هدف اصلی تاسیس بنیاد ملی نخبگان برنامه ریزی و سیاست گذاری و اقدام و حمایت مادی و معنوی آنان است و سعی می شود از این قشر در عرصه های علمی فرهنگی کشور استفاده  شود و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه کشور هدف اصلی بنیاد ملی نخبگان است.

به گزارش خبرنگار «دانشجو سلام» ابوالقاسم خزائیان رییس بنیاد ملی نخبگان استان گلستان  با بیان نقش نخبگان در انقلاب گفت: نخبگان جامعه اعم از دانشجویان،حوزویان، دانش آموزان و اساتید نقشی برجسته و ماندگار در پیروزی انقلاب داشتند.

وی گفت: از آنجا که انقلاب ما یک انقلاب اسلامی بود نخبگان حوزوی به عنوان رهبران انقلاب در آن نقش سازنده ی  ایفا کردند

وی گفت: امروز دشمن سعی دارد تا با حمله به استقلال فرهنگی و سیاسی به کشور حمله کند   و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند بحث اقتصاد یک امر بسیار مهم است که با شعارهایی که برای نامگذاری سالها از طرف ایشان انتخاب می شود در واقع سعی دارند جامعه را به آن سمت سوق دهند

رییس بنیاد نخبگان استان افزود: بنیاد نخبگان سعی دارد به اقتصاد مقاومتی در قالب یک گفتمان اجتماعی توجه کند و تلاش  داریم تا اقتصاد دانش بنیان زیست بوم شود.

وی گفت: تا زمانی که گفتمان مردم و اجتماع به سوی کار آفرینی پیش نرود اقدام و عمل محقق نمی گردد.

وی گفت: دانش و دانایی سرمایه اصلی کشور ماست و اگر بخواهیم در مقابل بیگانگان بایستیم می بایست  این سرمایه های اصلی را شناسایی کنیم و به کار بگیریم.

خزائیان،هدف اصلی تاسیس بنیاد ملی نخبگان را برنامه ریزی و سیاست گذاری و اقدام و حمایت مادی و معنوی نخبگان دانست و گفت: سعی داریم از این قشر در عرصه های علمی فرهنگی کشور استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه کشور هدف اصلی بنیاد ملی نخبگان است.

رییس بنیاد ملی نخبگان استان گفت: 5 راهبرد کلان،7 راهبرد ملی و همچنین 15 اقدام ملی پیش بینی شده است تا بتوانیم از این ظرفیتها به طور کامل استفاده کنیم.

وی افزود: این راهبردها در راستای شناسایی نخبگان، توانمند سازی نخبگان و زمینه سازی حضور نخبگان در جامعه و همچنین ارتقاء امور نخبگان و توسعه و اطلاع رسانی امور نخبگان است.

خزائیان گفت: ما باید در مورد تعریف نخبه کمی با دقت عمل کنیم چرا که نخبه فردی است با توانمندی ویژه و برجسته و کارآمد

وی گفت: مشخصه اصلی نخبه کار آمدی است و در خلق علم و فناوری ،هنر،ادب و مدیریت کشور در چارچوب ارزشهای اسلامی برای اثرگذاری برکشور.

خزاییان افزود: اگر فردی استعداد داشته باشد ولی منشاء رشد و توسعه در کشور نباشد نخبه نیست و استعداد برتر را باید هدایت کرد تا بتوانند در جامعه اثر گذار باشند.

وی شناسایی استعدادهای برتر را یکی از وظایف بنیاد ملی نخبگان دانست و افزود: این کار درمدارس با  شناسایی هدایت استعداد برتر یا همان شهاب با همکاری آموزش و پرورش در حال  اجرا است که تاکنون توانستیم در بین 19 هزارو 861نفر دانش آموزان گرگانی و گنبدی این کار را انجام دهیم و سال 96در نظر داریم  در4 شهرستان آق قلا،گمیشان ، بندر ترکمن،علی آباد این طرح انجام شود.

وی گفت: طرح شناسایی نخبگان در سطح دانشگاهها نیز یکی از اقدامات در دست اجرا می باشد که از طریق سامانه ثریا می توانند  پروتال کارهای علمی شامل مقالات رتبه های المپیاد را بارگذاری کنند و توسط بنیاد ارزیابی صورت گیرد.

رییس بنیاد نخبگان استان توانمند سازی نخبگان و استعدادهای برتر را از اجمله کارهای مهم دانست که باید انجام پذیرد چراکه هرچه قدر افراد تحت پوشش بنیاد بیشتر شوند می توانند از ظرفیت بیشتر آنها در آینده استفاده کنند.

رییس بنیاد نخبگان،برنامه یکی ارز برنامه های بنیاد در حمایت از برنامه افراد است به طوریکه به جای حمایت صرف از نخبه از برنامه و پژوهش فرد جهت حل مشکل دانشگاه و جامعه ازآن استفاده می کنیم.

وی از طرح های حمایت نخیگان نیز نام برد و گفت:بنیاد یکسری تسهیلات برای دانش آموختگان در سطح مختلف در نظر گرفته است.

خزائیان، از جایزه شهید  چمران برای دوره های پسا دکتری،جایزه شهید احدی برای ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی با هدف تسهیل ارتقاء توانمندی و  تسهیل مسیر تحصیلی دانش آموختگان نام برد.

وی گفت:تاکید بنیاد ملی نخبگان براین است که پرورش نخبگان در چارچوب اخلاق ایرانی اسلامی باشد و یک سری فعالیتهای فرهنگی در این زمینه انجام دادیم که از جمله آن شرکت در نمایشگاه هفته پژوهش و کارگاههای پیش گیری از آسیب های فکری از آن جمله می باشد.

این مقام مسئول افزود: یکی از طرح های موفق بنیاد طرح دوستی است که در آن اردوهایی برای دانش آموزان مستعد منطقه محروم همراه با اساتید و نخبگان که می توانند برای آنها الگو باشد و  به همراه یکدیگر فعالیتهای فوق برنامه انجام می دهند.

خزاییان گفت:طرح دوستی را برای پسران انجام داده ایم و قرار است در هفته دوم سال با همکاری دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش  برای دختران نیز انجام گیرد.

رییس بنیاد نخبگان استاد گفت: معتقدیم دانش آموز و دانشجوی مستعد در کشور زیاد داریم که باید شناسایی شوند.

وی در مورد طرح شهاب در مدارس گفت: به نظر بنده معلمان نقش بسیار زیادی در شناسایی افراد مستعد دارند و می توانند با تکیه برنقاط مثبت دانش آموزن و تقویت آنها این افراد را شناسایی کنند.

خزائیان گفت: نظام آموزشی ما باید بازخوانی شود و معلمان باید آموزش ببینند که بتوانند دانش آموزان مستعد را شناسایی کنند.

وی از بین رفتن تب کنکور را در بین دانش آموزان یک ضرورت خواند و گفت:آموزشها باید کاربردی باشد و باید تب کنکور در بین دانش آموزان از بین رود و الویت دانش آموزان ما کار آفرینی  باشد.

وی گفت: ما راه و چاره ای نداریم که به سوی دانشگاه کار آفرین  پیش برویم چرا که هرساله600هزار دانشجو فارغ التحصیل می شوند و همچنین 600هزار نفر غیر دانشجو نیز وارد بازار کار می شوند که هیچ دولتی نمی تواند برای این تعداد افراد شغل ایجاد کند  از اینرو ناگزیر  هستیم به سمت کار آفرینی و آموزش مهارت در بین جوانان گام برداریم.

وی گفت: قرار است شورای انجمن خیرین علم و فناوری با محوریت جایزه کارآفرینی در گلستان به وجود آید.

وی افزود: گلستان اولین استان است که قرار است جوایز خود را به صورت کار آفرینی پرداخت کند.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید