نمایندگان مجلس پس از تأکید مقام معظم انقلاب در خصوص دوری دانشگاهها از حاشیه سازی و سیاسی بازی در گفتگوهایی اعلام کردند تا حصول نتیجه، وضعیت بورسیهها را در مجلس بعد از تعطیلات پیگیری خواهند کرد.
به گزارش «دانشجو سلام» به نقل ازخبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس پس از تذکر مقام معظم انقلاب در خصوص حاشیه سازی و سیاسی بازی از عوامل کاهنده شتاب پیشرفت علمی کشور است در گفتگوهایی مطرح کردند تا حصول نتیجه وضعیت بورسیهها این موضوع را در مجلس بعد از تعطیلات پیگیری خواهند کرد.
نمایندگان موضوع بورسیه ها را پیگیری خواهند کرد
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب عصر شنبه در دیدار بیش از هزار نفر از استادان و اعضای هیأتهای علمی دانشگاههای سراسر کشور، نقش استادان را در تعلیم و تربیت نسلی پرتلاش، مؤمن و پیشرو، نقشی بیبدیل خواندند و بر پرهیز از حاشیهسازی در محیطهای علمی تأکید کردند.
رهبر انقلاب در نوعی آسیبشناسی از عوامل کاهندهی شتاب پیشرفت علمی کشور، به انتقاد شدید از حاشیهسازی و سیاستبازی در محیطهای علمی پرداختند و خاطرنشان کردند: محیط دانشگاه باید محیط فهم سیاسی، آگاهی و دانش سیاسی باشد اما سیاسیکاری و حاشیهپردازی به کار اصلی دانشگاهها یعنی تلاش و پیشرفت علمی ضربهی جدی میزند.
ایشان به عنوان یکی از مصداقهای سیاستبازی در دانشگاهها، به حاشیهسازی دربارهی موضوع بورسیهها اشاره کردند و آن را از غلطترین کارهای چند سال اخیر دانستند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: تحقیقات دقیق نشان میدهد مسألهی بورسیهها، به آن شکلی که در روزنامهها با آن بازی کردند نبود اما اگر هم بود باید از راههای قانونی امتیازاتی که عدهای بر خلاف قانون گرفته بودند لغو میشد نه اینکه سر و صدا و جنجال درست شود.
رهبر انقلاب سیاستبازی را سمِّ محیطهای علمی خواندند و با ابراز تأسف از اینکه در موضوع بورسیهها به عدهای ظلم شد افزودند: سمّی که در این موضوع به دانشگاهها تزریق شد از بینش فکری مبتنی بر سیاستکاری نشأت میگرفت و متأسفانه، هم خلاف قانون، هم خلاف تدبیر و هم خلاف اخلاق بود.
در همین زمینه «خبرگزاری دانشجو» با برخی از نمایندگان کمیسیون اصل 90 و آموزش و تحقیقات مجلس که مسأله بورسیه را در مجلس دنبال می کردند، مصاحبه هایی گرفته که نمایندگان در مصاحبه های خود وزارت علوم را ملزم دانستند تا به حقوق بورسیه ها احترام گذارد و از سیاسی کاری در این زمینه پرهیز کند و تأکید کردند تا حصول نتیجه این موضوع را در مجلس بعد از تعطیلات پیگیری خواهند کرد.
غلامعلی حدادعادل، رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با سیاسی کردن مساله بورسیهها، گفت: هرکس مطالب روزنامه ها را در یک سال نیم گذشته در خصوص بورسیه ها دنبال و تحلیل و بررسی کند، بخوبی متوجه می شود که برخورد آنان با این موضوع برخوردی از جنس سیاست بوده است.
وی در ادامه با تأکید بر این مطلب که روزنامه ها در یک سال و نیم گذشته اصرار داشتند تا از موضوع بورسیهها استفاده ابزاری کنند، بیان کرد: رهبر انقلاب شب گذشته بیان فرمودند که این دسته از کارها حاشیه سازی برای دانشگاهها است و دانشگاهها را از کار اصلی خود که کار علمی و منطقی است دور میکند، اگر در کار بورسیه ها خلاف قانون اتفاق افتاده، باید طبق قانون تکلیف روشن شود اما این مسأله را نباید تا این حد سیاسی کرد و به رسانه ها موضوع را سوق داد.
حدادعادل تصریح کرد: نظر مجلس در خصوص مساله بورسیه ها از ابتدا با نظر مقام معظم رهبری یکسان بوده و از همان اول هم این موضوع را پیگیری کرده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خاتمه گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون اصل 90 در قضیه بورسیهها فعال بوده اند و از این به بعد نیز موضوع را دنبال خواهند کرد تا منویات رهبر انقلاب در جهت احقاق حق و رفع ظلم موضوع به ثمر برسد.
حسین آذین دیگر عضو کمیسیون اصل 90 در خصوص روند رسیدگی اعضای کمیسیون به وضعیت بورسیه ها در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» گفت: کمیسیون اصل 90 در خصوص بورسیه ها بعد از این که دولت اعلام کرد بورسیهها غیر قانونی است و شکایتهای برخی از بورسیه شدگان در جهت احقاق حقشان جلسهای در کمیسیون برگزار و در نهایت جلسه ای با وزیر علوم و معاونین وی برگزار کرد که در این جلسه از سوی فرهادی مطرح شد که اقدامات وزیر قبل را کاملا قانونی و در حیطه اختیارات قانونی وزیر و شورای عالی بورس بوده است.
وی با اشاره به جلسه اعضای کمیسیون اصل 90 با وزیر در ادامه بیان کرد: فرهادی گفته است که دیوان محاسبات ایراداتی را گرفته و به دلیل این ایرادات است که در زمینه بورسیهها دچار مشکلاتی شده ایم.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 بیان کرد: بورسیه ها به چند گروه تقسیم شده اند که گروهی آمار و اطلاعات غلط داده بودند که این گروه از ادامه تحصیل بازماندند اما یک سری افراد بودند که موفق نشدند در دانشگاه پذیرش جایابی کنند چرا که لازم است دانشجویی که می خواهد از بورسیه بهره مند شود باید دانشگاه پذیرش خود را مشخص کند.
آذین با بیان اینکه یک سری از بورسیهها مربی هستند در ادامه تصریح کرد: در جهت بهره گرفتن از بورسیه ها باید از هیأت امنای خود مجوز اخذ شود که هنوز این کار را انجام نداده بودند.
وی گفت: دیوان محاسبات یک سری از بورسیه ها را مطرح کردند که حقوق داشتند و نمی تواستند از هزینه بورسیه استفاده کنند.
آذین بیان کرد: قرار شد بعد از جلسه وزیر علوم با اعضای کمیسیون با دیوان محاسبات نیز جلسه ای برگزار شود و در آن جلسه مشکلات رفع و حل شود.
وی با بیان این مطلب که بورسیه ها مشکلی ندارند، گفت: برخی تماس گرفتند و گفتند که با این همه جلسات هنوز مشکلات برطرف نشده است و با این وجود وزارت علوم هم پذیرفته بودند که بورسیه ها مشکل خاصی ندارند.
سخنگوی کمیسون اصل 90 در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و اذعان داشت: کمیسیون اصل 90 تاکنون در خصوص مسأله بورسیه ها را بررسی و روند قانونی کار را دنبال کرده است و بعد از سخنان مقام معظم رهبری تا احقاق حقوق بورسیه ها کار را دنبال و پیگیر خواهد کرد.
عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت گفت: اگر تاکنون به وضعیت بورسیهها رسیدگی نشده شاید دلیلش این باشد که هماهنگی لازم جهت رفع نواقص هنوز صورت نگرفته است.
وی در ادامه بیان کرد: شورای عالی بورس و وزیر در رابطه با سن و نمره افراد می تواند اغماضی داشته باشد و غیر قانونی در این زمینه رخ نداده است.
حجت الاسلام سید محمد باقرعبادی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز گفت: نظر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در رابطه با بورسیه ها این بود که این جریان از ابتدا وارد یک بازی سیاسی شده و جای تأسف دارد که بسیاری از افرادی که در حال تحصیل هستند و مراحل قانونی بورسیه را طی کردهاند به انجام خلاف قانون در بحث بورسیه ها متهم شدند.
