چطور به خودشان اجازه می دهند که بگویند چون مردم منطقه هوش کمی دارند باید جلوی ازدیاد جمعیت آنها گرفته شود؟ این خیلی دردناک است که یک مدیر، نسبت به مردم چنین نگاه تحقیرآمیزی داشته باشد.
به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از خبرگزاری دانشجو، ییرو انتشار گزارشی با عنوان «چه کسی می خواهد زنان جنوبی ترین خراسان ایران را عقیم کند/گزارش یک خیانت» و پس از آن واکنش عجیب رئیس شبکه بهداشت زیرکوه نسبت به این گزارش (اینجا)، جمعی از پزشکان جهادی حاضر در خراسان جنوبی، به ادعاهای رئیس شبکه بهداشت شهرستان زیرکوه واکنش نشان داده اند. در جوابیه این پزشکان ابعاد تازه ای از داستان توزیع داروهای پیشگیری از بارداری افشا شده است. در ادامه متن این جوابیه را می خوانیم.
صحبت های آقای ناصری نکات عجیب و متأثر کننده ای داشت. برای مثال ایشان تلویحاً گفته اند که مردم منطقه سطح هوشی پایینی دارند و این موضوع را توجیهی برای توزیع داروهای پیشگیری از بارداری قرار داده اند! درحالی که مردم منطقه نه تنها هیچ مشکلی از نظر هوشی و عقلی نداشتند بلکه به اذعان کارشناسان از باهوش ترین مردم کشور محسوب می شوند. طبق آمارهای کشوری هم مردم خراسان جنوبی یکی از بالاترین ضریب های هوشی در سطح کشور را دارند. علاوه بر این موضوع، در صحبت های آقای ناصری مغلطه های آشکاری وجود دارد. نمی دانیم ایشان چطور به خودشان اجازه می دهند که بگویند چون مردم منطقه هوش کمی دارند باید جلوی ازدیاد جمعیت آنها گرفته شود؟ این خیلی دردناک است که یک مدیر، نسبت به مردم منطقه خودش چنین نگاه تحقیرآمیزی داشته باشد.
ایشان در جای دیگری گفته اند که منظور رهبری از فرزند آوری متوجه نخبگان بوده است! برای ما جای سؤال دارد که ایشان این نقل قول منحصر به فرد را از کجا و چطور پیدا کرده اند؟ چرا برای توجیه اشتباهات مجموعه تحت نظر خودشان این چنین به تحریف و تقطیع سخنان رهبری می پردازند؟ در جای دیگری ایشان فرموده اند که ما در منطقه بهیار نداریم و بهورز داریم. و بهورز ها تجویز داروهای پیشگیری را انجام می دهند. باید خدمت ایشان عرض کنیم که ما، طی زمانی که در منطقه مستقر بودیم به مردم می گفتیم که این داروها، داروهایی است که در تمام جهان توزیع می شود و استفاده دارد، اما مساله اینجاست که تنها پزشک متخصص، یعنی پزشکی که هفت سال درس پزشکی عمومی خوانده باشد و بعد تخصص زنان و زایمان بگیرد، اجازه تجویز این دارو را دارد. بهورز، که حتی روشن نیست یک مدرک آکادمیک در حوزه پزشکی هم داشته باشد یا نه و وظایف کاملاً تعریف شده و مشخصی دارد، قطعاً اجازه تجویز این دارو را نخواهد داشت. داروهای هورمونی ، که داروهای پیشگیری از بارداری را هم شامل می شود، باید با تجویز پزشک استفاده شوند. حتی پزشک عمومی و پزشک خانواده هم اجازه تجویز این داروها را ندارد و فقط باید با تجویز متخصص استفاده شوند.
آقای ناصری ادعا کرده اند که این آمپول ها تحت کنترل پخش می شوند. در حالی که در منطقه چنین چیزی نیست و مشخص نیست که این داروها به چه کسانی و چندبار تزریق شده است. ما در منطقه دیدیم که این داروها به خانم های چهل ساله، سی و پنج ساله و حتی بیست و چند ساله تزریق شده است. اسامی تک تک این خانم ها، که قربانی بی تدبیری شده اند، هم موجود است. مشکل اینجاست که در مناطق محروم مولتی ویتامین ، مکمل های غذایی و حتی مسواک و خمیردندان که اقلام مورد نیاز مردم است سخت تر از این داروها یافت می شود.
ایشان گفته اند که زنان روستایی به صورت مقطعی و دوره ای توسط پزشک متخصص معاینه می شوند. درحالی که مردم منطقه به ما چیز دیگری می گفتند! مردم می گفتند به هیچ وجه پزشک متخصص به روستاها یشان که هیچ، به شهرهای نزدیکشان هم نرفته و تعدادی از آنها، که با مشکل نازایی مواجه شده بودند خودشان به مشهد رفته بودند برای معالجه و حتی اسامی خود را به ما دادند که از تهران پیگیر مشکلات شان باشیم. جالب اینجاست که در جلسه با مسئولین منطقه، آقایان از وزیر بهداشت ناراحت بودند و می گفتند سالهاست پزشک زنان به این منطقه نیامده، آن وقت ادعا می کنند پزشک زنان مردم منطقه را ویزیت می کند!
ما در منطقه مشکلات متعدد دیگری در این حوزه را هم شاهد بودیم. متاسفانه زنان منطقه به دلیل عدم آموزش از ساده ترین نکات بهداشتی فردی هم بی اطلاع بودند و ما بارها این نکته را به ماما ها و بهورزان منطقه گفتیم اما آنها می گفتند این مردم شعور شان به این حرف ها نمی رسد و باید با آمپول جلوی بارداری اینها را بگیریم! آمپول هایی که باعث عوارض ناگواری مثل مشکلات پوستی، پوکی استخوان، ناراحتی قلبی، یائسگی زودرس، و گاهی در برخی موارد سرطان سینه و رحم هم می شد. آنجا حتی آموزش های اولیه برای پیشگیری طبیعی از بارداری هم به آقایان داده نمی شد.
انتهای پیام/
توجه!