محمد میرزاعلی نخبه گنبدی خطاب به رئیس جمهور : آیا اکنون وقت آن نرسیده که به بیانات مقام معظم رهبری و گفته های وزیر محترم ارتباطات گوش فرا دهیم و کمی به "تحصیلکردگان و فارغ التحصیلان جوان" و انقلابی بها بدهیم.
به گزارش دانشجوسلام ؛ محمد میرزاعلی نخبه گنبدی بعد از حواشی اخیر سیل گلستان طی نامه ای به روحانی رئیس جمهور نوشت :
بسمه تعالی
رئیس جمهور محترم
جناب آقای دکتر حسن روحانی؛باسلام و ادب:ضمن عرض خسته نباشید به حضرتعالی و کلیه مسئولان کشوری درگیر در امر سیل ۱۳۹۸؛احتراما اینجانب محمد میرزاعلی، متولد و ساکن گنبدکاووس و فارغ التحصیل کارشناسی معماری روستایی و دکترای جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، چندین بار بر اساس یافته های رساله دکترای خود با موضوع "سنجش تاب آوری روستاهای حوضه آبخیز گرگانرود در مواجهه با سیل" که به مدت ۲سال و در ۶۲۰ صفحه در دیماه ۱۳۹۷ انجام پذیرفت، در خصوص مخاطرات سیل استان گلستان به برخی مسئولان، مدیران و کانالهای خبری و جراید اطلاع و هشدار دادم اما متاسفانه هیچکدام آنرا جدی نگرفتند.
بخش وسیعی از این حوضه در داخل پهنه های پرمخاطره سیل با دوره های بازگشت ۱۰، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ و... ساله می باشد که میزان تاب آوری و توانایی برگشت پذیری ناشی از خسارات، تلفات و آسیب های ناشی از وقوع سیل متوسط و عمدتا "ضعیف" می باشد.
این ضعف متاسفانه در مجموع شرایط و میزان تاب آوری محیطی، کالبدی، اقتصادی و نهادی (مدیریتی) منطقه وجود داشته و تنها همانطور که مشاهده نمودید در بعد اجتماعی و آنهم بواسطه حضور مردم و انسجام اجتماعی، میزان مشارکت مردمی و تاب آوری اجتماعی کمی اوضاع بهتر می باشد.
اما چالش اساسی آن است که برخی مسئولان در بخش مدیریت بحران بحران زده، نه دانش و مهارت کافی در مدیریت بحران داشته و نه آمادگی کافی و لازم در پیشگیری، مواجهه و بازسازی بعد آن دارند و همواره با تصمیمات عجولانه و عمدتا با برنامه های کوتاه مدت آنهم در بخش کوچکی با ماهیت فیزیکی- کالبدی سعی نمودید همواره بعد از بروز سیل و غافلگیری، بدنبال کاهش آسیب پذیری خسارات و تلفات سیل باشند و بحث سیل گلستان را جدی نگیرید.
در صورتی که بر اساس رویکرد اصلی رساله اینجانب، یعنی مدیریت یکپارچه و مشارکتی سیل بر اساس بهبود و ارتقای "تاب آوری شهرها و روستاها"، میشود امیدی به بهبود ظرفیتهای پیشگیرانه، آمادگی، مواجهه، ترمیم و بازسازی منطقه در قالب برنامه های منسجم داشت.
لیکن متاسفانه بعد بیش از ۱۰۰ مورد بارندگی منجر به سیل این استان (فقط در طی ۲۵ سال)، و قرارگیری این استان بعنوان رکوردارترین استان سیلخیز کشور و ششم جهان و مهمتر اختصاص و هدر روی بخش قابل توجهی از بودجه های ستاد بحران کشور، هنوزهم شاهد وقوع سیل و تخریب مساکن، مزارع، نابودی دامها و ادوات کشاورزی و غیره منطقه می باشیم.
آیا اکنون وقت آن نرسیده که به بیانات مقام معظم رهبری و گفته های وزیر محترم ارتباطات گوش فرا دهیم و کمی به "تحصیلکردگان و فارغ التحصیلان جوان" و انقلابی بها بدهیم.
مسلما بنده قطره ای هستم از دریای بی کران استعدادهای نهفته و بومی کشورم ایران عزیز، که نه تنها بیکار و ملول از کسب شغل درخور تخصص خود، بلکه ناامید و دلشکسته از انتصابات ناشایسته برخی مدیران.
جوانان گلستانی و تمام هم میهنانم، کمک مالی و یدی و غیره نثار نمودند و سپاسگزاریم، بنده نیز با علم و تحقیق خود و با مشارکت فکری، پیش بینی و هر آنچه نیاز به مدیریت قبل، حین و بعد از سیل لازم است، انجام وظیفه نمودم.مسلما این سیل آخرین سیل منطقه نخواهد بود و خداوند قادر و مقتدر به هم استانی های بنده بویژه در مناطق پرخطر حاشیه گرگانرود آن رحم کند.
اینجانب آمادگی کامل در انتقال و به اشتراک گذاری مدلهای مدیریتی- اجرائی، یافته های رساله دکتری و پیشنهادات کلان، مدیریتی و فنی و نیز نتایج مقالات علمی پژوهشی خود در خصوص سیل و ارتقای تاب آوری جوامع را دارم.والسلام علیکم و رحمه الله برکاتهمحمد میرزاعلی، گنبدکاووس، گلستان.
مدرس دانشگاه و پژوهشگر برتر نظام مهندسی ساختمان و پژوهشگر برتر بسیج مهندسین استان گلستان.
۱۳۹۸/۲/۲
انتهای پیام /
توجه!