در حالیکه ایالات متحده با ظاهری فریبنده ادعای رعایت حقوق بشر به خصوص رعایت حقوق کودکان را دارد، مطالعات صورت گرفته در آمریکا گویای وضعیت اسف بار کوردکان این جامعه است.
به گزارش«دانشجو سلام» به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، طی هفته گذشته تیم هستهای ایران توانست با نشستن بر سر میز مذاکره با کشورهای 5+1 در نهایت پیش نویس یک توافق را تنظیم کند.
در حالی که ادعا میشود کلیه تحریمها بعد از زمان مشخصی بر اساس این توافق لغو میشود، به طور همزمان، وزارت خارجه انگلیس در تازهترین گزارش پیرامون حقوق بشر ایران مدعی وخیمتر شدن اوضاع در ایران شده و در کمال تعجب جلوگیری از ازدواجهای غیر قانونی و بیبندوباریها را نقض حقوق بشر در ایران معرفی کرده است.
در بخشی از سیاه نامه وزارت خارجه انگلیس جلوگیری از رواج پدیده ازدواج سفید که نوعی زندگی بی بند و بار در جوامع غرب میباشد به عنوان نقض حقوق بشر در ایران مطرح شده است.
همانطور که پیش از این هم از سوی کارشناسان مطرح شده بود و مقامات آمریکایی نیز طی چند روزه اخیر به این موضوع اذعان داشتهاند، بهانه های جدیدی مانند مسائل حقوق بشری وجود دارد که باعث وضع تحریمهای جدید علیه ایران میشود.
اگرچه بهانههای هسته ای تا حدی برای غرب حل شده است، اما کشور های غربی برای فروپاشی اقتصاد ایران از هیچ تلاشی دست برنمی دارند و نمونه این تلاش هم گزارش های مستمر برای وضع تحریمهای جدید علیه ایران است.
در حالی که آمریکا به دنبال اثبات این موضوع است که وضعیت حقوق بشر در کشورهای دیگر به ویژه کشورهای مسلمان بسیار نامناسب بوده و سال ها از این طریق بر کشورهایی مانند ایران فشار آورده است، اوضاع حقوق بشر در این کشور به شدت اسفبار است.
یکی از مظلوم و محروم ترین اقشار در آمریکا کودکان هستند که در مقایسه با میانگین های جهانی ظلم و خشونت بیشتری را نسبت به کودکان سایر دنیا متحمل می شوند این در حالی است که آمریکا درگیر جنگ نبوده است.
مطالعه ای که توسط مرکز مطالعاتی آمریکا در سال 2015 بر روی کودکان آمریکایی صورت گرفته است، به بررسی مسائل پیش روی کودکان در جامعه آمریکا پرداخته است که نشان از بی سامانی وضعیت آنان و نگرانی والدین این کودکان دارد.
بر اساس نظر سنجی که از بزرگسالان آمریکایی صورت گرفته، اولیا سه نگرانی عمده مربوط به تحصیلات، تهدیدات فیزیکی و روانی و بد سرپرستی در مورد کودکان خود دارند؛ اما علاوه بر این موارد مشکلات دیگری نیز، ازجمله عدم وجود ارزش های اخلاقی بین کودکان و اعتیاد به داروهای مخدر و الکل وجود دارد که در رده های پایین تر، عامل نگرانیهای خانواده های آمریکایی است.
با دسته بندی نظر سنجی های صورت گرفته از بین اولیا 64 در صد کودکان مبتلا به مشکلات جسمی و روحی، 53 در صد با مشکلات تحصیلی و آموزشی و 46 در صد با مشکلات بد سرپرستی تشخیص داده شدهاند و 33 در صد از کودکان نیز دچارمشکل عدم تعهد به ارزش های اخلاقی و اعتیاد به مواد مخدر بوده اند.
در این برنامه مطالعاتی مشکلات بر اساس «بی اهمیت»، «کمی نگران کننده»، «تا حدی نگران کننده»، « نگران کننده» و «به شدت نگران کننده» دسته بندی شده اند که بر اساس نظر سنجی از والدین ارقام به دست آمده در مورد مشکلات «به شدت نگران کننده» به شرح زیر است:
83 در صد از خانواده های آمریکایی نظارت مؤثر بر فرزندان خود ندارند، 83 در صد از کودکان در معرض موادد مخدر هستند، 73 درصد دانش آموزان به دلیل عدم نظارت اولیائ مدارس، گرفتار قلدری هم کلاسیهای خود می شوند، 72 در صد در خانواده هایی نا آرام با روابطی سرد و خشن به سر می برند، اعتیاد به الکل دامن گیر 72 در صد از کودکان است، 72 در صد در فقر به سر می برند، 71 در صد در معرض سوء استفاده جنسی و 70 در صد در معرض سوء استفاده جسمی هستند، 70 در صد مجبور به ترک تحصیل می شوند و 68 درصد از خشونت های محلی آسیب می بینند و 67 در صد از مزاحمت ها در فضای مجازی رنج می برند.
