کارشناس علوم قرآنی گفت: امام یازدهم دوره چند خلیفه عباسی را درک کردند. در آن زمان که مملو از خفقان بود حضرت افرادی را در مقام وکلا و جانشینان خود برای انجام امور در اختیار داشتند، اوضاع سیاسی هم بسیار سختگیرانه بود.
به گزارش دانشجوسلام؛ حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خوش نظر کارشناس علوم قرآنی درباره شخصیت حضرت امام حسن عسکری(ع) گفت: مردم با شان و شخصیت ایشان آشنا بودند و همواره به ایشان احترام می گذاشتند.
وی افزود: یکی از شاگردان حضرت نقل میکند وقتی امام یازدهم (ع) روزهای دوشنبه و پنجشنبه به دارلخلافه می آمدند کوچه ها برای دیدار حضرت مملو از جمیعت می شد، وقتی حضرت وارد می شدند راه را باز می کردند و وقتی از دارالخلافه برمی گشتند مردم مجددا راه را باز می کردند تا ایشان عبور کنند. معلوم می شود که مردم برای شان و شخصیت حضرت ارزش قائل بودند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره فضای سیاسی زمان حاکم بر عصر امام حسن عسکری(ع) اظهار کرد: امام یازدهم دوره چند خلیفه عباسی را درک کردند.
در آن زمان که مملو از خفقان بود حضرت افرادی را در مقام وکلا و جانشینان خود برای انجام امور در اختیار داشتند، اوضاع سیاسی هم بسیار سختگیرانه بود و یکی از روش هایی که خلفا در آن زمان انجام می دادند این بود که مخالفان را جلوی حیوانات درنده می انداختند. در چنین جامعه خفقان زده ای مردم در ترس و وحشت زندگی می کردند.
حجت الاسلام والمسلمین خوش نظر در ادامه با مقایسه استکبار در عصر امام یازدهم و عصر کنونی تصریح کرد: مستکبران در آن زمان به دنبال این بودند که صدای حق شنیده نشود و چون قدرتشان می رسید ایجاد خفقان می کردند اما در عصر کنونی چون قدرت ندارند نمی توانند ایجاد خفقان کنند در نتیجه با ایجاد همهمه رسانه ای جلوی شنیده شدن صدای حق را می گیرند.
آن قدر سر و صدا و تبلیغات می کنند که صدای حق به گوش مردم نرسد به همین دلیل در زمان ما با وجود رسانه های متعدد و جمعی متاسفانه بسیاری از مردم نسبت به مطالب ضروری آگاهی ندارند و به دنبال دانستن آن نیز نمی روند.
وی به ویژگی های شخصیتی امام حسن عسکری(ع) و تاثیر آن اشاره کرد و افزود: در مورد ویژگی های شخصیتی ائمه هر چه بیان کنیم کم است. در منابع مختلف از عبادات، تقوا، شخصیت، وقار این بزرگواران بیان شده است. احترام و عزت ائمه اطهار(ع) از شخصیتشان است.
در روایات نقل شده است وقتی امام یازدهم را زندانی کردند دو نفر را به عنوان مامور شکنجه حضرت قرار دادند اما پس از مدتی آن دو نفر از عبادت کنندگان و اهل زهد و تقوا شدند. از آنان پرسیدند مگر شما برای شکنجه گمارده نشده بودید؟ پاسخ دادند: چگونه کسی را شکنجه کنیم که شب ها به عبادت و روزها به روزه مشغول است.
این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: رسیدن به امامت از پدر به فرزند به دلیل موروثی بودن آن نیست بلکه به دلیل این است که در این شجره طیبه یک نسل پاک، پدران پاک و فرزندان پاک وجود دارند.
این ویژگی خاص ائمه اطهار(ع) است که در شجره نامه های دیگر دیده نمی شود یعنی یکی از امتیازات امام این است که نسل پاک داشته باشد به همین دلیل امامت به فرزندی می رسد که با تقواترین، عابدترین و زاهدترین مردم باشد.
انتهای پیام/میزان
توجه!