فرمانده گردان يا رسول زمان دفاع مقدس گفت: در عمليات كربلاي 4 از 300 نفر رزمنده غواص گردان يا رسول كه وارد عمليات شدند تنها 11 نفر مجروح موفق به بازگشت شدند.
به گزارش «دانشجو سلام»به نقل از گلستان ما: يحيي خاكي فرماندار مركز استان گلستان با بيان اينكه تا عمليات والفجر8 عمليات هاي ما خاكي بوده است و عمليات آبي نداشتيم ، اظهاركرد: بعد از آن به دلیل تغییر در روش جنگ و استعداد بچه ها ما ، جنگ هاي ما تبديل به جنگ هاي آب و آبي خاكي شد
وي ادامه داد: براي عمليات كربلاي 4 روزهايي بود كه همه لشگر هاي سپاه و بسيج و ارتش آمده بودند تا يك عمليات بزرگ و اساسي انجام شود لذا گردان ما در بوفلفل مستقر شدیم و دو ماه و نیم براي اين عمليات غواص ها آموزش داده شده بودند و در طول شبانه روز 3 نوبت براي تمرين در آب سرد شنا مي كردندطوریکه شبها می لرزیدند.
خاكي افزود: ما براي عمليات كربلاي 4 وظيفه داشتيم در گمرك خرمشهر مستقر شويم و نيروها را به 3 دسته تقسيم نمائيم و بعد از آن وارد جزيره " ام الرصاص " شويم كه اين جزيره بزرگ پوشيده از نخل و ني و خارهاي بلند بود و از آنجا عبور كرده و از يك شاخه اروند بگذريم و به " ام البابي " برسيم و بعد از آن وارد ساحل بشويم. ما تیپ یک بودیم و تیپ سه ما همه موتور داشتند . باید به هفت راه می رسیدیم که خیلی خطرناک بود و در واقع بصره کلید پیروزی در این عملیاات بود .
فرمانده گردان يا رسول لشکر 25 کربلا در دفاع مقدس گفت: قبل از عمليات براي مدت 16 تا 18 روز فرمانده و جانشين گردان ها براي شناسايي محورها وارد منطقه شدند و از طريق حضور در منطقه و همچنين عكس هاي هوايي و فيلم هايي كه از عمليات هاي گذشته در اين منطقه داشت به بررسي منطقه عمليات مي پرداختيم و به گونه اي دقيق اين اتفاق افتاده بود كه فرمانده ها مسير ها را حفظ شده بودند.
وي در خصوص دلایل لو رفتن عملیات کربلای 4 به خبرنگار گلستان ما گفت: آواكس ها امريكايي اطلاعات تحركات رزمندگان را در منطقه به عراقي ها مي دادند و اين موضوع به دشمن كمك كرد همچنين دو روز مانده به اجراي عمليات دو نفر از غواص هاي يكي از لشكرها در حين شناسايي اسير شدند كه برخي از جزئيات عمليات براي دشمن فاش شده و به لو رفتن منطقه عمليات منجر شد.
خاكي با اشاره به اينكه از 300 نفر رزمنده گردان يا رسول كه وارد عمليات کربلای 4 و منطقه ام الرصاص شدیم شديم فقط 11 نفر موفق به بازگشت شدند ، خاطرنشان كرد : تمام اين 11 نفر نيز همه مجروح بودند من نيز دو دستم تير خورده بود و كسي فكر نمي كرد كه هيچ يك از ما زنده باشيم و وقتی برگشتیم مرتضی قربانی فرمانده لشکر از دیدن ما که زنده هستیم ، خیلی تعجب کرد.سردارق ربانی و فرماندهان برای ما دعا می کردند و فکر می کردند که ما رفتیم . من چکمه ای پایم بود برگشتیم تعجب کردند.
وی افزود: بخشی از غواص های شهید 20 سال بعد پیکر آنها برگشت و من در آن عملیات سه تن از دوستان نزدیک خودم در ام الرصاص شهید اسفندیاری از فریدونکنار ، محمود منتظری از رامیان ، احمد نریمانی از فریدونکنار بودند که این ها جلوی من خمپاره شصت خورد شهید شدند.
رحیم یزدان خواه پنجمین شهید خانواده با پدر خود به جبهه آمده بود . رحیم شب و روز گریه می کرد که من راضی بشم بیاید عملیات لذا رفت به حاج بصیر گفت و خلاصه موافقت شد و آمد عملیات کربلای 4 و در ام الرصاص همیشه همراه من بود. پدر رحیم در همان عملیات شهید شد. به رحیم گفتم باباتو بگیر و برگرد عقب . خم شد و پیشانی پدر را بوسید و به راه خودش ادامه داد.و فردا که داستانش مفصل است رفتیم ام الرصاص و رحیم که جزو بهترین غواصهای ما بود شهید شد .
فرماندار گرگان ادامه داد: ما نیروهای خوبی از گرگان در گردانهای غواص داشتیم که یک نمونه بارز ان سردار شهید محمد زمان شاهینی بود. ایشان در عملیات قدس که اولین عملیات آبی ما بود ایشان فرمانده دسته ضربت گردان بود و در آن عملیات شرکت کردند و طوری شده بود که محمد زمان شاهینی 72 ساعت در محاصره عراقی ها گیر افتاده بود.
اما همین محمد زمان شاهینی که فرمانده آموزش غواص های گردان بود قبل از عملیات کربلای 4 هنگام آموزش نیروهیا غواص بر اثر اصابت تیر به شهادت رسید.
انتهاي پيام/
توجه!