سرپرست وزارت علوم گفت: تمام کسانی که در این جشنواره شرکت کردند در واقع برنده این جشنواره هستند و این مسابقه ای برد برد می باشد چرا که همه می توانند در حد و اندازه خود از این جشنواره و اثرات قرآنی آن استفاده کنند.
به گزارش «دانشجو سلام » سی و دومین جشنواره قرآن و عترت دانشجویی به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در تالار خلیج فارس دانشگاه برگزار شد.
سید ضیاء هاشمی در این مراسم گفت: قرآن محور وحدت همه مسلمان است و گلستان به علت تنوع قومیتی و ضرورت وحدت در آن انتخاب مناسبی برای برگزاری جشنواره بوده است.
سرپرست وزارت علوم افزود: برگزاری این مسابقات صرفا جنبه تشریفاتی و دستورالعمل اداری ندارد بلکه برای به کار گیری عملی معارف در زندگی فردی دانشجویان می باشد.
وی گفت: در عصر مدرن انسان خصوصا جوانان بر سر دوراهی انتخاب قرار گرفته اند و تنها راه هدایت و برون رفت از این مشکلات نیز قرآن می باشد.
اکثر جوانان جامعه متدینند
هاشمی با بیان اینکه اکثر جوانان جامعه ما از متدینین هستند تصریح کرد: طبق تحقیقات و پو یشهای میدانی که انجام شده برخلاف تصور عده ای که در صددند بگویند جوانان از دین گریزان هستند، اتفاقا نسل امروز متدین تر و دیندارتر هستند.
وی گفت: آنان که می گویند جوانان ما از دین گریزان هستند به علت این است که با معیارها و سنجشهای خود این مسئله را ارزیابی می کنند در حالی که گرایش به مسائل دینی و معنویت در نسل جوان و دانشجوی ما زیاد می باشد.
وی پرسش گری و مطالبه گری را از شاخصه های دانشجویان خواند و گفت: دانشجو ذاتا فردی مطالبه گر و پرسش گر می باشد و پرسشگری و چرایی در امور دینی نیز یکی از این موارد می باشد که می توان با تخصص و فهم عمیق در قرآن به این شبهات پاسخ داد.
پرسش منشاء دریافت حقیقت
وی ادامه داد: ما نمی توانیم از سوال و پرسش فرار کنیم چرا که سوال کردن می تواند منشاء حرکت برای دریافت به حقیقت باشد.
سرپرست وزارت علوم افزود: قرآن شفاء است خصوصا برای دانشجویان که به دنبال هدایت اند و کسانی که اهل مدیریت فرهنگی و اهل ارشاد هستند می توانند در این زمینه کار زیادی انجام دهند.
وی افزود: بخشها و رشته های مختلفی که در این جشنواره در نظر گرفته شد حاکی از این است که دانشجو بدون تدبر در دانشگاه موفق نخواهد شد و رسالت این گونه جشنواره ها نیز همین بوده است.
هاشمی گفت : این سوال جدی وجود دارد که آیا دانشمندان و مفسران در این حوزه موفق بوده اند! و توانستند به سوالات متداول دانشجویان پاسخ دهند!.
وی افزود: ما باید با قرآن تجدید بیعت کنیم و با خلاقیت در این حوزه وارد شویم.
مسابقه برد برد قرآنی
سرپرست وزارت علوم اظهار کرد: تمام کسانی که در این جشنواره شرکت کردند در واقع برنده این جشنواره هستند و این مسابقه ای برد برد می باشد چرا که همه می توانند در حد و اندازه خود از این جشنواره و اثرات قرآنی آن استفاده کنند.
وی به نقش تربیتی قرآن نیز اشاره کرد و گفت: در بخش تربیتی باید هر روز بهتر از روز قبل عمل کنیم و اگر در عمل به قرآن از هم پیشی بگیرم در واقع برنده هستیم و اگر در مسابقه ای قرآنی جایزه بگیریم اما عمل به قرآن نکنیم در واقع برنده واقعی نیستیم.
وی افزود: قرآن صرفا فقط برای توسل نیست بلکه کتاب تمسک است و در زمینه معرفتی و تربیتی می توان از قرآن استفاده کرد.
کسانی که باید منتقد سیاست زدگی باشند پرچم دار آن شده اند
هاشمی تنگ نظری و بد سلیقگی را آفت کارها خواند و تصریح کرد: پرهیز از سیاست زدگی باید در راس کارهای مسئولین قرار گیرد چرا که محروم کردن سلایق مختلف از اداره کشور در واقع از بین بردن سرمایه های کشور می باشد.
وی افزود: همه شعار زیبای وحدت و پرهیز از سیاست زدگی را می دهند اما در مقام عمل کسانی که باید منتقد سیاست زدگی باشند خود علم دار سیاست زدگی در جامعه می باشند.
توجه!