در عصر کنونی با توجه به کاربردهای اینترنت و فضای مجازی بسیاری از امور از طریق اینترنت انجام می گیرد که مسایل مالی و خرید و فروش اینترنتی از جمله آن است.

به گزارش«دانشجو سلام» به نقل از عصر هامون، وجود کارت های بانکی سهولت بیشتری در امر خرید و فروش ایجاد کرده به طوری که افراد بدون نیاز به پول نقد در جیب به راحتی و حتی در خانه خرید، انتقال وجه و یا پرداخت قبض و بسیاری از مسایل دیگر را انجام می دهند که در کنار تمامی این مزایا تهدیداتی نیز وجود دارد چرا که در صورت کوچکترین سهل انگاری و یا اعتماد بیجا به راحتی افراد در دام کلاهبرداران قرار خواهند گرفت.

کلاهبرداران و سارقان توانسته اند در فضای مجازی از غفلت افراد سواستفاده و به راحتی و در یک لحظه حساب های بانکی افراد را خالی کرده و در این راه هر روز شیوه ای تازه پیدا می کنند که در این راستا دادن آگاهی و افزایش اطلاعات مردم بسیار ضروری می باشد تا در دام کلاهبرداران قرار نگیرند.

عضویت بیش از ۴۰ میلیون ایرانی در شبکه های اجتماعی نشان از استفاده اکثریت مردم ایران از اینترنت و استفاده از فضاهای مجازی دارد که در صورت عدم آموزش مناسب و استفاده نادرست از آن و سوء استفاده دشمنان حتما مشکلات گسترده ای برای نه تنها افراد بلکه جامعه ایرانی ایجاد خواهد شد.

پلیس فتا به فضای مجازی استان احاطه کامل دارد

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان گفت: پلیس فتا در پنج شهرستان زابل، زاهدان، سراوان، چابهار و ایرانشهر مستقر می باشد و با مجرمان موجود در سایت ها و شبکه های اجتماعی برخورد می کند.

سرهنگ سید محمد حسینی پور اظهار داشت: پلیس فتا با عمری کوتاه معادل چهار سال توانسته احاطه کامل بر فضای مجازی داشته و با جلوداری از قانون شکنی امنیت را تامین کند.

وی گفت: پلیس فتا به فضای مجازی استان احاطه کامل داشته و با کسانی که قصد سواستفاده دارند مقابله می کند و اجازه نمی دهد کسی این فضا را متشنج کند.

وی ادامه داد: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی عضو شبکه های اجتماعی موبایل هستند که در کنار فرصت بودن آن تهدیداتی نیز وجود دارد چرا که دشمن از این طریق می تواند در نسل جوان و نوجوان تاثیر منفی گذارد به طوری که بیش از ۲۰ هزار مهندس در NSA آمریکا این شبکه ها را به منظور دستیابی به اهداف شوم استکبار برنامه ریزی می کنند.

تعداد پرونده های ادله امسال ۸۰ مورد بوده است

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان گفت: اداره فنی و آزمایشگاه پلیس فتا ادله را به صورت علمی کشف و به مقامات قضایی ارجاع می دهد در حالیکه بسیاری از ادله در فضای مجازی فرار هستند اما امسال این آزمایشگاه رشد چشمگیر داشته به طوری که در سال جاری بالغ بر ده مورد حضور در صحنه جرم داشته و ادله لازم را در آنجا کشف کنند.

سرهنگ حسینی پور با بیان، در سال جاری تعداد ۸۰ پرونده ادله در استان بررسی و به مقام قضایی ارجاع داده شده است افزود: کسانی که جرم کرده و ادله را در گوشی خود پنهان می کنند پلیس فتا با استفاده از امکانات و تجهیزات به راحتی ادله آن را استخراج می کند.

افراد اطلاعات شخصی خود را در شبکه های اجتماعی قرار ندهند

سرهنگ حسینی پورعنوان کرد: شبکه های اجتماعی و موبایل فرصت های خوبی را در اختیار همگان قرار داده که در دسترس و ارزان بودن آن ها از مزایای آن بوده اما باید به شیوه صحیح از آن استفاده کرد.

وی با بیان هر آنچه در دنیای مجازی می بینید را باور نکنید چرا که مجرمان همیشه حاضرند، ادامه داد: افراد نباید اطلاعات کاری، آدرس و تلفن خود را در شبکه های اجتماعی قرار دهند چرا که درب های تهدید را از این طریق به روی خود خواهند گشود و زمینه سواستفاده را فراهم آورند.

بیشترین تخلفات در فضای مجازی برداشت های غیرمجاز و کلاهبرداری است

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان اظهار داشت: بیشترین پرونده های موجود در پلیس فتا برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری می باشد که در این راستا در سال جاری ۹۶ درصد این کلاهبرداری ها کشف شده است.

سرهنگ حسینی پور اضافه کرد: اقدامات مالی که در فضای مجازی انجام می گردد قانونی است اما سایت های فیشینگ جعلی بوده که فعالیت بیشتر آن ها در زمینه فروش شارژ بوده و اقدام به خالی کردن حساب های افراد می کنند.

وی بیان داشت: در گذشته کلاهبرداران از طریق نصب اسکیمرها که دستگاه هایی هستند که اطلاعات کارت عابر بانک افراد را زمانی که به خودپردازها مراجعه می کنند کپی کرده و پس از آن اقدام به خالی کردن حساب افراد می کردند اما در حال حاضر کلاهبردان اسکیمرها را در دستگاه های کارت خوان موجود در مغازه ها و فروشگاه ها نصب کرده و از این طریق اقدام به خالی کردن حسابها می کنند که در این راستا پیشنهاد می شود افراد حتما در هنگام خرید خودشان کارت و رمز را وارد کنند تا در دام کلاهبرداران گرفتار نیایند.

وی اذعان داشت: تخلفات مالی در استان به دلیل اعتماد بیش از حد افراد به یکدیگر و همچنین اعضای خانواده زیاد بوده که در این راستا افراد باید هر ۱۵ روز به نوبت رمز اول و دوم کارت های بانکی خود را تغییر دهند.

وی ادامه داد: بیش از ۲۱۰ میلیون کارت عابر بانک در کشور وجود دارد بنابراین به طور میانگین هر فرد دارای سه کارت عابر بانک می باشد.

وی با بیان اینکه هیچ اعتمادی نسبت به شبکه های مجازی نیست، اظهار داشت: اگر سایتی از وزارت صنعت و معدن و تجارت مجوز داشته باشد و دارای نماد تجارت الکترونیکی باشد که با کلیک بر آن به سایت صنعت و معدن متصل گردد آن سایت مجاز است.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید