حضرت زهرا(س) تا پای جان به پای امیرالمومنین(ع) نه بعنوان همسر بلکه بعنوان امام زمانش ایستاد تا به امامش آسیبی نرسد.
به گزارش خبرنگار«دانشجو سلام» -مریم حسن نیا مقدم-دانشجوی دانشکده مائده گرگان؛ حضرت زهرا(س) برترین بانوی عالم بشریت، دخت نبوت، همسر ولایت همه سختی ها و رنج ها را تحمل کردند و فرمودند " یا علی سلام مرا تا روز قیامت به فرزندانم برسان"
آن حضرت به مسلمانان راه و روش دفاع از امام زمان خود را آموخت، به گونه ای که تا پای جان به پای امیر المومنین(ع) به بعنوان همسر بلکه بعنوان امام زمانش ایستاد تا به امامش آسیبی نرسد.
دست مبارکش را با تازیانه زدند اما دست از دامان ولایت برنداشت، با لگد برپهلوی مبارکش زدند اما از پهلوی امام زمانش کنار نرفت، باسیلی به صورت مبارکش زدند ولی از امام زمانش روی برنگرداند، میخ در سینه اش فرو رفت اما در دفاع از امام زمان خود سینه سپر کرد.
بیائیم زهرا گونه در شناخت امام زمان خویش و دفاع از او قدم برداریم
شهادت غریبانه حضرت زهرا(س) در فاصله کمی از رحلت پدر گرامی شان اتفاق افتاده است اما تاریخ شهادت ایشان در میان روایت مورخان متفاوت است.
با توجه به رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر بنا به روایتی، هفتاد و پنج روز از 15-13 جمادی الاول شهادت حضرت زهرا(س) و فاطمیه اول است.
اما به روایت دیگری نود و پنج روز پس از رحلت پیامبر(ص) 5-3 جمادی الثانی شهادت این بانوی بزرگوار فاطمیه دوم می باشد.
بنا بر روایات ایام فاطمیه جمعا شش روز 15-13 جمادی الاول و 5-3 جمادی الثانی است البته در فرهنگ عامه شیعیان عراق، عزاداری فاطمیه به جای دو دهه، در سه دهه برگزار می شود که دهه اول 40 روز پس از رحلت پیامبر(ص) برابر 8 ربیع الثانی است که این در برخی از شهرهای ایران مانند قم و تهران نیز مشاهده می شود.
دلایل تفاوت در تاریخ شهادت :
با وجو اینکه علمای شیعه و سنی بدلیل شرایط خاص در روز های پس از رحلت پیامبر(ص) و شهادت و تدفین مخفیانه و شبانه حضرت زهرا(س) روایت های مختلفی از تاریخ شهادت آن بزرگوار ذکر کرده اند اما شاید بتوان گفت بزرگترین دلیل این اختلاف شیوه نگارشی و رسم الخط خاص آن زمان بوده است.
در عرف به دهه دوم جمادی الاول از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنا بر روایت 75 روز پس از رحلت پیامبر(ص) شهادت بانوی دو عالم در آن واقع شده است دهه اول فاطمیه و دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی که بر اساس روایت 95 روز پس از رحلت پیامبر(ص) شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده که فاطمیه دوم گفته می شود.
در نوشته های عربی قدیم از نقطه استفاده نمی شد و کلیه حروف دارای نقطه نبودند به همین دلیل اعداد هفتاد(سبعون) و نود(تسعون) در زبان عربی مانند هم نوشته می شدند که برای مورخان در دوره های بعد قابل تشخیص از هم نبوده است.
اما مورخان شیعه احتمال شهادت بانو فاطمه الزهرا(س) را در فاطمیه دوم یعنی 95 روز پس از رحلت پیامبر (ص) می دانند هرچند علما و بزرگان دینی توصیه به پاسداشت و عزاداری در هر دو تاریخ را می نمایند.
القاب حضرت زهرا(س):
زهرا: یعنی خداوند وجود ملکوتی او را از نور عظمت خویش آفریده است.
صدیقه:یعنی بانویی که پیوسته بر یکتایی خداوند شهادت داده است و خدایی یکتا را تصدیق کرده است.
کوثر:خیر فراوان
طاهره: یعنی همانا خداوند اراده فرموده است تا پلیدی را از شما اهل بیت بزداید و شما را کاملا پاک آفریده است.
مرضیه: یعنی خداوند از او راضی و خشنود است.
راضیه: یعنی از خدا و هر آنچه از خدا برسد راضی است.
محدثه: یعنی کسی که مورد گفت و گوی فرشتگان قرار می گرفت.
بتول: یعنی بانویی که حتی از ناپاکی ظاهری که زنان به آن مبتلاهستند بدور است.
در پایان باید گفت: در آیه مودت خداوند می فرماید:" بگو ای پیامبر من از شما برای رسالت خویش هیچ پاداشی نمی خواهم جز مودت و دوستی نزدیکانم "که منظور از نزدیکان اهل بیت ایشان می باشند.
توجه!