رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان گفت: بیش از ۱۵۵ هزار جلسه مشاوره ای برای ۶۰۰ هزار دانشجو برگزار شده که اعم مشکلات آنها مشکلات تحصیلی و خانوادگی بوده است.

به گزارش«دانشجو سلام» به نقل ازخبرگزاری دانشجو، بیست و هفتمین گردهمایی روسای مراکز مشاوره دانشگاه های کشور امروز با حضور رئیس سازمان امور دانشجویان، رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان و معاون امور زنان نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

در ابتدای این گردهمایی حمید یعقوبی، رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان در خصوص برنامه های دفتر مشاوره و سلامت سال 95 در دانشگاه ها گفت: یکی از مباحثی که در سال آینده باید به صورت جدی تری روی آن کار کنیم بحث دخانیات است. برگزاری برنامه های پیشگیری از اعتیاد به عنوان «دانشگاه عاری از دخانیات» از جمله برنامه هایی است که در سال آینده در همین راستا برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین اجرای موج دوم طرح سیمای زندگی از جمله برنامه هایی است که مرحله دوم آن در اردیبهشت ماه 95 برگزار خواهد شد. بر روی پرسش نامه های این طرح با نظر روسای مراکز مشاوره بازنگری ایجاد شد و شیوه نامه اجرایی آن در ابتدای سال 95 به همه مراکز مشاوره ارسال خواهد شد.

یکی از مهمترین طرح های سال 95 برنامه کشوری تربیت درمانگر شکست های عاطفی دانشجویان است

یعقوبی سومین برنامه سال آینده را برنامه کشوری تربیت درمان گر دانشجویان در شکست های عاطفی آنها عنوان کرد و گفت: متاسفانه سن بلوغ پایین آمده و سن ازدواج بالا رفته است بین این دو یک تا دو دهه فاصله افتاده و ممکن است در این بازه دختران و پسران ما دچار مشکلاتی شوند که لازم است دانشگاه ها برای آموزش پیش از ازدواج به صورت جدی تری در این حوزه ورود پیدا کنند. چرا که یافته ها نشان می دهد دانشجویان ما در مدیریت شکست های عاطفی توانایی لازم را ندارند و دست به رفتارهای پرخطر می زنند.

آموزش مهارت های زندگی به درس دو واحدی اختیاری دانشگاه ها تبدیل می شود

رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان از جمله دیگر برنامه های سال 95 را برنامه مشاوره شغلی تحصیلی و پیشگیری از ایدز دانست و افزود: یکی از برنامه های مهم دیگر آموزش مهارت های زندگی که طی جلسه آخری که با وزیر علوم داشتیم ایشان به ما قول دادند این طرح به عنوان یک درس دو واحدی اختیاری در شورای عالی برنامه ریزی آموزش وزارت علوم تصویب شود البته باید بگویم در صورت تصویب شدن این درس مشکلات اجرایی نیز خواهیم داشت چرا که این یک درس اختیاری است و ممکن است گروه های آموزشی دانشگاه ها خیلی همکاری نکنند.

اسفند ماه سال جاری آخرین بازه عضوگیری کانون همیاران سلامت روان

وی در خصوص برنامه کانون همیاران سلامت روان دانشجویان نیز اظهار داشت: اساسنامه این کانون به دانشگاه ها ابلاغ شده و عضوگیری نیز شروع شده است. حتی در بعضی دانشگاه ها انتخابات برای مشخص شدن دبیران این کانون ها نیز برگزار شده که آخرین بازه عضوگیری برای این کانون اسفند ماه سال جاری است. همچنین قرار است در اردیبهشت ماه 95 هشت جشنواره منطقه ای برگزار کنیم و همایش کشوری نیز برای همیاران در تابستان سال آینده اختصاص دهیم.

یعقوبی در ادامه سخنان خود در جمع روسای مراکز مشاوره دانشگاه های کشور برنامه فعال سازی مددکاری را از جمله طرح هایی دانست که باید به آن بیشتر توجه شود و خاطرنشان کرد: کارنامه سلامت نیز از جمله طرح هایی است که مثل طرح مددکاری طبق سنوات گذشته ادامه خواهد داشت و ورودی های جدید دانشگاه های دولتی و دانشگاه های غیردولتی که سرانه ورزشی فرهنگی می گیرند باید این کارنامه را داشته باشند.

برنامه پیشگیری از خودکشی در خوابگاه ها در سال آینده اجرایی خواهد شد

رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: ما از لحاظ تعداد آمار خودکشی در دانشگاه ها نگران نیستیم اما حتی اگر یک مورد هم اتفاق بیفتد مشکلات زیادی را در ادامه به همراه خواهد داشت، به همین خاطر قصد داریم که در سال آینده برنامه پیشگیری از خودکشی در خوابگاه ها را در دانشگاه ها اجرایی کنیم.

وی در خصوص برنامه منظم نظارت و بازدید از مراکز مشاوره نیز گفت: انتظار می رود دبیران استانی از دانشگاه های زیر مجموعه استان خود مثل تهران بازدید به عمل آورند. همچنین تشکیل کارگروه مشورتی دبیران مناطق و مسئولان منتخب مراکز مشاوره از دیگر طرح هایی است که با حضور مسئولان مرکز مشاوره دانشگاه های تهران و حضور الزامی آنها برگزار خواهد شد و سایر مدیران استانی نیز در صورت حضور در تهران می توانند در این جلسات شرکت کنند.

دانشگاه های کشور به 9 منطقه تقسیم می شوند/ همدان، مرکزی، قم و قزوین نهمین منطقه دانشگاهی کشور

یعقوبی با اشاره به وضعیت نیروی انسانی شاغل در مراکز مشاوره دانشگاه ها براساس منطقه بندی خاطرنشان کرد: تا یکی دو ماه گذشته دانشگاه های ماه به هشت منطقه تقسیم می شدند اما به تازگی منطقه چهارم که شامل استان های همدان، مرکزی، قم و قزوین می شوند به این مناطق هشت گانه اضافه شدند و طبق آماری که ما از 85 دانشگاه در کل کشور گرفته ایم درصد نیروی انسانی شاغل 1344 نفر روان شناس و مشاوره بوده که به صورت پاره وقت یا تمام وقت در این مراکز شاغل بودند.

رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان در این خصوص ادامه داد: این آمار نشان می دهد در این 85 دانشگاه 600 هزار دانشجو در حال تحصیل اند و به ازای هر هزار دانشجو 2.2 مشاور داریم.

بیش از 155 هزار جلسه مشاوره در سال گذشته برگزار شد/ 61 درصد مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره دانشجویان دخترند

وی در خصوص مقایسه وضعیت حضور کارشناسان در مراکز مشاوره عنوان کرد: در منطقه یک که شامل استان تهران و البرز می شود کارشناسان در مقطع ارشد 48.2 درصد و در مقطع دکتری 23.9 درصد هستند که هر چه قدر درصد مقطع دکتری بالاتر باشد قطعا بهتر است همچنین گزارش عملکرد 1344 نفری که در سال گذشته در آن 85 دانشگاه کشور مشغول کار بوده اند به این صورت است بیش از 155 هزار جلسه مشاوره ای برای این 600 هزار دانشجو برگزار شده که اعم مشکلات آنها مشکلات تحصیلی و خانوادگی بوده است همچنین 61.5 درصد مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره دانشجویان دختر بوده همچنین 83.5 درصد مراجعه کنندگان مجرد، 60 درصد دانشجویان خوابگاهی و 71 درصد مراجعه کنندگان از مقطع کارشناسی بوده اند.

استان تهران و البرز با بیش از 64 هزار جلسه بیشترین تعداد برگزاری جلسات مشاوره را داشته اند

یعقوبی در ادامه سخنان خود افزود: در میان تعداد بازدیدهای منطقه ای استان کرمانشاه و اصفهان در سال گذشته هیچ بازدیدی نداشتند که امیدواریم این کمبودها در سال آینده برطرف شود همچنین منطقه یک بیشترین تعداد برگزاری جلسات مشاوره را با بیش از 64 هزار جلسه به خود اختصاص داده است و همچنین 590 هزار نفر ساعت جلسه آموزشی برای دانشجویان، کارشناسان و کارکنان برگزار کرده ایم.

افزایش شعب خوابگاهی از 270 شعبه به 314 شعبه رسید

رئیس مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان در خصوص اینکه چه دانشگاه هایی بیشترین فضای فیزیکی را به نسبت هزار دانشجو داشته اند گفت: بیشترین فضا را منطقه یک و پس از آن منطقه شش و نه در سال گذشته داشته است همچنین در خصوص تعداد شعب نیز نسبت به آخرین آماری که داشته ایم 34 شعبه خوابگاهی افزایش داشته و این عدد از 270 به 314 رسیده است همچنین منطقه یک در میان 9 منطقه کشوری بیشترین شعبه خوابگاهی و پس از آن منطقه 4 و 8 از جمله مناطقی هستند که باید در این زمینه بیشتر تلاش کنند.

وی در پایان سخنان خود گفت: ما هم اکنون 750 تا 800 خوابگاه در کل کشور داریم که 40 درصد آنها مجهز به مرکز مشاوره هستند

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید