نماینده مجلس هشتم گفت: مسئولان به جای طرح شعار به زخمهای جامعه زنان توجه کنند. آیا زنان مشکلات بزرگتری به جز حضور در ورزشگاهها ندارند؟
به گزارش «دانشجو سلام»به نقل از خبرگزاری دانشجو، سومین جلسه از سلسله نشستهای «جوان انقلابی، نفوذ، انتخابات» با موضوع «نقش زن در سیاست»، و با حضور زهره الهیان، نماینده مجلس هشتم و عضو فراکسیون زنان مجلس، به همت گروه سیاسی فرزندان روح الله (ره)، ذیل معاونت سیاسی بسیج دانشجویی ثامن الائمه علیه السلام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران برگزارگردید.
الهیان ضمن عرض تبریک سالروز میلاد بانوی صبر و استقامت حضرت زینب کبری (س) گفت: مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان در جامعه ارتباطی با مناسبت امروز دارد و حضور گسترده زنان در عرصههای مختلف با نگاه به الگوی بیبدیل شخصیت حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب (س) است.
وی پیرامون وضعیت مشارکت خانمها در تاریخ انقلاب تصریح داشت: قبل از انقلاب، شرایط، اجازه حضور گسترده زنان در جامعه را نمیداد و در رژیم پهلوی خانوادهها اجازه تحصیل به دختران را هم نمیدادند، حتی برای اولین بار در سال ۱۳۴۱، حق رای به خانمها داده شد. این شرایط حاکم بود تا زمانی که امام خمینی (ره)، تفکر انقلابی که مبتنی بر اسلام ناب محمدی بود، را بنا نهادند. ایشان تاکید جدی بر حضور زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی داشتند و مصداق واقعی این امر، زندگی نامه خانم دباغ است که نشان میدهد امام (ره) چگونه یک خانم را در مبارزات قبل از انقلاب برمیگزینند.
الهیان با بیان اینکه در ابتدای انقلاب، تفکر خانه نشینی زنان قالب بود اما امام خمینی با این تفکر مقابله و مخالفت نمودند و نظرشان بر مشارکت خانمها در سطح کلان بود، اضافه کرد: حضور زنان در عرصههای عمومی انقلاب مثل سالهای جنگ و ۲۲ بهمن و رای گیریها همیشه پررنگ بوده اما حضور در جایگاهها و مناصب قانون گذاری کند پیش رفته است و در حال حاظر آن انتظاری که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری دارند، مشاهده نمیشود.
وی افزود: در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی، شاهد حضور بیشترین تعداد خانمها با چهارده نفر بودیم. اما در دوره هشتم این تعداد به هشت نفر که بعد از مجلس چهارم کمترین میزان بود، تنزل پیدا کرد. در حالیکه هیچ ممانعتی برای عدم حضور زنان در مناصب قانونی نداریم. شهید بهشتی در این خصوص در کتاب مبانی قانون اساسی خود نوشته است که هرچه بررسی کردیم در روایات و احادیث مطلبی مبنی بر ممنوعیت حضور زنان در سطوح بالا ندیدیم.
نماینده مجلس هشتم در خصوص علت عدم پذیرش پیشنهاد رئیس جمهور برای وزارت رفاه در دولت دهم افزود: از سوی مقام معظم رهبری منعی برای حضور زنان در این مناصب وجود ندارد ولی در آن زمان به دلیل اختلاف نظر بین بزرگان و علما و آقایان مجلس این حضور ممکن بود باعث شکاف و تعمیق اختلافات شود.
وی در ادامه گفت: تهدیدهایی در باب مسائل زنان درفضای سیاسی، اجتماعی و مجازی وجود دارد و از چندین ماه قبل القاهایی از سوی رسانههای غربی صورت گرفته است.آقای تراز زاکا مشابه پروژهشان در لبنان را در ایران نیز میخواستند اجرا کنند. برنامهای با کمک خانمها و ان جی اوها برای محکومیت بحث فیلترینگ در ایران داشتند که به عنوان مطالبه مردمی مطرح شود تا فیلترینگ انجام نپذیرد و از ایجاد شبکه ملی اینترنت جلوگیری کنند.
الهیان بابیان اینکه از چند ماه قبل از سوی شبکههای ماهوارههای شعارهایی زن ستیزانه مطرح میشد. رسانههای بیگانه با معرفی آقایان به عنوان دشمن زن در پی دوقطبی کردن جنسیتی انتخابات هستند،تاکید کرد: اگر تقابل و تنش با مردان وجود داشته باشد، جامعه زنان محدودتر و منزویتر میشود. تا کنون طرحها و برنامههای مجلس با کمک آقایان بوده است و کمک خوبی هم به تصویب طرحها کردهاند که خروجی آن تصویب قانونی به نفع جامعه زنان بوده است.
وی اضافه کرد: برخی با شعارهای سطحی و غوغاسالارانه سعی در فریب زنان دارند، مثل حضور سی درصدی زنان در انتخابات امسال. طرح عدد برای حضور خانمها بدون نگاه به کیفیت و تهیه مقدمات لازم ظلم به جامعه زنان است و این به منزله استفاده ابزاری از زن تلقی میگردد.
نماینده مجلس هشتم ادامه داد: برخی با دادن شعارهای سطحی و سیاسی تلاش میکنند که موجی برای کسب آرای بیشتر جلب کنند ولی این دردی از جامعه زنان دوا نمیکند. مسئولان به جای طرح شعار به زخمهای کهنه جامعه زنان توجه کنند. آیا زنان مشکلات بزرگتری به جز حضور در ورزشگاهها ندارند؟
وی در خصوص رویکردش نسبت به انتخابات مجلس دهم گفت: خانواده باید محور اصلی قانون گذاری باشد و به آن توجه نمود، همانطور که رهبری در بیاناتشان خانواده را اولویت اول دانستهاند.
الهیان در پاسخ به سوالی مبنی بر علت حضور کم رنگ خانمها در مجلس افزود: یک دلیل اعتماد به نفس کمتر خانم هاست که این عدم انگیزه باید اصلاح شود. دلیل دیگر به علت حمایت نکردن جدی احزاب و طیف هاست.
وی در پاسخ به سوال یکی از حضار در مورد مرخصی زایمان خانمها تصریح کرد: این طرح با بیمهری دولت مواجه شد و خانم مولاوردی با توجیه اینکه نیمی از جمعیت از چرخه کار خارج میشوند با آن مخالفت نمودند. ولی باید گفت اگر اولویت ما خانواده است آیا دولت نباید سیاستهای تشویقی را در نظر بگیرد؟!
در پایان خاطر نشان کرد: که ان شاءالله با توجه به حضور ۶ نماینده خانم در لیست ۳۰ نفرهٔ اصولگرایان تهران و دعوت از خانمها از حوزه انتخابیه شهرهای دیگر شاهد حضور پررنگ تری از خانمها در مجلس دهم باشیم.
انتهای پیام/
توجه!