علاوه بر اینها بی خانمانی با 65 درصد، انزوای اجتماعی با 64 درصد، قاچاق جنسی با 59 درصد، خشونت های مربوط به گروه دوستان با 56 درصد، بارداری در دوران نوجوانی با 56 در صد، افسردگی با 55 درصد ، بازیهای ویدئویی خشن و خشونت های تلویزیونی هر کدام با 50 درصد، جنگ 42 درصد و تروریسم با 43 درصد از دیگر مشکلات مبتلا به کودکان آمریکایی است.
جالب توجه است که علی رغم توجه رسانه ها به تروریسم و نابرابری نژادی، به عنوان خطراتی که کودکان را تهدید می کنند، این دو گزینه کمترین میزان را در نگرانی والدین ، به خود اختصاص داده اند و در مقابل مسائلی چون ترویج خشونت در سرگرمی های کودکان، مثل خشونت در فیلم های سینمایی و تلویزیونی و بازی های یارانه ای و همچنین وجود سوءاستفاده های مختلف جنسی و جسمی از کودکان در زندگی روزمره و واقعی آنها، علت عمده نگرانی خانواده های آمریکایی بوده است.
آماری که در ادامه این مطالعه طی مصاحبه با والدین به دست آمده است نشان می دهد که 82 درصد کودکان آمریکا در معرض گرسنگی هستند، 62 درصد به مراقبت های بهداشتی دسترسی دارند، 43 در صد در امنیت به سر می برند، 46 درصد در مقابل آسیب ها محافظت می شوند، 44 درصد مورد احترام هستند، 42 درصد به مراقبت های بهداشت روانی دسترسی دارند، تنها 37 درصد بیش از یک سرپرست دلسوز دارند، 37 درصد از لحاظ عاطفی در سلامت نسبی به سر می برند، و 24 درصد از لحاظ فیزیکی سالم هستند.
این مطالعه همچنین در مورد اینکه دولت برای حل مشکلات موجود در مورد کودکان، باید برروی چه مسائلی تمرکزبیشتری داشته باشد، جویای نظرات والدین شده است.براین اساس مسائل آموزشی با 42 درصد، در درجه اول، مسائل مربوط به امنیت جسمی و روانی با 11 در صد در درجه دوم و مشکلات مادی با 11 در صد در رتبه سوم قرار گرفت.
مطالعه دیگری که در ۸ ژوئن سال ۲۰۱۵ در مجله کودکان منتشر شده است به بررسی بیش از ۴۱۰۰ کودک ۲ تا ۱۷ ساله که در یک نظرسنجی تلفنی شرکت کرده بودند، پرداخته است.
بر اساس پاسخ های شرکت کنندگان، محققان تخمین زدند که بیش از ۱۷.۵ میلیون کودک در ایالات متحده خشونت مربوط به سلاح هایی مانند تفنگ، چاقو، سنگ و چوب را تجربه کرده اند؛ اما محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض سلاح های کشنده خطرناک ترین و شدیدترین پیامدها را در بر دارد.
به گفته محققان، مشاهده حادثه ای که در آن از یک سلاح کشنده استفاده شده است پیامدهایی بسیار شدید به همراه دارد و شاهدان خشونت دچار اختلالات روانی جبران ناپذیر می شوند.
گزارش های مربوط به قربانیان خشونت های مرتبط با سلاح نشان می دهد که میزان قربانی شدن کودکانی که با باندهای خشونت طلب در ارتباط هستند بیش از دو برابر است.
فقر و عدم دسترسی به تغذیه مناسب از دیگر مشکلات پیش روی کودکان آمریکایی است. در یادداشتی که ژوزف استیگلیتز پروفسور دانشگاه کلمبیا، در اوایل سال 2015 ارائه داده است، ذکر شده است که حدود ۱۴/۵ درصد کل جمعیت آمریکا فقیرند، و از این رقم، ۱۹/۹درصد آن را کودکان تشکیل می دهند، یعنی ۱۵ میلیون کودک آمریکایی در فقر بسر میبرند. در میان کشورهای توسعه یافته تنها رومانی است که درصد بالاتری کودک فقیر دارد.
نابرابری درآمدها با نابرابری در بخشهای بهداشت، برخورداری از آموزش و قرارگیری در معرض خطرات زیست محیطی مرتبط است که همه اینها بر دوش کودکان، نسبت به بخشهای دیگر اجتماعی، بیشتر سنگینی میکند.
موارد فوق اهمیت اتخاذ رویکرد بهداشت عمومی در مورد کودکان آمریکایی را نشان می دهد. در حالیکه این مطالعات نشان می دهد که ایالات متحده به مسئولیتهای خود در رابطه با کودکان عمل نمیکند.تا حدی که حتی توافق نامه حقوق کودکان به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا نرسیده است.
انتهای پیام/
توجه!