطلبد و تمامی مطالعات و شرایط سوددهی تولید در کشور روسیه در این مرکز بررسی شده است. یکی از سیاست های هم و از مهمترین دغدغه ها در استان، توجه به آب و تلاش برای تثبیت ذخایر آبی است. با تولید محصول پربار در کشور روسیه که کشوری غنی از آب و چوب و زمین ارزان است می توان جهش خوبی در تولید محصولات کشاورزی داشته باشیم.
در این دیدار جواد فرامرزی مسئول بسیج دانشجویی استان گلستان بیان کرد: کی از دغدغه های دانشجویان بسیجی که به عنوان کنشگر در عرصه های مختلف استان فعالیت می کنند، مطالبه گری و حل مشکلات استان با توجه به تخصص آنان در دانشگاه ها می باشد.
وی افزود: دانشجویان با ارتباط گیری با مراکز علمی و تحقیقاتی می تواند داشته های خود را به طور کاربردی بسنجند و در مواجهه با رخدادها و واقعیت های، نگاه واقع بینانه ای داشته باشند.
وی در خصوص چالش های ویروس کرونا بر مسائل کشور و استان بیان کرد: در حوزه پیامدهای اقتصادی و مواجهه با چالشهای بیماری کرونا علیرغم تحریمهایی که داریم، نیازمند ایدههای نو هستیم. در زمینه آسیبهای اجتماعی هم چه در دوره بیماری و چه دوران پساکرونا چالشهایی را خواهیم داشت که برای حل این مسئله نیازمند ایدههای اندیشمندان خواهیم بود.
فرامرزی در پایان بیان کرد : بسیج دانشجویی پس از مواجهه کشور با این بیماری اقدام به راه اندازی مرکز مطالعات پیامدهای کرونا کرد تا بتواند از ظرفیت اساتید و دانشجویان بسیجی در جهت کاهش آسیب های این بیماری و تسکین آلام مردم اقدام کنیم.
انتهای پیام/
توجه!