در نشستی  با حضور سجاد فرهنمد پارسا، محمد محمدی، مرتضی سایری، فاطمه استارمی و فاطمه امامی از فعالین دانشجویی استان نقش و وظایف تشکلها و فعالین دانشجویی بررسی شد.

 به گزارش خبرنگار «دانشجو سلام» نشستی به همت پایگاه خبری تحلیلی دانشجوسلام و با حضور فعالین دانشجویی  در رابطه با نقش تشکلهای دانشجویی و وظیفه آنان در رابطه با سخنان رهبری انجام شد و در آن دانشجویان به اظهار نظر نسبت به فضای موجود فعالیت در دانشگاهها پرداختند.

سجاد فرهمند پارسا یکی از دانشجویان حاضر در دیدار رمضانی رهبری با دانشجویان گفت: مباحث و انتقادهایی که در دانشجویان در جلسه مطرح کردند بسیار مفید و سازنده بود.

این فعال دانشجویی، با انتقاد از سوء استفاده کنندگان کلام رهبری مبنی در آتش به اختیار بودن تصریح کرد: برداشت هرج و مرج  از این سخن کاملا اشتباه و نادرست است و افرادی که نسبت به تشکلهای انقلابی بدبین هستند چنین برداشت اشتباهی را می کنند.

آتش به اختیار یعنی عمل به وظیفه

وی گفت: این سخن رهبری به علت ضعف دستگاههای فرهنگی بوده و آتش به اختیار یعنی دانشجویان از حق خود استفاده کنند.

فرهمند افزود: فضای فعالیت دانشجویان انقلابی در برخی از دانشگاهها سخت است از اینرو این سخن رهبری یعنی اینکه اگر دانشجویی مومن و معتقد برنامه ای در ذهن خود دارد با کمترین امکانات و در مکانهای دیگر آن را عملی کنند.

وی بیان کرد: البته دانشجویان باید هوشیاری خود را در این زمینه حفظ کنند و کسانی که از این واژه برداشت غلطی دارند و از آن به نفع خود استفاده میکنند را از خود طرد کنند.

این دانشجوی فعال سیاسی،اظهار داشت: اتفاقا اگر به دیده انصاف نگاه شود ثابت می شود متانتی که نیروهای انقلابی در قضیه انتخابات باوجود تخلفات انجام شده از خود نشان دادند و به آرای مردم تمکین کردند نشان دهده رفتارهای عقلانی آنها دارد و آن کسانی که دیگران را به هرج  مرج و بی قانونی متهم می کنند خود بزرگترین مروج خشونت و اشوب در کشور بودند.

در ادامه محمدی دبیر کانونهای فرهنگی هنری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان  نیز گفت: به نظر من مانعی برای فعالیت دانشجوی انقلابی در دانشگاهها وجود ندارد و اینکه نمی شود در دانشگاه فعالیت کرد توجیه مناسبی نیست.

افراط و تفریط بلای جان جامعه

محمد محمدی که گرایش اصلاح طلبانه داشت گفت: افراط و تفریط در هر جناح و جریانی که باشد نادرست است و بیشترین آسیبی که به جامعه وارد می شود نیز از این نقطه می باشد.

وی افزود:  در برخی موارد دیده شد عده ای از واژه آتش به اختیار سوئ استفاده کردند که باید همه تعریف درستی از این واژه ارائه دهند.

وی گفت: اگر آتش به اختیار را در رفتارهای خلاقانه برای رفع مشکلات و توجه به خرد جمعی بدانیم مورد تایید است اما اینکه از این واژه بخواهیم برای دیگران تصمیم گیری کنیم و صلاح کار دیگران را تشخیص دهیم کاملا اشتباه است.

این فعال فرهنگی دانشگاه منابع طبیعی، با انتقاد از وضعیت فرهنگی دانشگاهها گفت: یکی از اتفاقات بد در دانشگاهها جذب صرف دانشجو بوده است .

وی گفت: به نظر من یکی از فاجعه بزرگ در دانشگاهها داشتن5 میلیون دانشجو بوده است چرا که بسیاری از این دانشجوها کمترین اطلاعی از وضعیت فرهنگی و سیاسی جامعه خود ندارند حال چطور می توانند به عنوان قشر پیشتاز در جامعه به وظایف خود عمل کنند!

