حجت الاسلام محمد زاده گفت:رشد فقر در جامعه اسلامی این سالها به شدت افزایش پیدا کرده است و مرگ خاموش را به همراه داشته است .

به گزارش دانشجو سلام؛ آسیبهای اجتماعی به عنوان اموری که نظم عمومی جامعه را به هم می زنند و هنجارهای آن را مورد تعرض قرار می دهند بسیار حایز اهمیت می باشند
با توجه به اهمیت آسیب های اجتماعی و روند رو به رشد آن بی شک مداخله در آسیبهای اجتماعی نیاز به تفکری جامع دارد که فعالیت آن در سطوح مختلف پیشگیری مراقبت و حمایت قابل پیشگیری باشد.
مدیر فرهنگی اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی گلستان که مسئولیت بررسی آسیب های اجتماعی در یکی از مناطق گرگان را برعهده دارد در گفتگو با خبرنگار ما به اهمیت این موضوع پرداخت.
سید جواد محمد زاده در خصوص پرداختن رسانه ها به مسئله آسیب های اجتماعی گفت:اگر از کوچه پس کوچه های شبکه های مجازی عبور کرده باشید و فرکانس ها شما را مجذوب کرده باشند حتما با واژه آسیب ها ی اجتماعی تصادف کرده اید ؛ در این موضوع جراید و سایت ها چند سالی است که با خط درشت می نویسند و گویندگان با صدای بلند آن را فریاد می زنند آسیب اجتماعی ، آسیب اجتماعی ....
اینکه در جامعه اسلامی در یک گوشه اش آسیب هایی سر از خاک غفلت برافراشته است و هر از چند گاهی خواب آسوده را آشفته می سازد موضوع جدیدی نیست ! جدید این است که انسانهای فرهنگی و مجریان در این موضوع مساله یابی را فراموش ساخته اند عجیب است !
وی درادامه به فقر به عنوان یکی از مسائل آسی بهای اجتماعی اشاره می کند و می افزادید:فقر چیست ؟ فقیر کیست ؟ چگونه می توان به فقراء کمک کرد ؟ آیا آسیب اجتماعی فقر است ؟
اینها و ... سوالاتی است که باید به آنها پاسخ بدهیم و کالبد شکافی کنیم تا غده سرطانی فقر را ا زجامعه اسلامی بزداییم .
روایت معروف را بر هرزبان که بخواهی می توانی بیابی( کا د الفقر ان یکون کفرا )
اما باید قدری تامل کنیم. فقر در این روایت شریف یک سطح و آن هم سطح نازلش فقر مادی است . چشم بگردانید تا ببینید که انسانهایی که درنهایت فقر به سر می برند از نظر تدین و اخلاق سر آمده هستد؛
که نمونه آن همان رفتگری است که طلاهای یک خانم را که ارزش میلیاردی داشت را یافت و حتی یک مثال از آن را نکاست ودر عین اخلاق تحویل صاحب سپرد .


مدیر فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان در ادامه می گوید:کم اطلاعی است اگر بگوییم که هر که فقر مادی او را احاطه کرد دینش بر باد می رود ! چه انسانهای سخت کوشی هستند مردان و زنان تهی دست که با کد یمین و عرق جبین روزی خود را از زیر سنگ بدست می آورند و لقمه نان حلالی را سرسفره خانواده می نهند .
آری فقر همان تهی دستی است و تنگدستی . نداری و بی پولی . فقیر کسی است که ستون فقرات زندگی اش شکسته باشد و فقر او را قطع نخاع مالی کرده باشد و خانه نشین و زمین گیر
همان کسی که تمام عالم با همه هستی اش برایش حتی جای نفس کشیدن نگذاشته است .
همانی که خورشید آرزوهاییش همان لقمه نانی است که سر سفره نمی یابد .
اما فقر را نباید در دکان پول و مال و ثروت جستجو کرد که این خطای فاحش است . باتلاق فقر انسانهای تحصیل کرده و فرنگ رفته را نیز با خود غرق ساخته است . همانانی که ماشین شان به اندازه یک ثروت یک محله می ارزد و هزینه یک روزشان برابر با یک سال هزینه یک نفر است.
حجت الاسلام محمد زاده به رشد فقر در جامعه اشاره و تصریح می کند:رشد فقر در جامعه اسلامی این سالها به شدت افزایش پیدا کرده است و مرگ خاموش را به همراه داشته است . چه بسیار زیبارویان و کتابخوانانی که وقتی به مرض فقر دچار شدند آهسته آهسته و ذره ذره وجود حقیقی شان محو شد و دچار مریضی صعب العلاج فقر فکری شدند .
و چه بسیار انسانهایی که در نهایت مستمندی و نداری ظاهری آنچنان قد بلند کردند که آسمان تاب مقامشان را نداشت و ناخود آگاه پرواز را ترجیج دادند و رفتند و مثل پرستوها .
این مقام مسئول فقر فکری را مهمتر از فقر مادی می داند و می گوید:آسیب اجتماعی این روزها فقر نیست ؛بلکه فقر فکری است . فقر دانش است . حال می توان دانست که چرا پیامبر ا کرم ص فرمودند اطلبوا العلم و لو باالصین جهان را باید پیمود تا علم را یافت و ثواب معلم و تعلیم بر کاغذ نمی گنجد .
انبیای عظام که سر سلسله جنبانش وجود حضرت محمد ص بوده است بعداز گذران مراحل زنده کردن مرده ها ،و شکافتن دریا ، و از دل کوه شتر ظاهر کردن به قرآن کریم و عظیم ختم کردند .

چون قرآن مجید خزینه رفع فقر فکری و دانشی انسان است که نگاه به آن هم عبادت است و سرشار از ثواب و تعلیم آن از حقوق واجب پدر و مادر بر فرزند . مردم اگر دچار کمبود ویتامین فقر فکری باشند آن جامعه مسیر بسیار سخت و دشواری را طی باید کند تا به ساحل آرامش برسد وکمی بیاساید .
ساده انگاری است که اگر آسیب های اجتماعی را در فقر حبس کنیم و مکرر بر طبل آن بکوبیم . هر چند حل مسئله فقر مادی با آتش زدن خرمن انگیزه و تلاش شخص گر می گیرد و داغیش اسباب گرمابخش حیات و حرکت را می آفریند .نه با تزریق پول و کمک های مالی و ...


وی مدرک گرایی مراکز علمی را نشانه ای از فقر فکری می داند و می افزاید: جامعه ای که ما امروز با آن مواجه هستیم از همه روزها فقیر ترند و مستمند تر .باید چاره جویی کرد و طرح نو درانداخت و گرنه سالهای نه چندان دور سیل فقر همه را خواهد برد . مشعل علم دیگر نوری ندارد و فقط سو سو می زند دانشگاه ها و حوزه های علمیه و مراکز علمی در ایستگاه مدرک و مدرک گرایی سالهاست زمین خورده اند و توان حرکت ندارند و از علم و دانش فقط چند برگی باقی مانده است که اگر پاییز علم فرابرسد همین چند برگ نیز فرو می ریزد اگر بر نیاییم برای احیای این چشمه جوشان .


انقلاب اسلامی اگر توانست با مجاهدت و رهبری حکیم و دانشمند فرزانه حضرت امام خمینی ره نظام شاهنشاهی را به خاک مذلت بکشاند و دندانهای ظلم و جنایت ش را بشکاند به جوشش در آوردن آتشفشان علم د ربرابر فقر فکر مردم بود نه با اسلحه و جنگ . امام خوب می دانست که این مردم اگر بدانند از خواب فقر فکری برخیزند نه ایران بلکه جهان را آباد خواهند کرد این یعنی زدودن فقر فکری از جامعه .
انتهای پیام/

 

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید