مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور گفت: دانشگاه اگر کاملا اسلامی باشد باید بتواند به صنعت متصل شود، باید بتواند به لحاظ فرهنگی رشد اسلامی داشته باشد.
به گزارش «دانشجو سلام»؛ حجت الاسلام روح الله حریزاوی، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور، در گردهمایی دین پژوهان و فارغ التحصیلان حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان گلستان گفت: ما در حوزه بر خودر فرض میدانیم که دین را از منظر سیاسی و عقیدتی تحلیل کنیم و دانشجو را با شاکله علوم دینی آشنا کنیم.
وی تصریح کرد: در معمای علم و دین سه نظریه وجود دارد، برخی در این معما به تمایز علم و دین قائل هستند یعنی میگویند علم در زمینه اهداف هستی نباید نظر بدهد و دین در زمینه علل هستی نباید نظر بدهد و دو مقوله متمایز از هم هستند، برخی هم قائل به تعارض علم و دین هستند و این دو را در مزاحمت همدیگر میبینند، نظریه سوم نیز میگوید این دو مکمل هم هستند، یعنی دین کاستیهای علم و علم نیز کاستیهای دین را تکمیل میکند.
دین قدرت حل همه مشکلات را دارد
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور با بیان این مطلب که که دین قدرت حل همه مشکلات را دارد اما برخی از افراد به این واقعیت اعتماد ندارند ، متذکر شد: متدین کسی است که دین را جامع بداند، برای مثال در دولت کنونی افراد متدین وجود دارند اما به دین فردی معتقد هستند و اعتقاد ندارند که اسلام برای حقوق بین الملل و روابط فرامنطقه ای نیز الگو دارد و دینی اجتماعی است.
وی با بیان اینکه علم هنوز نتوانسته منشا بسیاری از پدیدهها را اثبات کند و در زمینه متافیزیک اصلا نظری ندارد، عنوان کرد: انتظار میرود در بخش تکمیلی علوم اسلامی به واکاوی این موارد و این نظریهها بپردازیم، در واقع در دوره شش ترمهی حوزه علوم اسلامی ما دانشجویان را سیراب نمیکنیم؛ بلکه تشنه میکنیم تا به سمت حقیقت حرکت کنند چرا که این حوزه نیاز به مطالعههای بسیار دارد.
حجت الاسلام حریزاوی در همین راستا افزود: از نظر ما هر سه نظر باطل و غلط است ما قائل به شمول هستیم، دین اهداف خلقت را معرفی میکند اما در زمینه پیدایش هستی نیز نظر دارد چه بسا بسیاری از زمینهها را هنوز علم نتوانسته ثابت کند اما دین برای آن نظریه دارد و امروزه میبینیم که کم کم با علم به حقانیت نظریههای دین اسلام صحه گذاشته میشود و برای بسیاری مبنای پزشکی و علمی نیز پیدا شده است.
وقتی دانشگاهی پسوند اسلامی دارد باید تماما اسلامی عمل کند
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور در بخشی از سخنانش به دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: وقتی دانشگاهی پسوند اسلامی دارد باید تمام ساز و کارها و تمامی جوانب آن اسلامی باشد.
دانشگاه اسلامی باید به صنعت متصل شود
حجت الاسلام حریزاوی در ادامه تاکید کرد: دانشگاه اگر کاملا اسلامی باشد باید بتواند به صنعت متصل شود، باید بتواند به لحاظ فرهنگی رشد اسلامی داشته باشد؛ بنابراین ریاست این دانشگاه با این پسوند باید تلاش کند تمامی جوانب آن را اسلامی بکند تا به عینه مشاهده شود نه اینکه تبعات و بلاهایی نیز جامعه از طریق یک دانشگاهی که پسوند اسلامی دارد متحمل شود.
وی با اشاره به اینکه برای نجات دانشگاه از این بی فرهنگی باید کار فرهنگی کرد،عنوان داشت: کار فرهنگی هم باید جهادی باشد، با کارهای اداری و روالی و فرمایشی نمیتوان فرهنگ درست کرد، باید یک عده خلأها را با پوست و گوشت و جان خود احساس کنند و از این خلأها رنج بکشند و بعد وارد عمل شوند، کاری که حاصل نگرانی شدید باشد کاری جهادی خواهد بود که اثرگذار است.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر دغدغههای فرهنگی که خواب را از چشمان معظم له میگیرد، تصریح کرد: کسی که نگران مسائل فرهنگی باشد خواب و خوراک و آسایش ندارد، فرهنگ مدرک گرایی، فرهنگ نمره گرایی، فرهنگ بی حجابی، فرهنگ بی حیایی اینها تنها بخشی از نمونههای بی فرهنگی است که نشان میدهد دانشگاههای ما اسلامی نیستند.
علم به مدرک نیست، علم به همان علم است
حجت الاسلام حرازیوی با تاکید دوباره بر بحران مدرک گرایی، تصریح کرد: علم به مدرک نیست علم به علم است، علم جنبه ثبوتی دارد نه اثباتی.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور در پایان خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای ما سواد رسانهای است، باید با ایجاد یک شبکه در جامعه اثر بگذارید و رسانهای شوید.
انتهای پیام/
توجه!