معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سطوح مختلف علمی دانشگاهی، دانشجویان را از داشتن مدرک فنی و حرفه ای و مهارتی بی نیاز نمی کند.
به گزارش «دانشجو سلام»؛ حسین طایی معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست هم اندیشی با حضور معاون استاندار گلستان، مدیران استانی و دانشجویان در ارتباط با موضوع دانشگاه کارآفرین و طرح تاک، گفت: «تاک دانش» با اولویت توانمندسازی، اشتغالپذیری و کارآفرینی پیشبینی شده است و منظور از توانمندسازی، دادن قدرت به شخصی برای انجام عمل است به معنای اینکه وقتی یک فرصت شغلی پیدا میکنیم، باید نسبت به حفظ و تداوم آن نیز مبادرت داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در گذشته حضور دانشگاهها در بازار کار به ۱۰ تا ۲۰ درصد میرسید؛ اما امروزه حضور دانش اموختگان دانشگاهی در بازار به بالای ۵۰ درصد رسیده است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای اینکه در سال ۱۴۰۰ در زمینه اشتغال وضعیت استان به تعادل برسد باید فرصت های شغلی را به ۷۰۰ هزارنفر افزایش دهیم.
طائی گفت: در حال حاضر 520 هزار نفر فرد شاغل در این استان وجود دارد که در خوشبینانه ترین شرایط و برای اینکه در زمینه اشتغال به تعادل برسیم، باید تا سال 1400 این تعداد به 700 هزار فرصت شغلی افزایش پیدا کند.
وی افزود: براساس برآوردها 4 تا 5 درصد افراد شاغل کشور در این استان هستند که باید به فکر توسعه این بخش باشیم.
طایی با طرح این پرسش که برای تعامل بین بازار کار و دانشگاه چه کارهایی باید انجام دهیم، متذکر شد: سیاست های کلان دولتی در حیطه وظایف ما نیست اما ما در سطح خرد باید سه وظیه مهم و اساسی «توانمندسازی، اشتغال پذیری و کارآفرینی» را در تربیت دانشجویان دنبال کنیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دانشگاهی که بخواهد کارآفرین تربیت کند باید خودش در ابتدا کارآفرین باشد یعنی ما مسئول هستیم که ابتدا دانشگاه را به سبک دانشگاه کارآفرین برسانیم و پس از آن دانشجوی کارآفرین تربیت کنیم.
طایی بر لزوم راهاندازی مرکز خدمات شغلی دانشگاهی تاکید کرد و بیان داشت: یکی از ضروریترین راههای ارتباط دانشگاه و صنعت ایجاد و راهاندازی مرکز خدمات شغلی دانشگاهی است.
وی خطاب به دانشجویان تاکید کرد: شما باید انواع جستجوی شغلی را فرا بگیرید، ابتدا با رزومهنویسی آشنا شوید و هر شش ماه یکبار رزومه خود را بهروز کنید و مهارتها و شایستگیهای خود را در رزومه لحاظ کنید.
طایی مراجعه موسسات کاریابی را در ایجاد اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی مهم خواند و افزود: کاریابیها، سایتهای شغلی و روزنامهها برای آشنایی با فضای کسب و کار بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: دانشجو باید آنقدر توانمند بشود که بتواند یک شغل پیدا کرده و در آن مداومت داشته باشد و ضمن آن بتواند آن شغل را ارتقا بخشیده و برای خود و صاحب بنگاه ارزش آفرینی بکند؛ توانمندسازی در واقع به معنی دادن قدرت و اختیار به یک فرد برای انجام عملی است که ما باید این کار را در تربیت دانشجویان انجام دهیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی از مبحث آسیب شناسی خارج شده و اظهار کرد: کارآفرین فردی است که با تکیه بر نوآوری، تخشیص فرصتها و پذیرش مخاطره کار خود را آغاز کند، در واقع کارآفرین باید هوشیار بوده و در سطوح مختلف از بازار گرفته تا جامعه و حتی بین الملل بتواند خلق ارزش کند.
وی خطاب به اساتید با بیان اینکه سعی کنید در کلاس با ظاهری آراسته و رفتاری شاداب حاضر شوید، متذکر شد: یکی از مباحث مهم در کارآفرینی تنفیذ قدرت به دانشجویان است اما گویا دانشجویان ما حتی قدرت نمیخواهند و بی انگیزه شده اند، این مسئله خیلی جدی است؛ از این افراد اگر بخواهیم کارآفرین بسازیم خیلی سخت است.
طایی با بیان اینکه باید اقتصاد خود را از اقتصاد بد مدیریت شده به اقتصاد خوب مدیریت شده سوق دهیم، تاکید کرد: خوب مدیریت شدگی آغازی است برای کارآفرینانه شدن یک ااقتصاد، یعنی اقتصاد کارآفرینانه از اقتصاد مدیریت شده گذر میکند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی در پایان خاطرنشان کرد: مدرک دانشگاهی یکی از آیتمهای سبد مهارتی دانشجو محسوب میشود آیتمهای مهم دیگر آشنایی با مفهوم رشد بنگاه و ایجاد کسب و کار، شکوفایی و ظهور و حتی سقوط بنگاه، بازاریابی و شیوه تعامل با بازاریان و آشنایی با آیین نگارش زبان فارسی، آشنایی نسبی با زبان انگلیسی و آشنایی با آی.سی.دی.ال است.
انتهای پیام/
توجه!