در منطقه دریای مدیترانه و خاورمیانه حد فاصل سال های 1971 تا 2010 ترجیجاً در نتیجه تغییر شرایط آب وهوایی بوده است و اقلیم مذکور در 20 سال گذشته از سال 1902 خشکترین سال های آبی را پشت سرگذاشته است.
به گزارش «دانشجو سلام»به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا ،توماس فریدمن ؛ نیویورک تایمزAUG. 19, 2015/ 19 آگوست
این مطلب را از من پیرامون آینده ی قومیت ها و طوائف منطقه خاورمیانه، بعنوان "گرو" و پیش شرط در ذهن داشته باشید: اگراین ها به درگیری های خود پایان ندهند همه این مجموعه انسانی درحال جنگ با هم را قبل از اینکه خود همدیگر را نابودکنند "طبیعت مادر" آنها را از میان برخواهد داشت . اجازه بدهید خبرهائی را که شاید از آنها بسبب تمرکز بر مناقشه ی توافق هسته ی از آن غامل بوده اید با هم مرور کنیم.
در 31 جولای، روزنامه "USA Today” ایالات متحده آمریکا امروز" گزارش داد: که در بندر ماهشهر (ایران) بندر مشرف برخلیج فارس، "شاخص گرما تا 163 درجه افزایش یافت". "دانشمند هواشناس آنتونی ساگیلانا در بیانیه ای گفت: "این یکی از مهمترین دما های باور نکردنی است، که در طول زندگی شاهد آن بوده ام محسوب می شود و یکی از دماهای بسیار سخت تا کنون ثبت شده در رتبه بندی جهان بشمار آمده است. "وی افزود: " در حالی که دمای به 115 درجه رسید، نقطه "رطوبت" شبنم نیز در 90 درجه قرار گرفته بود که ترکیبی از گرما و رطوبت، در نقطه شبنم اندازه گیری می شود و این همان چیزی است که باعث افزایش شاخص گرما و یا درجه حرارت که در واقع آن را در محیط آزاد حس کرده ایم می شود ."
و شدت این موضوع در عراق باعث شد تا دولت این کشور نتواند پاسخگوی تنظیم سرویس دهی برق باشد و تنها ساعاتی محدود شهروندان توانستند از خدمات مربوطه استفاده کنند و مجبورشدند درجه ی دما ی رسیده به 120 درجه در تابستان را تجربه کردند.
در 19 فوریه 2014، اسوشیتد برس ازایران گزارش داد: “اولین مصوبه هیات وزیران رئیس جمهور جدید پیرامون کیفیت جلوگیری از نابودی بزرگترین دریاچه ی کشور بوده است. دریاچه ی ارومیه، بیش از 80 درصد اب خود را از دست داده است و براساس گفته ی کارشناسان این وضعیت بعلت تغییرات آب وهوائی و توسعه دامنه ی مزارع اطراف آن و ایجاد سد بر رودخانه هائیکه آن را تغذیه می کرده پیش آمده است ”.
فرانچسکوفیمیا و کیتلین وآرال، که مدیریت مرکز امنیتی آب و هوا در واشنگتن را بعهده دارند و آهنگ روند افزایش دما را دنبال می کنند با اشاره به مشاهده اوضاع آسیای جنوبی و پژوهش های محقق، مایکل کویگلمن می گویند: امسال، "موج گرما مردم پاکستان را بیش از تروریسم کشته است" وی افزود : " البته ما می خواهیم تاکید کنیم که این بحث منجر به رقابت بین تروریسم و استرس آب و هوا نباشد؛ با این حال منابع صرف شده بخصوص که بر موضوع اول مشخصاً هزینه ی سنگین تری صرف شده است ."
و در سال 2011 با تحقیقات صورت گرفته توسط مدیریت ملی جو و اقیانوس های ایالات متحده (NOAA) دلیلی قوی وجود دارد که کاهش شدید بارش باران فصل زمستان در منطقه دریای مدیترانه و خاورمیانه حد فاصل سال های 1971 تا 2010 ترجیجاً در نتیجه تغییر شرایط آب وهوایی بوده است و اقلیم مذکور در 20 سال گذشته از سال 1902 خشکترین سال های آبی را پشت سرگذاشته است و مهم اینکه دولت های منطقه به این معضل توجه کافی معمول نداشته اند و این درحالیست که طبیعت دست بسته نیست و مسیر تلخ خود را بازیافته است و اگر اهالی منطقه این خشم طبیعت را جدی نگیرند طبیعت همه را پائین می کشد و با همه ی این اوصاف، نجات محیط زیست منطقه که نجات ساکنین است نیاز به تحرک و نهضتی فراگیر با همراهی وهمکاری همه اقوام و طوائف را بیش ازهمه مطرح کرده است. چون نابودی جمعی به علت عدم توجه به محیط زیست همه ی آنها را تهدید می کند.
توضیح مترجم» "البته توماس فریدمن" حاضر نشده است به موضوع تولید بیشترین حجم گازهای گلخانه ی توسط آمریکا در جهان که نقش عظیمی در فاجعه زیست محیطی بین المللی دارد اشاره ی بنماید؟
The World’s Hot //www.nytimes.com/2015/08/19/opinion/thomas-friedman-the-worlds-hot-spot.html?ref=opinion&_r=2
AUG. 19, 2015
تهیه وترجمه : عبدالمجید اورا
انتهای پیام/
توجه!