وی از رفتارهای سیاسی که برخی مسئولین در دانشگاهها انجام می دهند انتقاد کرد و گفت: اینگونه رفتارها به نفع نظام و یا حتی آن جریانی که به آن وابسته است نمی باشد و البته باید گفت اینگونه رفتارها صرفا برای یک قشری از دانشجوها  اعمال نمی شود بلکه در هر جریانی این امکان دارد و این رفتارها را نباید به حساب تفکرات آن جریان گذاشت بلکه سوء رفتارهایی است که صرفا ازسوی مدیران صورت می گیرد.

مرتضی سایری،فرمانده بسیج دانشجویی  دانشگاه فرهنگیان  اظهار داشت:  به نظر می رسد اگر دانشجویانی که می خواهند در دانشگاهها فعالیت کنند به قوانین و حقوق خود مطلع باشند می توانند کارهای بسیار خوبی را در دانشگاه انجام دهند.

وی گفت: بسیاری از عدم فعالیتها در دانشگاهها به علت آشنا نبودن دانشجویان با حقوق خود هستند و تجربه نشان داد که زمانی که مسئولین نیز بدانند که دانشجو از حقوق خود آگاه است نمی توانند مانع فعالیتهای او شوند و این همان معنای آتش به اختیار است که رهبری فرمودند.

سوء تفاهمات دلیل بسیاری از مشکلات

وی گفت: سوء برداشتها و قضاوتهایی نادرستی که دانشجوها و مسئولین دانشگاه از هم دارند بعضا این شائبه را ایجاد می کند که ممکن است انتقادها نسبت به یکدیگر مغرضانه بدانند.

این فعال دانشجویی در پاسخ به محمدی که گفت منعی برای فعالیت نیروهای انقلابی در دانشگاه وجود ندارد بیان کرد: متاسفانه باید گفت چنین  محدودیتهایی در دانشگاه وجود دارد و  در بسیاری از  موارد  در برابر فعالیتهایی که نیروهای انقلابی دانشجویی می خواهند در دانشگاهها انجام دهند سنگ اندازیهایی می شود.

وی ریشه بسیاری از این اختلافات را سوء تفاهمات از رفتارهای یکدیگر خواند و افزود: بسیاری از رفتارهایی که در دانشگاه فرهنگیان انجام می دهیم برداشت سیاسی می شود که مطمعنا دانشجویان چنین اهدافی ندارند.

این دانشجوی فرهنگیان گرگان گفت: با وجود اینکه اینکه رییس دانشگاه و برخی مسئولین دانشگاه خود از رزمندگان دوران دفاع مقدس و از خانوادهای شهدا می باشند و  مطمعنا دغدغه انقلاب را دارند ولی به نظر می رسد به علت سوء برداشتها  برخی رفتارهای جوانان انقلابی را در جهت تخطئه  مسئولین می دانند که واقعا این چنین نیست و واقعا هدف این جوانان و دانشجویان نظام و انقلاب می باشد.

فاطمه استارمی فعال نشریات دانشجویی دانشگاه گلستان نیز تعریضی به سخنان محمدی زد و در این رابطه اظهار داشت: اینکه در دانشگاه مورد تحصیل شما امکان و فضا برای جریانات دانشگاهی وجود دارد را نباید به حساب فضای باز کل دانشگاهها بگذارید.

وی گفت: باید در این مسئله همه دانشگاهها و تشکلها را مورد ارزیابی قرار داد و باید اعتراف کرد بسیاری از برنامه های فرهنگی و سیاسی با وجود داشتن مجوز در برخی دانشگاهها لغو شده است که البته باید گفت مختص یک جریان فکری نیست ولی اینکه بگوییم نیروهای انقلابی تمام برانامه های خود را در دانشگاهها می توانند اجرایی کنند باید گفت در واقعیت چنین چیزی وجود ندارد.

فاطمه استارمی گفت: اینکه نقد به دولت و مسئولین را به حساب نقد از نظام بخوانیم برداشت صحیحی نیست.

مقایسه رفتارهای 88 و96 در برابر تخلفات گواه قانونمندی انقلابیون

این فعال فرهنگی دانشجویی افزود: قرار نیست در آتش به اختیاری که رهبری به دانشجویان اجازه دادند بی قانونی صورت پذیرد و این گونه جوسازی ها مطمعنا کار مغرضان است.

استارمی گفت: نمونه بارز رفتارهای متین دانشجویان و عناصر انقلابی را در انتخابات 96 خواند

وی افزود:مقایسه رفتار منتقدین در سال88 و ایجاد آشوب با رفتارهای منتقدین به انتخابات در سال 96 خود گویای واقعیات می باشد.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید