استاد علی سلیماندوست گفت: انتخابات، راهبردی ارزشی است ، بگونه ای که ملت ها آن را بهترین مکانیسم برای مشارکت عمومی و ظهور و بروز اراده ملی می دانند.

 استادعلی سلیماندوست استاد دانشگاه های استان گلستان در گفتگو با خبرنگار«دانشجو سلام» گفت: ایران اسلامی در حالی خود را برای برگزاری همزمان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری آماده می نماید که شرایط داخلی و منطقه ای و حتی بین الملل و جهانی، این دو انتخابات را به یکی از حساس ترین و نیز تأثیرگذارترین انتخابات تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل نموده است.

انتخابات راهبردی ارزشی و تجلی اقتدار ملی است

وی تصریح کرد: در حال حاضر انتخابات، راهبردی ارزشی در منظر تمام فعالان سیاسی، اجتماعی در تمام سطوح از ملی تا فراملی است ، بگونه ای که ملت ها آن را بهترین مکانیسم برای مشارکت عمومی و ظهور و بروز اراده ملی و نیز بهترین روش برای گردش نخبگان و مدیران رده بالای نظام حاکم می دانند و دولت ها نیز انتخابات را منشأ قدرت و نیز تجلی اقتدارملی و منطقی ترین و پسندیده ترین روش اعمال قدرت و حاکمیت در سطوح مختلف می دانند.

 

احزاب و جریانات سیاسی انتخابات را فرصتی جهت حضور در هرم قدرت می بینند

 

این کارشناس مسایل سیاسی خاطرنشان کرد: از طرفی احزاب، گروهها و جریانات سیاسی نیز انتخابات را فرصتی مغتنم و مناسب برای کسب اعتماد ملی و حضور در هرم قدرت و مشارکت در عرصه مدیریت کلان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تلقی می کنند، البته قدرت های جهانی و در رأس همه نظام سلطه و استکبار جهانی، انتخابات را فرصتی راهبردی برای تغییر نظام های ناهمگرا و ناهمگون بطور کلی و یا در جهت تغییر رفتار آنها در راستای منافع استعماری شان تلقی می کنند.

وی افزود: برگزاری همزمان پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و نیز دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه سالجاری بدلیل تقارن آن با برخی پدیده ها و رخدادهای مهم و تأثیرگذار داخلی و بین المللی، از جمله به فرجام رسیدن برجام و مذاکرات هسته ای، تحولات منطقه ای غرب آسیا(خاورمیانه) نظیر تحولات یمن، بحرین، سوریه، عربستان و فلسطین اشغالی و نقش محوری جمهوری اسلامی در روند این تحولات و نیز آینده تحریم های اقتصادی و تأثیرات آن برفضای سیاسی، اجتماعی و ... کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است.

عرصه رقابت در انتخابات با حضور جریان حامیان دولت چهره ای متفاوت پیدا کرده است

 

سلیماندوست تاکید کرد: این در حالی است که شکل و روند رقابت جریانات و احزاب و تشکل های سیاسی در این انتخابات، اهمیت مسئله را چند برابر می نماید چرا که در انتخابات پیش روی، علاوه بر دو جریان سیاسی مطرح کشور یعنی اصولگرایان و اصلاح طلبان که هر کدام شامل چندین فهرست در عرصه رقابت و فعالیت های تبلیغاتی خواهد شد، عرصه رقابت این بار با جریان سومی با عنوان اعتدالیون که متشکل از حامیان دولت محترم است نیز مواجه خواهد شد که می تواند آرایش انتخاباتی دو جریان رقیب را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

 

جریان اعتدال بدنبال کسب اکثریت مجلس و یکدستی حکومت است

 

این کارشناس سیاسی در پایان گفت: از اینرو در حالت معمول، طیف اصولگرا بدنبال حفظ وضع موجود و بهبود وضعیت خود است و طیف اصلاح طلب نیز بدنبال احیاء و بازسازی وجهه سیاسی از دست رفته و بازگشت به صحنه سیاست می باشد و جریان سوم یا همان اعتدال، بدنبال ارتقاء وضعیت و برقراری موازنه و کسب اکثریت مجلس و یکدستی حکومت است.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید