وضعيت نامطلوب دانشگاه گلستان تا به آنجا پيش رفته که دانشجويان نه تنها از خوابگاه دولتي برخوردار نيستندهزاران مشکل نيز در پانسيون ها دارند، بلکه پروژه هاي آزمايشي و اجراي کلاس هاي کارگاهي هم در داخل کانکس ها انجام مي شود. حتي اساتيد هم در داخل همين اتاقک ها به استراحت مي پردازند!

به گزارش«دانشجو سلام» به نقل از گلستان ما ؛ مشکلات صنفي دانشجويان درهر دانشگاهي قابل لمس است، اما وضعيت دانشجويان دانشگاه هاي استان گلستان به ويژه دانشگاه گلستان بي نظير است!

تحقير دانشجو در دانشگاه گلستان که بايد الگوي ساير دانشگاه هاي استان باشد چيز ديگري است. وضعيت نامطلوب دانشگاه گلستان تا به آنجا پيش رفته که دانشجويان نه تنها از خوابگاه دولتي برخوردار نيستندهزاران مشکل نيز در پانسيون ها دارند، بلکه پروژه هاي آزمايشي و اجراي کلاس هاي کارگاهي هم در داخل کانکس ها انجام مي شود. حتي اساتيد هم در داخل همين اتاقک ها به استراحت مي پردازند! دانشجوياني از سراسر کشور با بهترين رتبه ها در اين دانشگاه وارد مي شوند، اما صد افسوس که وضع آن ها از بچه هاي بشاگرد استان هرمزگان در اول انقلاب نيز نامطلوب تر است.

ياسر دادخواه دبير شوراي صنفي دانشجويان دانشگاه گلستان ضمن اشاره به کمبودهاي دانشجويان گفت: "مي توانم به جرات بگويم که اکثر دانشجويان جديد الورود دانشگاه گلستان در همان روز ثبت نام از انتخاب اين دانشگاه پشيمان شده و به فکر انتقالي گرفتن از اين دانشگاه به هرنحو ممکن هستند."

وي در ادامه به مشکلات و کمبودها اشاره کرد و افزود: "دانشجويان دانشگاه گلستان از فضاي کوچک تحصيل، نبود خوابگاه دولتي، نداشتن کتابخانه، سالن مطالعه و ... رنج مي برند. همه اين امکانات از حداقل هاي يک دانشگاه است. تکرار مي کنم آن ها از حداقل هاي يک دانشگاه محرومند."

برخي کلاس ها در داخل کانکس برگزار مي شود

دادخواه با اشاره به دانشکده فني مهندسي الغدير که جنب چهارشنبه بازار است، اظهار مي کند: "ساختمان دانشکده استيجاري است. وقتي از سايت دانشگاه، آدرس دانشکده فني مهندسي الغدير را مي گيري، نوشته جنب چهارشنبه بازار، البته مي توانند بگويند جنب پارکينگ شرکت اتوبوسراني شهري. ساختمان دانشکده اصلا مناسب فضاي آموزشي نيست. کوچک بودن و شکل هندسي کلاس ها واقعا دانشجويان را آزار مي دهد. از آلودگي صوتي ناشي از صداي کارکنان پارکينگ و آچار و پيچ گوشتي تعميرکارها و رفت و آمد اتوبوس ها گرفته تا برگزار شدن برخي کلاس ها در داخل کانکس! نبود فضاي آزمايشگاهي باعث شده تا برخي از آزمايشگاه ها و کارگاه هاي دانشجويان به ديگر مراکز آموزشي شهر و حتي خارج از شهر فرستاده شوند.

دانشکده الغدير با زيربناي بسيار کم بيش از 1000 دانشجوي رتبه بالاي مهندسي کشور را در 8 رشته کارشناسي و 8 رشته کارشناسي ارشد در خود جاي داده است و از 28 عضو هيات علمي بهره مي‌برد. اين‌ها در حالي است که اکثر اتاق‌هاي اين دانشکده پارتيشني بوده و تنها جايي براي نشستن دارد."

