شرکت های دانش بنیان یکی از مولفه های شکوفایی اقتصاد مقاومتی در کشور است که با رفع موانع پیشرفت و توسعه این شرکت ها و تولید دانش می توان اقتصاد بیمار کشور را برای همیشه بیمه کرد.

به گزارش خبرنگار«دانشجو سلام»؛ مقام معظم رهبری در ديدار جمعي از پژوهشگران و نوآوران در عرصه دانش و فناوري و  مسئولان شركت هاي دانش بنيان و پارك هاي علم و فناوري يكي از بهترين مظاهر و مؤثرترين مؤلفه هاي اقتصاد مقاومتي را شركتهاي دانش بنيان خواندند كه مي توانند اقتصاد مقاومتي را پايدارتر كنند و ایشان شرکت های دانش بنیان را عامل شکوفایی حقیقی اقتصاد کشور دانستند.

 از اینرو با توجه به اهمیت تولید دانش و نقش شرکت های دانش بنیان در اقتصاد کشور به گفتگو با رییس پارک علم و فناوری گلستان و رییس هیات مدیره شرکت تحقیقاتی تولید آریاتیناژن که یکی از شرکت های موفق دانش بنیان کشور است که محصول آن به بازارهای بین المللی صادر می شود پرداختیم که با هم می خوانیم.

دکتر موسی حسام رییس پارک علم و فناوری گلستان در خصوص حمایت از شرکت های دانش بنیان گفت: پارک علم و فناوری بهمن ماه سال 1391 راه اندازی شد و در حال حاضر 30 شرکت دانش بنیان در استان گلستان فعال می باشد و 30 شرکت  دیگر در حال رایزنی جهت تائیدیه و گرفتن مجوز می باشند.

وی تصریح کرد: از این تعداد برخی شرکت ها ممکن است تائیدیه دانش بنیان را دریافت نکنند اما در عرصه فناوری فعالیت نمایند.

حسام تاکید کرد: پارک علم و فناوری نقش حمایتی و تسهیل کننده را برای شرکت های دانش بنیان ایفا می نماید.

رییس پارک علم و فناوری استان با اشاره به وجود صندوق نوآوری و شکوفایی جهت حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان خاطرنشان کرد: شرکت های دانش بنیان فعال تا سقف 5 میلیارد تومان و شرکت های نوپا تا سقف 300 میلیون تومان از حمایت های مالی این صندوق بهره مند می شوند.

وی افزود: شرکت های فعالی که جهت تولید به اعتباری بیشتر از 5 میلیارد تومان نیاز دارند به صندوق توسعه ملی معرفی و از تسهیلات آنجا استفاده می کنند.

حسام گفت: در حال حاضر سه شرکت دانش بنیان قوی در استان فعالیت می کنند که شرکت دانش بنیان آریا تیناژن با تولید داروی های نوترکیب و شرکت دانش پژوهش فجر با تولید دستگاههای انتقال خون و شرکتی دیگر با تولید ایمپلنت های پزشکی و با حضور در نمایشگاه های بین المللی کمک شایان توجهی به اقتصاد کشور و برطرف کردن نیاز داخلی می نمایند.

وی خروج ارز از کشور و برطرف کردن نیاز داخلی کشور با هزینه ای پایین تر، ارزش افزوده شایان توجه و شکوفایی اقتصاد بیمار کشور  و ثروت آفرینی از طریق تولید علم و دانش و عدم وابستگی به اقتصاد نفتی را از اهمیت شرکت های دانش بنیان در کشور خواند.

رییس پارک علم و فناوری با اشاره به اینکه تا دو سال گذشته هیچ گونه حمایتی از شرکت های دانش بنیان صورت نمی گرفت اظهار کرد: صندوق نو آوری و شکوفایی بدلیل اختلافات مدیریتی و با وجود اعتباری بلغ بر 3 هزار میلیارد تومان از سال 93 شروع به حمایت از شرکت های دانش بنیان نمود.

در ادامه گزارش دکتر مجید شهبازی رییس هیات مدیره شرکت تحقیقاتی تولید آریاتیناژن که داروی فیلگراستیم شرکت ( محرک مغز استخوان) به کشورهای منطقه صادر می شود قوانین دست و پا گیر دولت و ساختار سنتی تشکیلات اداری و رقیب خواند سرسخت دولت برای بخش خصوصی را از موانع اصلی پیشرفت و توسعه شرکت های دانش بنیان خواند و گفت: در صورت فراهم نمودن بستر تولید علم و دانش در این شرکت ها اقتصادی قوی و پویا در دنیا خواهیم داشت.

دکتر شهبازی از مشکلاتی که تیم آنان برای تولید دانش با آن دست و پنجه نرم کردند گفت: با توجه به اینکه در تحریم قرار داشتیم دستگاهی را با واسطه یکی از شرکت های خارجی از آمریکا خریداری کردیم که مدت زمانی که این دستگاه از آمریکا به فرودگاه امام خمینی (ره) تهران برسد 40 روز و مدت زمانی که از فرودگاه به دانشگاه علوم پزشکی گلستان برسد و در اختیار ما قرار گیرد حدود 105 روز بطول انجامید و این پروسه و قوانین و مقرارت سنتی مانع بزرگی برای پیشرفت و تسریع در روند تولید بشمار می آید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان از تسهیلات گران قیمت نیز گلایه داشت که اینکه حمایت عملی از تولید در کشور انجام نمی شود و این انتظار وجود دارد که دولت بستر را فراهم نماید.

دانشجو سلام در گزارشی های بعدی خود به سراغ شرکت های فعال دانش بنیان در استان خواهد رفت و موانع و مشکلات را نیز از زبان متخصصان این حوزه بیان خواهد نمود و سهم شرکت های دانش بنیان در شکوفایی اقتصاد استان را بررسی می نماید.

انتهای پیام.

 

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید