عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: جمع بندی مذاکرات و توافق طرفین در خصوص جمع بندی مستلزم مصوبه مجلس است چرا که یک بخش این جمع بندی پروتکل الحاقی است و در این خصوص قانون داریم که باید پروتکل الحاقی برای اجرا به تصویب نمایندگان برسد لذا مرجع تصمیم گیری در این خصوص مجلس است.
به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از خبرگزاری دانشجو؛سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با جمع بندی مذاکرات هسته ای گفت: زمانی که جمع بندی مذاکرات صورت گرفت و این جمع بندی مورد توافق طرفین بود متن آن به کشورها ارسال می شود که به طور مشخص ایران و کنگره آمریکا از کشورهایی هستند که این متن را دریافت می کنند.
وی افزود: همزمان این جمع بندی به مجلس شورای اسلامی و کنگره آمریکا ارسال می شود منتهی بررسی این جمع بندی در ایران و کنگره آمریکا پروسه خاص خودش را دارد که این زمان در ایران ظرف دو هفته به طول می انجامد اما در کنگره آمریکا 72 روز زمان نیاز دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: با توجه به این که پروسه بررسی و تصویب جمع بندی مذاکرات در کنگره آمریکا دو ماه زمان بر خواهد بود باید اعضای تیم مذاکره کننده برای این موضوع برنامه خاصی را در نظر بگیرند و ضرورت دارد منتظر باشیم تا ببینیم در این خصوص اعضای تیم مذاکره کننده چه برنامه ای را در نظر گرفته اند.
نقوی حسینی در ادامه با تاکید بر این مطلب که جمع بندی مذاکرات که به توافق طرفین می رسد لازم است که به مجلس برای تصویب یا رد آورده شود گفت: جمع بندی مذاکرات و توافق طرفین در خصوص جمع بندی مستلزم مصوبه مجلس است چرا که یک بخش این جمع بندی پروتکل الحاقی است و در این خصوص قانون داریم که باید پروتکل الحاقی برای اجرا به تصویب نمایندگان برسد لذا مرجع تصمیم گیری در این خصوص مجلس است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای اذعان داشت: از زمانی که این قانون در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید و توسط رئیس مجلس به رئیس جمهور ابلاغ شد قابلیت اجرا دارد و باید اعضای تیم مذاکره کننده این قانون را در روند مذاکرات اعمال کنند.
نماینده مردم ورامین در خانه ملت با اشاره به اینکه تصویب جمع بندی مذاکرات در کنگره آمریکا 72 روز زمان دارد گفت: این موضوع را اعضای تیم هسته ای باید لحاظ کنند تا در این خصوص ایران صدمه نبیند و موضع گرفتن مجلس در این زمینه و اگر در این خصوص برنامه ای در نظر گرفته نشده باشد از سوی اعضای کمیسیون موضع گرفتن مجلس بستگی به گزارشی است که به مجلس ارسال می شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص نظر مجلس به جمع بندی مذاکرات هسته ای گفت: مجلس شورای اسلامی منتظر است تا ببیند محتوای جمع بندی مذاکرات چیست چرا که نمی دانیم امروز باید جشن بگیریم یا عزاداری کنیم و باید منتظر بمانیم تا محتوای جمع بندی به مجلس ارسال شود و اگر این محتوا در راستای منافع ملی کشور باشد در این صورت نظر مجلس مثبت است و مجلس نیز خوشحال خواهد شد و اگر این گونه نباشد قطعا با جمع بندی مخالفت خواهند کرد و ناراحت خواهند شد.
انتهای پیام/
توجه!