آسیب شناس و کارشناس اجتماعی با بیان اینکه بیش از 40 میلیون ایرانی زیر 30 سال عضو این شبکه اجتماعی هستند عنوان کرد: در سال گذشته ایرانی ها مقام اول را در جهان در خصوص استفاده و ارسال پیام از طریق تلگرام به خود اختصاص داده اند که بالغ بر 1.1 میلیارد پیام از طریق این سامانه جا به جا شده است.
به گزارش دانشجوسلام؛ مجید ابهری، آسیب شناس و کارشناس اجتماعی در گفتگو با راه دانا؛ در خصوص آسیب های شبکه های اجتماعی به ویژه در هفته های اخیر اظهار داشت: قبل از ورود هر فناوری به جامعه، ابتدا باید بسترسازی فرهنگی و کاربردی درباره آن اجرا شود. در غیر این صورت عوارض و ناهنجاری های اشی از عدم کاربرد غیر منطقی بسیار بیشتر و آسیب دهنده تر از محاسن و فواید آن خواهد بود.
وی افزود: یکی از این فرایند ها فضای مجازی و در بستر این فضا شبکه اجتماعی تلگرام است؛ از آنجا که این سامانه ها بدون فرهنگ و آموزش وارد کشور شده است تبعات جبران ناپذیری بر رویکرد فرهنگی مردم کشور گذاشته است.آسیب شناس و کارشناس اجتماعی با بیان اینکه بیش از 40 میلیون ایرانی زیر 30 سال عضو این شبکه اجتماعی هستند عنوان کرد: در سال گذشته ایرانی ها مقام اول را در جهان در خصوص استفاده و ارسال پیام از طریق تلگرام به خود اختصاص داده اند که بالغ بر 1.1 میلیارد پیام از طریق این سامانه جا به جا شده است.
ابهری در ادامه همچنین گفت: برقراری ارتباط ارزان و آسان، دسترسی به همه اطلاعات، آشنایی با فضاهای علمی و ... از مزایای این شبکه است اما از آنجا که آموزش و فرهنگ سازی به عمل نیامده عوارض شدیدی از طریق تلگرام به جامعه وارد شده است.
وی به تبعات استفاده نا به جا از این شبکه در ماه های اخیر اشاره کرده و گفت: در ماه های گذشته زلزله های زیادی در کشور به وجود آمد که خود رعب آور بود اما شایعه سازی در بستر تلگرام باعث به وجود آمدن پیامد های روحی، روانی زیادی برای مردم شد.
آسیب شناس و کارشناس اجتماعی با اشاره به زلزله تهران عنوان کرد: در شرایطی که زلزله تهران تنها 4 ریشتر بود و به پایان رسیده بود اما انتشار شایعات مبنی بر زلزله های قوی تر در تهران باعث سرگردانی مردم به مدت چند شب شده و میزان مصرف سوخت را تا حد زیادی افزایش داد که در ادامه هوای تهران نیز به شدت آلوده شد.
ابهری با انتقاد از رویکرد این شبکه اجتماعی در جریان اغتشاشات اخیر گفت: اگرچه خواسته های مردم به حق و صنفی بوده اما در ادامه با تلاش این شبکه های اجتماعی به ویژه کانال های معاند در تلگرام شایعات زیادی منتشر و حتی مردم را دعوت به آشوب کردند.
وی در ادامه افزود: در بسایری مواقع شایعاتی مبنی بر کشته و زخمی شدن چند نفر در شهرها در رسانه ها منتشر شد که با پیگیری شخصی متوجه شدم همه آنها اشتباه بوده اند اما همه مردم امکان پیگیری برای تک تک این اخبار را ندارند و از همین رو شایعات روی آنها اثر می گذارد.
آسیب شناس و کارشناس اجتماعی همچنین خاطرنشان کرد: متاسفانه وزارت آموزش و پرورش و ارتباطات هنوز به فکر آموزش همگانی نیفتاده و اجازه داده اند بدون آموزش و زمینه چینی این شبکه ها وارد کشور شوند و از طریق همین شبکه ها مورد مشکلات زیادی برای کشور به وجود آید.
ابهری با بیان اینکه فیلتر کردن دائمی تلگرام صحیح نیست عنوان کرد: برخورد های سلبی همواره نتیجه معکوس می دهد، چرا که همانطور که این روزها می بینیم کاربران و دشمنان با تهیه فیلتر شکن به راحتی می توانند به این فضاها دسترسی پیدا کنند.
وی در ادامه افزود: به طور کلی خصلت انسان طوری است که هرچه را از وی منع کنی، حریص تر می شود؛ بهترین راه برای به حاشیه کشاندن شبکه های اجتماعی محبوب میان مردم، ایجاد رقیب برای آنها یا حضور فعال تر از کانال ها و گروه های اطلاع رسانی معاند در این فضاهاست.
آسیب شناس و کارشناس اجتماعی تاکید کرد: بهترین راه بعد از عبور از مشکلات پیش آمده این است که آموزش های لازم جهت استفاده از این شبکه ها به مردم داده شود همچنین از یک شبکه اجتماعی داخلی در کنار این شبکه استفاده شود.
انتهای پیام/
توجه!