خوابگاه واژه بسيار غريبي براي دانشجويان دانشگاه گلستان است

دبير شوراي صنفي دانشجويي دانشگاه گلستان خاطر نشان کرد: "خوابگاه، واژه بسيار غريبي براي دانشجويان دانشگاه گلستان است. در دانشگاه گلستان خبري از خوابگاه دولتي نيست. دانشجويان دانشگاه در پانسيون هاي دانشجويي زير نظر دانشگاه ساکن هستند. پانسيون هايي که اصلا جاي زندگي نيست. ساختمان هايي که براي چنين ظرفيتي ساخته نشده اند و هر روز هم مشکل جديدي براي ساختمان پيش مي آيد و در نتيجه دانشجو از محيطي آرام که مناسب تحصيل و استراحت باشد محروم مي شود."

وي در ادامه اشاره اي هم به ناامني پانسيون ها دارد و مي گويد: "من شاهد بودم که دانشجويان شب ها با ترس و دلهره مي خوابيدند. من 3 سال از تحصيلم را در اين پانسون ها گذرانده ام. به جرات مي توانم بگويم نسبت مبلغ بالايي که از دانشجو گرفته مي شود و امکاناتي که به دانشجو داده مي شود يک به هزار است!"

دادخواه در ادامه افزود: "واقعا در يک واحد 65 متري، زندگي براي 12 نفر کار بسيار سختي است. خودتان حساب کنيد به هر نفر چند متر مي رسد؟!"

نمي دانم چرا قانون هم نمي تواند کاري براي دانشگاه ما کند!

دادخواه در ادامه بيان کرد: "علي رغم اين که اين پانسيون ها جاي مناسبي براي زندگي نيستند، دانشجويان مجبورند که به اين پانسيون ها بيايند. اين درحالي است که در زمان تاسيس دانشگاه توافقي شد، بين دانشگاه گاستان و دانشگاه منابع طبيعي که حدود 200 تخت از خوابگاه امام حسين در اختيار دانشگاه گلستان قرار بگيرد. مدارک و امضاي رياست وقت دانشگاه منابع طبيعي جناب رحماني هم موجود است. ولي نمي دانم که چرا قانون هم نمي تواند کاري براي دانشگاه ما بکند!"

خصوصي کردن خوابگاه ها، خيانت به دانشجويان است

دبير شوراي صنفي دانشجويان دانشگاه گلستان اظهار کرد: "بنده منتقد خصوصي کردن خوابگاه ها هستم و اين کار را خيانت به دانشجويان مي دانم!"

وي در ادامه گفت: "زمزمه هايي از ترم قبل مبني بر جابه جايي دانشکده الغدير شنيده مي شد. اما به لطف آقايان استاني اين امر ممکن نشد. ساختمان جهاد مي توانست کمک شاياني به دانشگاه ما و دانشجويان کند. اما علي رغم تلاش هاي رياست دانشگاه جناب دکتر يغمايي و رياست سابق دانشکده فني جناب دکتر هزار جريبي، آقايان همچنان اصرار دارند اين ساختمان را به زور و اصرار به دانشگاه علوم پزشکي بدهند. واقعا جاي سوال است! از مسئولان استان خواهشمندم کمک کنند تا کمي از مشکلات دانشگاه گلستان کم شود."

بهترين راه حل ادغام دانشگاه گلستان با دانشگاه علوم کشاورزي است

فرهاد يغمايي رييس دانشگاه گلستان نيز دراين زمينه گفت: "بهترين راه حل مشکلات دانشگاه ادغام اين دانشگاه با دانشگاه علوم کشاورزي است. تجميع دانشگاه مي تواند از بسياري از هزينه ها کم کند."

وي در ادامه اشاره اي به دانشگاه هاي ساير استان ها کرد و افزود: "در اکثر استان هايي که فقط يک دانشگاه بزرگ فعاليت دارد موفقيت بيشتري حاصل شده است. به عنوان مثال دانشگاه فردوسي مشهد در بين دانشگاه هاي کشور رتبه سوم را داراست. چرا؟ چون تنها دانشگاه بزرگ استان خراسان رضوي است و ساير استان هاي ديگر کشور نيز به همين ترتيب است.

با ادغام دانشگاه گلستان و دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان مي توان از هزينه اضافي دو رياست و 8 معاونت و دو نهاد نمايندگي رهبري و بسياري از موارد ديگر کاست. با اين اقدام مشکلات فضاي آموزشي نيز مرتفع خواهد شد. ولي متاسفانه مسئولان استاني به کيفيت دانشگاه ها توجه ندارند و بيشتر به کميت توجه دارند."