وی در ادامه افزود: افرادی که بورسیه شده بودند و نامشان در لیست اعلام شده وزرات علوم بود نزد ما آمدند و شکایت کردند که ما که خلاف قانون نکردهایم و دانشگاه ما را به وزارت علوم معرفی کرده است و هر آنچه که پرونده و مدارک نیاز بود را نیز صادقانه ارائه کردیم چرا این فضا را ایجاد می کنند که جامعه و افکار عمومی، ما را به عنوان رانت خوار یا مختلس در امر بورسیه ها از نظر قانون بشناسند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر این مطلب که با حیثیت برخی از افرادی که بورسیه گرفته اند بازی شد گفت: دیدگاه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در بیان سه هزار بورسیه متخلف در کشور این بود که بیان این گونه مطالب جنبه بهانه جویی بیش نبوده، ولی متاسفانه در کشور ما این حالت وجود دارد که هر دولتی که روی کار می آید سعی می کند بجای اثبات عملکرد خود، دولت قبلی را تخطئه کند و هرجور تهمت دزدی و اختلاس و خلاف قانون را به دولت قبلی نسبت دهد تا از این طریق خود را به اثبات برساند.
وی گفت: نمایندگان مجلس هرکجا که قرار است با مفاسد اقتصادی دولت ها برخورد شود همراه افراد قرار می گیرد و جلوی آنها را نخواهند گرفت تا بلکه دولت ها را نیز همراه خود کند و اقدامات لازم را برای مقابله آنها با فساد انجام دهند اما نمایندگان مخالف بازیهای سیاسی در کشور هستند زیرا با این بازی ها عدهای قربانی می شوند.
عبادی در ادامه با بیان این مطلب که کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس موضوع بورسیه ها را طی جلساتی بررسی کرده است، گفت: پس از بررسی کمیسون پرونده بورسیهها با شکایت بورسیه شدگان در کمیسیون اصل 90 نیز بررسی شد و وزیر و مسئولان وزارت خانه نیز بیان کردند هر تصمیمی که در کمیسیون اصل 90 گرفته شود را پذیرا خواهند بود.
وی افزود: رئیس کمیسیون اصل 90 پس از بررسی مسأله و شکایات بورسیه ها اعلام کرد که هیچ اشکالی از نظر حقوقی و قانونی بورسیه شدگان وجود ندارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص بورسیه ها اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری نیز در خصوص بورسیه ها مطرح کردند که آنچه که در جهت بورسیه مطرح شده درست نبوده و این موضوع سیاسی کاری شده است.
ی خطاب به وزیر علوم گفت: وزیر باید بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری از آنهایی که بورس شده اند اعاده حیثیت کند چراکه در بورسیه شدن آنها ایراد و خلافی وجود نداشته است و این در حالی است که نمایندگان و مسئولان با آن تعداد معدود پرونده ای که با مشکلاتی مواجه است کاری ندارد.
عبادی بیان کرد: وزیر علوم باید ریشه یابی کند افرادی که با حیثیت اساتید دانشگاه ها بازی کردند و با سیاست بازی افکار افراد را دچار استرس کردند، را مجازات و حداقل کاری که می تواند انجام دهد این است که افراد متخلف را برکنار کنند.
وی افزود: اگر نیاز است که پرونده افرادمتخلف را به دادگاه ارجاع دهند تا از نظر حقوقی و کیفری اقداماتی را که لازم است جهت اعاده حیثیت بورسیه شده ها انجام شود تا از این به بعد کسی جرأت نکند بیهوده بخواهد در کشور سیاه نمایی و سیاسی و با حیثیت افراد بازی کنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: اعضای کمیسیون در خصوص تذکر مقام معظم رهبری در رابطه با بورسیه و سیاسی بازی شدن در این موضوع بی تفاوت عبور نخواهد کرد.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خاتمه بیان کرد: در بررسی بورسیه ها نمایندگان مجلس بسیار متهم شدند که نمایندگان بخاطر خودشان و اینکه خود نماینده ها از بورسیه استفاده می کنند و دنبال رانت هستند، که این موضوع جای تأسف دارد و این افراد نمایندگان را نیز تخریب کردند و حتی از اسامی نام بردند که از بورسیه استفاده کردند که چنین موضوعی صحت نداشت و تنها بخاطر منافع خودشان با آبروی مجلس بازی کردند.
قاسم جعفری نیز در این خصوص گفت: رهبری به عنوان حاکم اسلامی و ولی فقیه جایگاه قاضی را نیز دارد و چه قاضی القضات و بقیه زیر نظر ایشان هستند و ایشان حکم صادر کردند که در این قضیه ظلمی واقع شده است.
وی افزود: بحث رسانه ای نامناسبی که انجام شده باعث شد این ظلم به دانشجویان بورسیه شود چرا که اگر تخلفی بوده باید مراجع قانونی پیگیری می کردند ولی نباید با آبروی مردم بازی کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه تاکید کرد: وقتی حاکمی می گوید ظلمی واقع شده باید هم دنبال مظلوم گشت تا از او دلجویی شود و هم به دنبال ظالم گشت تا از مظلوم اعاده حیثیت شود.
وی در ادامه بیان داشت: وقتی یک نفر را به اتهام فساد اقتصادی می گیرند تا مدت ها اسمش رمزی بیان می شود چرا که می گویند متهم است و باید جرم وی بررسی شود و پیش از احراز جرم نباید آبروی شخصی ریخته شود ولی این افراد را که اصحاب علم و دانش بودند به راحتی با آبروی آن ها بازی شد.
این نماینده مجلس به انتشار اسامی دانشجویان بورسیه اشاره کرد و گفت: اسامی این افراد در همان ابتدای امر منتشر شد و با آبروی آن ها بازی شد و بزرگ نمایی های زیادی صورت گرفت که این ها باید جبران شود.
وی از عدم دخالت وزارت علوم تعجب کرد و گفت: ما از وزارتخانه انتظار داشتیم در اولین فرصت به ندای رهبری لبیک بگوید ولی متاسفانه تا الان من شاهد حرکتی نبوده ام و به نظر من حتی تا کنون هم دیر شده است.
جعفری خاطر نشان کرد: حتما مراجع نظارتی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این مسئله را جدی تر پیگیری خواهند کرد چرا که وقتی مقام معظم رهبری می گویند ظلمی واقع شده یعنی یک جرم آشکار است و حتی دادستان هم باید وارد میدان شود و قوه قضاییه هم پیگیری عمیق تری نسبت به این قضیه داشته باشد.
محمد علی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل 90 نیز در خصوص سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با سیاسی بازی بورسیه ها در رسانه ها گفت: در جهت رسیدن بورسیه ها به حقوق خود پس از شکایت آنان به کمیسیون اصل 90 اعضای کمیسیون جلسات متعددی را با حضور دانشجویان و وزیر علوم و حتی دیوان محاسبات برگزار کرده است.
وی در ادامه افزود: در جلسات برگزار شده در کمیسیون اصل 90 جهت بررسی وضعیت بورسیه ها روند بخوبی پیش رفته است و در هفته بعد از تعطیلات مجلس نیز اعضای کمیسیون به وضعیت تعداد معدودی از دانشجویان بورسیه که توسط وزارت علوم هنوز به نتیجه نرسیده را بررسی و وضعیت آنها را نیز مشخص خواهد کرد.
رئیس کمیسیون اصل 90 در ادامه بیان کرد: نزدیک به یک تا دوماه قبل بعد برگزاری جلسات اعضای کمیسیون در جهت پیگیری و رسیدگی بیشتر نامه ای را به وزیر تدوین و به وی ابلاغ کرده است که متن این نامه به شرح ذیل است:
جناب آقای دکتر فرهادی
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
سلام علیکم
پیرو جلسه مورخ 5/3/94 در این کمیسیون و متعاقب آن جلسه مورخ 11/3/94 با حضور دادستان دیوان محاسبات در خصوص بورسیهها با تاکید بر قانونی بودن تصمیمات شورای مرکزی و وزیر وقت علوم که مورد تائید جنابعالی قرار گرفت ضمن ایفاد نامه شماره 976/21246 / م / 2 مورخ 19/3/94 دیوان محاسبات به انضمام صورتجلسه اخیر متضمن تعیین تکلیف آنان خواهشمند است دستور فرمایید اقدام لازم را با عنایت به توافقات معموله به عمل آید.
محمدعلی پورمختار
رئیس کمیسیون اصل 90
توجه!