استاد حوزه و دانشگاه گفت: فعالان کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید هم مرزها را بشناسند و هم از مرزها، مرزبانی کنند.
به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی ماندگاری در جمع ۵۰۰ نفر از خواهران فعال کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در مشهد اظهار داشت: یکی از مهمترین گامهای اساسی برای انجام کار فرهنگی صحیح و ثمربخش شناخت مرزها، حافظت از مرزها و اصطلاحاً مرزبانی فرهنگی میباشد که باید مورد توجه جدی فعالان فرهنگی قرار گیرد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: حلال و حرام و حقالناس و حقالله بهعنوان ۴مرزی هستند که نقش اساسی در انجام هر فعالیت دینی، فرهنگی، تبلیغی، آموزشی، اجتماعی و… دارند و رعایت این مرزها نه تنها لازم بلکه واجب میباشد.
وی ادامه داد: مرزبانی فرهنگی از دیگر گامهای لازم برای فعالیت فرهنگی است زیرا پس از شناخت مرزها باید همچون یک سرباز و یا درجهدار نظامی از مرزهای شناخته شده حراست و حفاظت کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ماندگاری عنوان کرد: تذکر لسانی، تذکر با اعمال و رتفتار، مرزبانی با داراییها و مرزبانی با جان و نفس؛ از مهمترین مقولههای حفاظت و مرزبانی از مرزها میباشند و فعالان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد باید توجه داشته باشند که در این میان این شهدا بودند که با نثار جان خود به بالاترین مرزبانی دینی و اعتقادی نائل شدند.
وی در ادامه سخنان خود به جبههسازی و جبههبندی در کار فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: امروزه بسیاری از فعالیتهای فرهنگی در کشور انجام میشود و حتی در یک مسجد ممکن است سه گروه یا بیشتر به کار فرهنگی مشغول باشند اما مشاهده شده است که بسیاری از این فعالیتها موازی بوده و همچون مجمع الجزایر جدا از هم انجام میشود و این مشکل باید در کار فرهنگی وجود نداشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین ماندگاری توضیح داد: جبههسازی در کار فرهنگی به این معنی است که تمام توان، هدف، امکانات و برنامههای فعالان فرهنگی در هر مسجد، محله، شهر و حتی کشور در راستای یک هدف و یا یک برنامه مشخص انجام شود که همپوشانی داشته و تقویت کننده یکدیگر باشند.
وی تأکید کرد: هدف از جبههسازی فرهنگی حرکت به سوی امتسازی یعنی امت اسلامی حول محور امام امت میباشد و در یک مسجد این امام جماعت مسجد است که بهعنوان امام آن کانون یا تشکل فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد.
او تشریح کرد: جبههسازی، امتسازی، پذیرش محوریت امام امت اسلامی و تخصصی کردن کارها (براساس توان و استعداد) همه و همه باید در جهت تکمیل نقشه راه جامعه اسلامی یعنی پیادهشدن فرهنگ اصیل اسلام ناب محمدی(ص) انجام گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین ماندگاری در بخش دیگری از سخنانش به بحث هدایتگری در فعالیتهای فرهنگی اشاره کرد و افزود: شناخت مبلغ هدایت، هدایتگر، پایگاه و الگوی هدایت در این زمینه مهم است.
داشتن طرح و برنامه از دیگر اصول کار فرهنگی بود که در سخنان این استاد حوزه و دانشگاه به آن اشاره شد.
وی در این ارتباط خاطرنشان کرد موارد و اصول حاکم بر یک کار فرهنگی از نظر داشتن طرح و برنامه به اختصار عبارتند از: فرهنگ انجام واجبات، فرهنگ ترک محرمات، فرهنگ خدمت به مخلوقات، فرهنگ تحمل مشکلات و فرهنگ فداکاری و ایثار.
حجتالاسلام والمسلمین ماندگاری گفت: امروزه در سطح کشور حدود ۷۰هزار مسجد وجود دارد که باتوجه به تعداد کانونهای فرهنگی هنری موجود در آنها و تعداد فعالان این عرصه انتظار این است که در جهت تبلیغ و ترویج پرهیز از گناه و ترک محرمات، فعالیت جدیتر از سوی فعالان مربوطه صورت گیرد.
وی انجام کار برای رضای خدا و رسیدن به اهداف والای اسلامی را خالی از وجود مشکلات و سختیها ندانست و افزود: افزایش ضریب تحمل مشکلات از دیگر عوامل موفقیت یک تشکل فرهنگی است و کانون فرهنگی مساجد در کنار داشتن فرهنگ خدمت به مخلوقات الهی باید دامنه صبر و تحمل مشکلات را در خود گسترش دهند.
انتهای پیام/
توجه!