متاسفانه دانشگاه علوم کشاورزي به تعهدات خود عمل نکرد

وي در بخش ديگري از سخنانش ضمن اشاره به تصويب مصوبه اي در سال 1387 توسط هيات دولت و دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان درمورد تاسيس دانشگاه گلستان با هدف رشد جمعيت دانشجويي و رشد دو بعد علوم انساني و فني مهندسي اظهار کرد: "قرار شد تمام فضاي مکان قديم دانشگاه کشاورزي به دانشگاه گلستان داده شود. متاسفانه در اين چند سال دانشگاه منابع طبيعي ساختمان هاي موجود را تخليه نکرده. در حالي که با وجود ساختمان جديد پرديس اين دانشگاه نيازي به اين ساختمان ها نبود. متاسفانه دانشگاه علوم کشاورزي به تعهدات خود عمل نکرد. فقط با اين استدلال که اين مکان پيشينه تاريخي دانشگاه علوم کشاورزي است و نبايد تخليه شود و بايد همين طور باقي بماند!"

رييس دانشگاه گلستان با نشان دادن چند سند رسمي با امضاي مستند در تاريخ هاي آذر86، مهر87 و بهمن90 افزود: "با امضاي همين آقايان از بدو تفکيک دو دانشگاه قرار شد پرديس قديم دانشگاه منابع طبيعي به دانشگاه گلستان تعلق بگيرد، اما اکنون مي‌گويند ما اين تعهد را امضا کرديم که رديف بودجه بگيريم!"

براي ساختمان جهاد رايزني کرديم که گفته شد بايد پول پرداخت کنيد

وي در ادامه گفت: "کمبود فضاي آموزشي باعث شده تا بچه هاي فني مهندسي در بلوار الغدير با مشکلات فراواني مواجه شوند و کلاسهاي آنان داخل کانکس ها برگزار شود. حتي کارگاه ها و آزمايشگاه ها هم در داخل کانکس قرار دارد. بعضي مواقع هم به شهر هاي اطراف فرستاده مي شوند. قرار بود پرديس "سرخنکلاته" هم تکميل شود که به علت استفاده نادرست از بودجه، رديف اعتباري آن هنوز تکميل نشده است. در حال حاضر همين مکاني هم که ما در آن مستقر هستيم فقط بخش اداري آن دراين محل قرار دارد و بيشتر کلاس ها خارج محوطه برگزار مي شوند.

حتي اساتيد ما هم در داخل کانکس ها استراحت مي کنند

مهناز اقدسي معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه گلستان هم از بلاتکليفي دانشجويان بخصوص دانشکده فني مهندسي بسيار نگران و متاسف بود. او دراين رابطه گفت: "من با 25 سال سابقه کاري اعلام مي کنم که متاسفم مسئولان استان به مرکز آموزشي استاني که مي تواند داراي بهترين دانشگاه کشور باشد بي توجه هستند. اما جداي از اين مسئله، برگزاري کلاس ها در داخل کانکس ها بيشتر آزارم مي دهد. حتي اساتيد ما هم در داخل کانکس ها استراحت مي کنند."

وي در ادامه خاطر نشان کرد: "بهترين ابزارهاي آموزشي و آزمايشگاهي دانشگاه به علت کمبود فضا در داخل کارتن ها بلا استفاده هستند و يا اينکه مجبور مي شويم براي چند ساعت آن ها را خارج کرده و دوباره سرجايش قرار دهيم! بدتر از همه وضعيت ما اساتيد است که با اين همه تجربه، مرکزي نداريم تا در آن پژوهش کنيم و دروس به علت نداشتن فضاي آزمايشي بيشتر به شکل تئوري تدريس مي شوند. واقعا بچه هاي دانشگاه گلستان در عين مظلوميت، تحقير مي شوند."

مشکلات دانشگاه گلستان قابل حل است اگر قدري ملي عمل کنيم. به دانشگاه گلستان صرفا به اين منظور که دانشگاهي در استان گلستان است توجه نکنيم بلکه بيشتر سعي کنيم با کاستن مشکلات آن، آن را به دانشگاه خوبي با رتبه بالا براي کشورمان تبديل کنيم. دانشگاهي نه فقط براي پيشرفت و تربيت جوان گلستاني، بلکه براي همه جوانان ايران زمين.

انتهاي پيام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید