کارشناس علوم قرآنی گفت: فرزندی که ببیند مادرش اهل قرآن، دعا، عبادت است و از او یک دروغ و غیبت نشنود، خلاف نبیند بلکه حیا و عفت مادر را ببیند مطمئنا در او تاثیرگذار است.
به گززارش دانشجوسلام؛حجت الاسلام والمسلمین عطاءالله میرزاده کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با میزان درباره شخصیت حضرت فاطمه(س) با بیان مقدمه ای گفت:
قرآن کریم در آیه 21 سوره مبارکه احزاب تاکید می کند که "لَقَدْ کانَ لَکُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَکَرَ اللَّهَ کَثيراً". "یقیناً براى شما در [روش و رفتار] پیامبر خدا الگوى نیکویى است براى کسى که همواره به خدا و روز قیامت امید دارد و خدا را بسیار یاد میکند." با توجه به این آیه پیغمبر خدا برای همه مسلمانان یک الگوی نیکو و شایسته برای همه افراد است.
وی در همین راستا افزود: معمولا هر کس در زندگی سعی می کند یک الگو برای کار هنری، ورزش، تحصیلات یا امور فنی خود انتخاب کند. خداوند برای کسانی که در دنیا به دنبال راه الهی، آخرت و معنویات هستند بهترین الگو را پیامبر اکرم(ص) معرفی می کنند. از چنین شخصیت و الگویی حضرت فاطمه(س) متولد شده و در دامن و خانه ایشان بزرگ شده است و خود نیز الگویی برای زنان، دختران و مادران محسوب می شوند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره سبک زندگی ائمه اطهار(ع) به عنوان الگو اظهار کرد: همه دنیا طبق مطالبی که در ادیان مختلف وجود دارد منتظر روز موعود هستند. حضرت مهدی (عج) به عنوان بهترین شخصیت عالم در آخرالزمان ظهور می کنند. همه می خواهند به ایشان اقتدا کنند و بدانند که چه شخصیتی دارد، چگونه زندگی می کند. اگر کسی می خواهد الگوی اخلاقی و زندگی این حضرت به عنوان رهبر جهان را بفهمد باید شخصیت حضرت زهرا(س) را مطالعه و بررسی کند. حضرت ولی عصر(عج) که بسیاری می خواهند الگویشان این حضرت باشد باید به حضرت فاطمه(س) بنگرند چون امام عصر(عج) می فرماید دختر پیغمبر خدا الگوی شایسته و نیکی برای من است.
وی ادامه داد: شخصیت حضرت زهرا(س) آنچنان با عظمت است که رهبر جهان و آن کسی که قرار است بر کل عالم به عنوان مصلح آخرالزمان عدالت را پیاده کنند از ایشان الگوبرداری می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین میرزاده با اشاره به وظایف زنان و مادران توضیح داد: خانواده ها به ویژه مادران به ظاهر فرزندان و سلامت در تولدشان اهمیت داده و از زمان بارداری برای آن تلاش می کنند. فرزند هم وارث مسائل روحی و معنوی پدر و مادر و هم وارث جسم آن هاست و تنها به صورت و چشم و ظاهر خلاصه نمی شود بلکه بسیاری از خلقیات باطنی پدر و مادر هم در فرزند منتقل می شود.
وی ادامه داد: بانوی بزرگوار اسلام چون به خلقیات دقت زیادی می کنند در طول مدت زندگیشان به لقمه ای که استفاده می کنند، اخلاق، عبادت، پاکدامنی و عفت که بر فرزند در طول بارداری بسیار تاثیرگذار است در کنار دعاهایی که می خواندند توجه داشته و مجموعه ای از مراقبت ها بود و در نتیجه آن وقتی فرزند متولد می شود الگوی تربیتی حضرت ادامه دارد به نحوی که فرزندان شاهد عبادت های ایشان بودند.
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: فرزندی که ببیند مادرش اهل قرآن، دعا، عبادت است و از او یک دروغ و غیبت نشنود، خلاف نبیند بلکه حیا و عفت مادر را ببیند مطمئنا در او تاثیرگذار است.
حجت الاسلام والمسلمین میرزاده خاطرنشان کرد: مادران ما اگر می خواهند با توجه به حضرت زهرا(س) مادر خوبی باشند باید در طول بارداری، پس از تولد و تربیت کودکان از شخصیت و اعمال خود مراقبت کنند. فرزند تمام زندگی خود را با مادر در روز سپری می کند. این که در بعد تربیتی حضرت زهرا(س) باید اسوه مادران ما باشد به این دلیل است که اثر گذاری هر مادری بر فرزندش برای موضوع تربیت به مراتب بیشتر است. فرزند اگر در دوران کودکی و نوجوانی، رفتارهای عبادی، عفت، حیا و دعا از مادر ببیند در زندگی اش تاثیرگذار است.
انتهای پیام/
توجه!