متاسفانه از دو جهت سفر امام عسکری(ع) به دارالمومنین گرگان مورد غفلت و بیتوجهی متولیان حوزههای معنوی و فرهنگی واقع شده است: یکی از بُعد زمانی و بزرگداشت این روز بزرگ و دیگری از بُعد مکانی و توجه به قدمگاه مقدس آن امام عظیمالشان.
به گزارش دانشجوسلام؛ حجت الاسلام و المسلمین سید محسن طاهری مسئول مدرسه علمیه امام صادق(ع) گرگان به بهانه سالروز تشریففرمایی امام حسن عسکری(علیهالسلام) به گرگان (سوم ربیعالثانی ۲۲۵ه.ق.)، در یادداشتی نوشت: امسال(سال ۱۳۹۶) روز اول دیماه و اولین روز فصل زمستان، با سوم ربیعالثانی، سالروز طی الارض و ورود اعجازآمیز امام حسن عسکری(علیهالسلام) پدر بزرگوار امام زمان(عج) به دارالمومنین گرگان مصادف شده است.
این واقعه، معجزه بزرگی است که بر اساس اظهارنظر کارشناسان، در نوع خود بینظیر بوده است، بزرگترین برگ زرّین تاریخ پرافتخار استان گلستان و شهر دارالمومنین گرگان (استراباد) در بُعد اعتقادی و معنوی است و همانطور که ۵ آذر از بعد سیاسی و مبارزاتی، در تاریخ مبارزات مردم این منطقه علیه رژیم طاغوت، اهمیت ویژهای دارد، روز سوم ربیعالثانی نیز بیانگر عمق تاریخی این خطه، در مساله تشیع و مودت مردم به اهل بیت(علیهمالسلام) میباشد.
متاسفانه از دو جهت این موضوع مورد غفلت و بیتوجهی متولیان حوزههای معنوی و فرهنگی واقع شده است: یکی از بُعد زمانی و بزرگداشت این روز بزرگ و دیگری از بُعد مکانی و توجه به قدمگاه مقدس آن امام عظیمالشان.
امروزه یکی از مهمترین اهداف دشمنان در حوزه فرهنگ، این است که ملت و خصوصاً نسل جوان ما از پیشینه معنوی و فرهنگی خود ناآگاه بمانند و هویت تاریخی خود را به فراموشی بسپارند.
در این زمینه مهمترین وظیفه بر دوش حوزویان و مسئولان فرهنگی است، هرچند به نظر میرسد با توجه به شرایط حاکم بر کشور، اقشار متدین و جوانان مومن باید آتش به اختیار عمل کنند و اقدامات لازم را در حد توان مبذول نمایند.
در این نوشتار کوتاه، به چند نکته مهم که لازم است در خصوص حضور اعجازآمیز امام حسن عسکری(ع) در دارالمومنین، مورد توجه قرار گیرد اشاره میکنم :
۱ - در این واقعه چندین معجزه از حضرت نقل شده است، مانند اخبار غیبی، طیّالارض، شفای بیماران لاعلاج و ...
بیان این معجزات، میتواند تاثیر فراوانی در تعمیق اعتقادات مردم داشته باشد
۲ - تشریففرمایی آن حضرت به این منطقه بیانگر حضور شیعیان و محبان اهل بیت (علیهمالسلام) از بیش از هزار و دویست سال پیش در این منطقه و نیز نشانهی علاقهی وافر آن حضرت به آنان است، و میتوان ادعا کرد چنین رابطهی دوطرفهای بین امام و امت در تاریخ تشیع کمنظیر است.
۳ - تعدادی از شاگردان امام حسن عسکری(ع)، اهل جرجان بودهاند و مراودات زیادی با آن حضرت داشتهاند و وجوهات شرعیه شیعیان این منطقه را به ایشان میرساندند؛ این نکته نیز نشانهی دیگری از سابقه طولانی حضور پیروان مکتب اهلبیت(ع) میباشد.
۴ - وجود قدمگاه و مسجد امام حسن عسکری(ع) در دارالمومنین گرگان، فرصت بزرگی برای ترویج فرهنگ و گفتمان اسلام ناب محمدی است و معرفی چنین بقعهای که در نوع خود کمنظیر بلکه بینظیر است، میتواند در جذب زائران و نیز گردشگرانی که انگیزهی آشنایی با میراث معنوی و مذهبی این منطقه دارند بسیار موثر باشد.
امیدوارم با توجه بیشتر همهی متدینین و خصوصاً متولیان فرهنگی این منطقه به این موضوع و مانند آن، بتوانیم گام موثری در احیای "دارالمومنین" برداریم.
انتهاي پيام/گلستان ما
توجه!