شروع هفته وعدههای رویایی، مسئولان الوعده وفایی و خوابگاههای قصرانی را به عموم دانشجویان این مرز و بوم تبریک میگوییم.
به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از خبرگزاری دانشجو؛ تبریک به واسطه هفتهای که هر ساله موجی از همدلی و همکاری مسئولان را سرازیر چهاردیواری قشر زحمتکشی از دانشجویان میکند. دانشجویانی که کل 365 روز سال را در انتظار فرارسیدن چنین هفتهای سپری می کنند «هفته خوابگاه های دانشجویی»؛ شروع هفته وعدههای رویایی، مسئولان الوعده وفایی و خوابگاههای قصرانی را به عموم دانشجویان این مرز و بوم تبریک میگوییم.
در این هفته مسئولان مهربان شده با یک حرکت جهادی همراه با رأفت عمومی سری به آلونکهای خودمانی دانشجویان میزنند؛ حرفی از اجاره بهای عقب افتاده خوابگاه یا احتمال رانده شدن عدای از این زحمت کشان عرصه علم و دانش به میان نمیآید. همه شادند و خوشحال؛ مدام خبرها این گونه تیتر می شود؛ افزایش ظرفیت خوابگاهها، افزایش وام ودیعه مسکن متاهلی، افزایش امکانات رفاهی و ... به راستی کلمه «افزایش» چه نقش حائز اهمیتی در ارتقای سهم این دانشجویان در امکانات رفاهی دارد.
یک هفتهای زیر سایه پر مهر مسئولین
سلف میشود سالن غذاخوری برخی مسئولان؛ تا کنار دانشجویان از غذاهای شاهانهای دانشجویی میل کنند و البته خدا کند سرسرنگ، نخ گونی، مگس و سوسک سوپرایز این مسئولان گرامی نشود، چرا که شاید سال آینده همین هفته را هم به حضور در سلف دانشگاه اختصاص ندهند! راهروهای خوابگاه ها آب و جارو می شود، اگر اندک بودجه ای ته گاوصندوق دانشگاه مانده باشد صرف نو نوار شدن دانشگاه میشود؛ در کل شاید بتوان این هفته را هفته رویارویی خوابگاههای دانشجویی نامید؛ هفتهای که با اتمامش همه چیز به روال سابق برمیگردد.
بعد از این هفته اگر خدایی ناکرده اجازه بهای عقب افتاده داشته باشید، حسابت با کرام الکاتبین است و یا اگر در سلف برای صرف ناهار و شام میروید، باید چریکی عمل کرده و گروه تجسسی برای بازرسی غذایت راه بیندازی.
هفتهای که به غیر آن این قدر عزت و احترام نثار خوابگاههای فلک زده نمیشود ؛خوابگاههایی که به گفته خود دانشجویان آنها را با اقلیمهای آب و هوایی متفاوت دنیا آشنا می سازند؛ زمستان تا سیستم گرمایشی راه بیفتد، تجربه ای از سکونت در مناطق سرد شمالی همچون سیبری، آلاسکا و ... خواهند داشت و تابستان تجربه در مناطق خوش آب و هوایی همچون کویر لوت، ساحل عاج و ...
امسال هفته خوابگاهها با شعار «بهبود فضای خوابگاهی» شروع شد؛ انتظار میرود این شعار نیز همانند وعده های مسئولان رخت جامع عمل به تن کند، چرا که سال گذشته وضعیت خوابگاهها علی الخصوص خوابگاههای متاهلی اسف بارتر از آنچه تصور میشد، بود.
در صدر این ماجرا دانشگاه تهران قرار دارد؛ که علی رغم توصیههای موکد به تشویق دانشجویان برای ازدواج، سال گذشته در اقدامی نابه هنگام بعضی خوابگاههای متاهلی خود را به مجردین داد؛ یعنی عملا به متاهلین گفت: بیرون! اینجا
حالا پس از گذشت یک سال؛ نیلی، رئیس دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو مدعی است دانشگاه تهران یک چهارم ظرفیت خوابگاه های متاهلی در کشور را دارد و تا کنون بیشترین هزینه و امکانات را در اختیار دانشجویان متاهل قرار داده است.
متاهلین بیرون؛ خوابگاه در تصرف مجردین است
این اظهارات درحالی است که صدای دانشجویان چیز دیگری را به گوش می رساند. با چند نفر از دانشجویان ساکن کوی تماس میگیریم که حرفهای آنها کاملا گواه این مدعاست.
یکی از آنها خبر از وضعیت تاسف بار خوابگاههای متاهلی سعادت آباد و جلال میدهد. این دانشجو ضمن ابراز نارضایتی از شرایط موجود میگوید: خوابگاههایی که به متاهلین اختصاص داده شده از لحاظ امکانات اولیه هم مشکل دارند، به خصوص خوابگاه سعادت آباد و خوابگاه جلال، اما با وجود اعتراضات دانشجویان مشکلی از ساکنان این خوابگاهها حل نشده است.
مسئولین دانشگاه نه تنها به اعتراضات دانشجویان متاهل رسیدگی نکردند، بلکه برخی خوابگاههای متاهلی را تغییر وضعیت دادند و دانشجویان مجرد را ساکن در آن کردهاند؛ در صورتی که این اقدام دانشگاه با سیاست تشویق دانشجویان برای ازدواج منافات دارد و بسیاری از دانشجویان در صف تحویل خوابگاه متاهلی هستند.
دانشجوی دیگری از آمدن رستورانهای زنجیرهای مجلل به کوی خبر می دهد؛ رستورانهایی که با آمدنشان اختلاف طبقاتی را میان دانشجویان تشدید کرده اند. دانشجویانی که شاید حتی وسع مالی برای خرید غذای سلف را هم نداشته باشند. کلکسیون مشکلات این دانشجویان با خبر زورگیری از آنها تکمیل میشود و طبق صحبتهای دانشجویان کوی، برای هر جمع پنج نفری در خوابگاه یک مورد زورگیری اتفاق افتاده است.
از قدیم میگویند مشت نمونه خروار است؛ البته خالی از لطف خواهد بود که نامی از خوابگاهها و دانشگاههایی نبریم که در سال گذشته نمونه شدند و تحسین همه را برانگیختند.
یکی از دانشگاههای دیگری که در سال جدید حاشیه ساز شد، دانشکده دخترانه فنی شریعتی بود. خبر اسکان دانشجویان پسر در خوابگاه دخترانه این دانشکده اتفاق حیرات انگیزی بود. جالبی کار هم اظهارات رئیس این دانشکده در خصوص اینکه این کار تعاملات میان دانشگاهی است، بود.
الوعده وفا...
خوب است دانشجویان در این هفته که هفته وعده وعیدهای شیک و سرخرمن است، بدانند که طبق گفتههای ریاضی، معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان؛ 63 دانشگاه ما مرکز بهداشت ندارد و این در حالی است که 130 دانشگاه دولتی فعال داریم. متاسفانه در بخشی از دانشگاهها حتی یک دفتر بهداشتی فعال هم وجود ندارد. ریاضی معتقد است بی توجهی در بخش سلامت سلف سرویسهای دانشگاهها هیچ علتی غیر از بی توجهی به بهداشت ندارد.
از طرفی خوب است از طرح رتبه بندی خوابگاهها نیز بی اطلاع نباشیم. تقی زاده، معاون تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان چندی پیش در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو خبر از طرح رتبه بندی خوابگاهها داد و در آنجا قول تعدیل اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی را به واسطه این رتبه بندی داد که البته از مهر ماه اجرایی خواهد شد. حالا قرار است خوابگاهها در هفت شاخص با 52 زیر شاخص رتبه بندی شوند که تاکنون 700 در 5 سطح تقسیم بندی شده اند و در سال 95 و آغاز مهر ماه قرار است اجاره بها براساس رتبه هر خوابگاهی که دانشجو در آن ساکن می شود، گرفته شود.
همچنین رئیس صندوق رفاه نیز به تازگی از دو برابر شدن وام ودیعه مسکن دانشجویان خبر داده است و امید که وعدههای هفته خوابگاههای امسال به حیطه عملیاتی شدن برسند.
خوابگاههایی که همه رقم دانشجویی را با هر فرهنگ و گویش و اخلاقی در خود جای میدهند و گاهی میشود یک چهاردیواری کوچک برای دو دانشجو که تازه به هم رسیدند و میخواهند هم درس بخوانند و هم زندگی کنند. گاهی میشود سقفی برای دانشجویانی که میخواهند زیر آن تحصیل کنند و دانش آموخته برای رفاه و پیشرفت جامعه خود بیرون بیایند.
این دانشجویان دارای جایگاه هستند و احترام و ارزش نهادن به آنها مساوی با ارزش گذاری برای آینده کشور است. خوابگاههای دانشجویی، جامعه مینیمال شده ایران هستند که به جوانانش هم زیستی و زندگی دسته جمعی را میآموزند. پتانسیل خوابگاههای دانشجویی کم از تشکلهای دانشجویی درون دانشگاه ندارد؛ اما باید پرسید بازخورد وضعیت خوابگاه ها نشان از استفاده حداکثری این پتانسیل دارد یا خیر؟
انتهای پیام/
توجه!