تجارت کوله بری در شهرستان قصرشیرین مدتی است بر زندگی اقتصادی خانوارهای این شهرستان تاثیر بسزایی داشته و امیدهایی بر بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی ساکنان مناطق مرزی به وجود آورده است.

به گزارش «دانشجو سلام»به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا ، بازارچه‌های  کوله بری یکی از بخش‌های فعال در حوزه  مبادلات تجاری مرزی و از فاکتورهای مثبت در امرار معاش مردم مرزنشین است. با توجه به نقش محلی بازارچه‌های کوله بری آن ها می‌توانند تحولی بنیادی در تولید، ایجاد اشتغال، تثبیت جمعیت مرزنشین، افزایش درآمد و نهایتا توسعه‌ پایدار ایجاد نمایند.

تجارت کوله بری در شهرستان قصرشیرین مدتی است بر زندگی اقتصادی خانوارهای این شهرستان تاثیر بسزایی داشته و امیدهایی بر بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی ساکنان مناطق مرزی را به وجود آورده است. این کوله بری و تجارت مرزی که به تجارت چمدانی معروف شده اکنون مدتی است که بنا به دستور وزارت کشور متوقف شده که باعث عدم فعالیت مرزشنینان و بیکاری بیش از یک هزار نفر از شهروندان قصرشیرین شده است.

توجیه اینکه معیشت مرزنشینان در این تجارت مرزی با قاچاق پیوند خورده را می توان ظلم به مردم غیور این مناطق دانست؛ چرا که این افراد تنها نقش کوله بری در ازای مبالغ ناچیز را داشته و سود سرشار و اصلی را اندکی افراد پشت پرده می برند که باید جلوی سودجویی چنین افرادی را گرفت.

بی شک منافع مردم درگرو سلامت و امنیت مرزهاست و طی چندسال فعالیت بازارچه کوله بری، مردم از جان و دل و با تمام وجود در راه اندازی بازارچه مشارکت کرده اند تا از این طریق در شهر و دیارشان بمانند و از مرزها پاسداری کنند.

رونق بخش گردشگری و توریسم با افزایش مسافرت برای تأمین کالاهای با قیمت پایین‌تر، ممانعت از ورود کالاهای قاچاق و ممنوعه و کنترل کالاهای مبادله شده توسط مرزنشینان، افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در شهرستان، افزایش میل ماندگاری مردم در مرزها، جلب همکاری مرزنشینان در حراست از مرز، ایجاد امنیت در مناطق مرزی و تقویت اقتصاد شهرستان با ایجاد یک منبع درآمدی جدید را میتوان از مزایای تجارت کوله بری در قصرشیرین عنوان کرد.

فعالیت کوله بران به صورت تعاونی های کوله بری ساماندهی می شود

فرماندار قصرشیرین در گفتگو با الوند خبر اظهار داشت: توقف فعالیت کوله بری در قصرشیرین برخلاف خواست ما و بنا به دستور وزارت کشور و در راستای ساماندهی نوع کالا و عوارض کالاهای وارداتی است.

افشین رضایی با بیان اینکه این دستورالعمل تنها مختص به قصرشیرین نبوده و شامل تمامی مرزهای کوله بری کشور می شود، افزود: تجارت چمدانی در بعضی استان ها همچنان ادامه دارد اما این موضوع باعث نمی شود ما به دستور وزارت کشور بی توجه باشیم. فعالیت این مرزها نیز باید متوقف شود.

رضایی یاد آور شد: در حال پیگیری این موضوع هستیم  که کوله بران سامان دهی شوند و در قالب تعاونی کوله بری فعالیت داشته باشند.

وی افزود: تعاونی مرزنشینان قبلا در قصرشیرین با تعداد خاصی افراد تشکیل شده است اما به دلیل کثرت جمعیتی این تعاونی ساماندهی کوله بران نیازمند ایجاد تعاونی جدید است.

تعاونی های کوله بری سود چندانی برای مرزنشینان نخواهد داشت

مسئول اداره تعاون شهرستان قصرشیرین در گفتگو با الوند خبر اظهار داشت: تعاونی مرزنشینان از سال 78 در قصرشیرین تشکیل شد و اکنون بالغ بر10 هزار خانوار و بیش از 30 هزار نفر عضو دارد.

علی اشرف بادپران با بیان اینکه در این تعاونی ها دولت به هر نفر یک سهمیه ارزی اختصاص می دهد، گفت: این تعاونی در این مدت بیش از 3 میلیون دلار صادرات کالا و یک هزار و 200 تن واردات برنج داشته است.

وی تصریح کرد: این شرکت های تعاونی به نمایندگی از مردم در مرزهای کشور در زمینه واردات و صادرات کالا فعالیت دارند و سود حاصل از این کار را در میان اعضای خود توزیع می کنند.

بادپران با بیان اینکه تعاونی کوله بری نیز در همین راستا فعالیت دارد، افزود: این تعاونی در شهرستان سرپل ذهاب تشکیل شده است و سال گذشته به هر نفر 50 هزار تومان تعلق گرفت.

وی افزود: این درحالی است یک کوله بر در قصرشیرین با فعالیت حضوری خود در بازارچه های قصرشیرین به صورت میانگین 5 الی 6 میلیون در سال درآمد دارند و علاوه بر آن نیز زمینه اشتغال بیش از یک هزار نفر در قصرشیرین فراهم شده است.

سال گذشته 52 هزار نفر تردد کوله بری در قصرشیرین انجام شد

معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار قصرشیرین گفت: پارسال 52 هزار نفر تردد به منظور انجام فعالیت کوله بری در مرز پرویزخان این شهرستان انجام شد.

وی افزود: در مجموع یک هزار و500 تا دو هزار نفر در این شهرستان کوله بر هستند که از مجموع این افراد یک هزار نفر فعال اند.

وی تصریح کرد: هر کوله بر فعال در سال گذشته در مجموع 30 بار به منظور وارد کردن اجناس خارجی از اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان تردد کرد.

نازپرورده گفت: کوله بران در سال گذشته در مجموع دو هزار و 580 میلیارد ریال اجناس از طریق فعالیت کوله بری وارد شهرستان مرزی قصرشیرین کردند.

وی گفت: هر کوله بر مجاز به واردات 40 تا 50 میلیون ریال کالا در هر بار تردد است که برای جا به جایی و حمل کالاهای کوله بران نیز در سال گذشته 25 میلیارد ریال دستمزد پرداخت شد.

وی اقلام وارداتی از طریق فعالیت کوله بری را شامل مواد خوراکی، کفش و کیف، کولر، یخچال و مغزهای خوراکی اعلام کرد.

انتهای پیام/ش

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید