کرسی های آزاد اندیشی مهمترین مطالبه بر زمین مانده رهبر انقلاب در دانشگاه است که از سال 81 مطرح شد اما اکنون با گذشت 13 سال از عمر کرسی ها همچنان در دانشگاه مغفول مانده است.

 به گزار ش خبرنگار«دانشجو سلام»؛کرسی های آزاد اندیشی از مهمترین مطالبات بر زمین مانده مقام معظم رهبری در دانشگاه است و امروز با توجه به اینکه این خواسته قدیمی 13 سال از عمر خود را طی نموده است اما همچنان در دانشگاه ها مغفول مانده است، کرسی هایی که می تواند قشر دانشجو را به پویایی و نشاط وادارد و پاسخگوی بسیاری از شبهات و دغدغه های جامعه دانشگاهی باشد.

با توجه به اهمیت موضوع، دلیل بر زمین ماندن این مطالبه مهم رهبر انقلاب در دانشگاه و موانع عدم برگزاری کرسی های آزاد اندیشی را از مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های پیام نور گلستان جویا شدیم و همچنین سراغ یکی از اساتید فعال در این عرصه و یکی از فعالان دانشجویی رفتیم که ماحصل این گفتگو را با هم می خوانیم:

محافظه کار بودن دانشجویان و عدم حضور آنان در کرسی ها ناشی از ترس است

حجت الاسلام رضا زارعی،مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های پیام نور گلستان بزرگترین مانع برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه را عدم استقبال دانشجویان از کرسی ها خواند و گفت: خود سانسوری که دانشجویان ایجاد کرده اند و احساس می کنند چنانچه نظر خود را بیان کنند بازخواست خواهند شد مهمترین علت عدم حضور آنان در کرسی هاست .

وی تصریح کرد: نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه کاملآ دانشجویان حمایت می کند جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد و اگر خدای ناکرده دانشجویی مورد بازخواست قرار گیرد نهاد رهبری شدیدأ در مقابل این جریان می ایستد.

حجت الاسلام زارعی دلیل دیگر برگزار نشدن کرسی ها را به حاشیه کشیدن موضوع دانست و افزود: عدم مطالعه دانشجویان موجب می شود گاهی دانشجو حرفی بزند که ربطی به موضوع کرسی ندارد و کرسی به حاشیه و مباحث غیرضروری کشیده می شود و دیگر کسی رغبتی به برگزاری کرسی ندارد.

گاهی کرسی ها بصورت نمایش برگزار می شود

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های پیام نور گلستان با بیان این مطلب که گاهی کرسی ها آزاد اندیشی نمایشی برگزار می شود خاطرنشان کرد: در کرسی ها باید موافق و مخالف به بیان نظرات خود بپردازند اما گاهی دانشجویی به عنوان مخالف تمایل به حضور ندارد و مجبوریم براینکه کرسی نهادینه شود عده ای را به عنوان مخالف نقش بازی کنند تا بقیه دانشجویان تشویق شوند و بتوانند آزادانه به عنوان مخالف نظر خود را بیان کنند.

حجت الاسلام زارعی با اشاره به اینکه برخی دانشجویان تحت تأثیر فضای مجازی یا اشخاصی بیرون از محیط دانشگاه قرار می گیرند گفت: گاهی فضای مجازی و اشخاص بیرون برای دانشجو تصمیم می گیرند و دانشجو حرفی برای گفتن ندارد و حرف آنان را انتقال می دهد.

وی افزود: تمام تلاش نهاد رهبری در دانشگاه ها این است آداب بحث کردن و تعامل را در قالب کرسی های آزاد اندیشی به دانشجویان بیاموزد.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه های پیام نور استان از برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های پیام نور گلستان با موضوعات مربوط به مسائل روز خبر داد.

کرسی های آزاد اندیشی از حاشیه خارج و در اولویت برنامه های دانشگاه قرار گیرند

در ادامه گزارش سراغ استاد غلامرضا منتظری از اساتید فعال در این عرصه رفتیم و نظر ایشان را نیز در این خصوص جویا شدیم که وی در پاسخ گفت: ضرورت برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: در این خصوص چند نکته حائز اهمیت است نخست اینکه کرسی ها در سیستم مدیریتی هر دانشگاه بویژه در اولویت برنامه های فرهنگی دانشگاه قرار گیرند نه اینکه در حاشیه بماند.

این استاد ضرورت تعامل بیشتر نهاد رهبری، معاونت فرهنگی و دفاتر فرهنگ در دانشگاه ها و برنامه ریزی جامع بر اساس جدول زمانبندی را از عواملی دانست که می تواند به پررنگ برگزار شدن کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه کمک نماید.

در کرسی از چهره های تاثیرگذار استفاده شود

منتظری در ادامه استفاده از چهره های تاثیرگذار و متخصص متناسب با محورها و موضوعات کرسی ها را کمک به جذابیت کرسی ها خواند و گفت: مسئولین باید طوری برنامه ریزی کنند که کرسی ها در وقت مرده برگزار نشود تعیین زمان کرسی خیلی حائز اهمیت است و زمان مناسب به پویایی و دوام کرسی کمک می کند.

وی خاطرنشان کرد: موضوع کرسی با توجه به مسائل روز جامعه و دغدغه دانشجویان انتخاب شود و به محورهایی که دانشجویان علاقمند هستند بیشتر توجه شود.

گاهی جریان حاکم بر مدیریت دانشگاه تمایلی به برگزاری کرسی ندارد

در پایان محمد رستمانی از دانشجویان فعال استان در این خصوص گفت: از آنجایی که جریان حاکم بر مدیریت دانشگاه از جناح چپ و اصلاح طلب می باشد وبرخی از آنان تمایل زیادی بر برگزاری کرسی ندارند از اینرو کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه بر زمین مانده است.

متأسفانه دانشجو فضای نقد و انتقاد در شبکه های اجتماعی را بر حضور در کرسی ترجیح می دهد

وی یکی از دلایل عدم استقبال دانشجویان در کرسی ها را وجود فضای مکتوب نقد و انتقاد در شبکه های اجتماعی و موبایلی خواند و افزود: دانشجو فضای مکتوب نقد و انتقاد در شبکه های اجتماعی و موبایلی ترجیح می دهد و ساعت ها در این فضای مکتوب سیر می کند اما دقایقی برای گفتگو و مکالمه حضوری وقت نمی گذارد .

رستمانی دلیل دیگر عدم استقبال دانشجویان از این فضا را نداشتن فن بیان و اطلاعات بروز در خصوص مباحث طرح شده در کرسی خواند.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید