انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند تاکید کرد: مسئولان برای دوری از گرفتاری در دسیسههای دشمنان اسلام و مقابله با هرگونه آسیب به جمهوری اسلامی خط به خط این شروط عمل کرده تا هرگونه نقشه نفوذ دشمنان خنثی شود.
به گزارش«دانشجو سلام» به نقل از خبرگزاری دانشجو ، انجمن اسلامی مستقل دانشگاه بیرجند پیرامون نامه رهبرمعظم انقلاب و پاسخ آن توسط ریاست جمهور بیانیه ای صادر کرد.
متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
سرانجام پس از نزدیک به دو ماه بحث و بررسی و طی شدن روند قانونی بررسی توافق نامه هسته ای برنامه جامع مشترک اقدام(برجام) که میان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ صورت گرفت، این توافق نامه به صورت مصوبه شورای عالی امنیت در آمد و در نهایت با امضا و انتشار نامه رهبر معظم انقلاب (مدظله) و پاسخ ریاست جمهور به مرحله اجرایی خود وارد شد.
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند به عنوان بخشی از جنبش دانشجویی مسلمان لازم دید پیرامون نامه رهبر معظم انقلاب (مدظله ) به رئیس جمهور که به منزله امضای مصوبه شورای عالی امنیت ملی توسط ایشان است و همچنین نامه ریاست محترم جمهور در پاسخ به ایشان، نکاتی را بیان کنیم:
۱- بدون شک اولین نکته ای که در سراسر نامه جلب توجه می کند نقش مستقل قوای سه گانه و طی شدن روند قانونی بررسی این پرونده مهم در کشور است؛ به طوری که هر کدام از مراجع قانونی به صورت مستقل به بررسی این توافق پرداختند و در پایان هم نظر مستقل خود را اعلام کردند. سرانجام نیز رهبری با ارائه چند راه برد کلیدی، در آخرین مرحله از این مسیر قانونی به تصویب مشروط برجام پرداختند و از پایمال شدن حقوق مردم به واسطه وجود ضعف های ساختاری در برخی از مفاد برجام جلوگیری کرده و با افزودن این شروط اهمیت این پرونده و صیانت از حقوق مردم را عینیت بخشیدند.
۲- تقدیر و تحسین ایشان از منتقدین ریزبین، نشان از اهمیت منتقدین در روند بررسی برجام و همچنین اهمیت نظرات تخصصی منتقدین در روند بررسی برجام، خود نشان دهنده ی روند صحیح عملکرد منتقدین بوده، منتقدینی که در این دو سال مذاکرات دولت یازدهم به شکل های مختلف مورد حمله جریانی که خود را موافق برجام جلوه میداد، قرار گفتند. جریانی که تنها راه برون رفت از مشکلات کشور را رسیدن به این توافق و اجرای آن می دانستند.گرچه متداولا این جنس حمایت ها را بارها رهبری به شکل های مختلف اعلام کرده بودند.
۳- یکی از دیگر تجلیل هایی که رهبرمعظم انقلاب در این نامه مطرح نمودند، تشکر و قدردانی از زحمات و گزارش کمیسیون ویژه برجام بود. کمیسیونی که زحمات آن متاسفانه بر خلاف روال مصوب نمایندگان، با مدیریت ریاست مجلس یعنی جناب آقای لاریجانی، به حاشیه رفته و طرحی مصوب شد که با گزارش کمیسیون ویژه ی برجام زاویه های بسیاری داشت و عملا گزارش کارشناسی این کمیسیون خنثی و این تشکر و قدردانی سبب شد تا بیانیه پنج نفر از اعضای آن که جداگانه گزارش مصوب کمیسیون ویژه برجام را زیرسوال برده بودند، به کلی مردود گردد و از نکات آمده در این گزارش تحسین کردند.
۴- یکی از مهمترین نکاتی که رهبرمعظم انقلاب در این چند ماه اخیر بسیار بر آن تاکید داشته اند، نفوذ استکبار و تغییر در محاسبات مسئولین توسط دشمن و دل خوش نکردن به لبخندهای دشمنان مستکبر بوده است. مسئله ای که به وضوح در دو سال اخیر در رفتار دیپلماتیک دولت کمتر مورد توجه قرارگرفته و دولت دچارنوعی انفعال نسبت به این مسئله می باشد و تذکرات پی در پی رهبری نیز ناظر به رعایت هر چه بیشتر این مسئله بوده و برخی بندهای برجام که بر اساس نوعی اعتماد نسبت به آمریکا و سایر مستکبرین تنظیم شده، باز شدن برخی راه های نفوذ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را به دنبال داشته، و مهم ترین ایرادی که این جنس رابطه به همراه خواهد داشت، تغییر نگاه مردم نسبت به دشمنان می باشد
۵- رهبرمعظم انقلاب مکرر در سخنرانی های خود هدف از مذاکرات را برداشتن ساختار تحریم بیان کرده و همچنین به صراحت بارها بیان نموده اند آن زمان مذاکرات را موفقیت آمیز خواهد بود که این مذاکرات به حذف ساختارتحریم ها بیانجامد اما در پایان بند۲ به صراحت سخن از باقی ماندن ساختار تحریم ها می آورند که نشان از عدم توفیق اصلی در مذاکرات بوده و همین سبب شده تا رهبری شرط گزارش و تعهد به لغو تحریم ها توسط ریاست جمهور آمریکا و دولت های اروپایی را در لیست شروط خود برای اجرای برجام قرار دهند.
۶- مهمترین مسئله ای که در نامه به آن پرداخته شده بخش سوم آن می باشد که حاوی چند شرط برای پذیرش برجام است. اولین نکته ضعف های جدی اجرایی طرح مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای امنیت ملی می باشد. متاسفانه نکاتی که مکرر توسط منتقدین تذکر داده می شد در هیچ کدام از متون قانونی که در مجلس و شورای امنیت ملی تصویب شد، دیده نمی شود و لذا معظم له خود با افزودن شروطی که ایستادگی بر همان خطوط قرمز ترسیم شده توسط ایشان می باشد، نسبت به تایید برجام مبادرت می ورزند.
۷- یکی از شروطی مهمی که ایشان به عنوان یکی از دلایل نقض برجام از سوی ۱+۵ برشمرده اند، مسئله وضع هر گونه تحریم به هردلیلی می باشد، مسئله ای که به وضوح پس از هر مذاکره از سوی طرف مقابل انجام شده و متاسفانه از سوی تیم دیپلماتیک کشور نسبت به آن واکنشی مناسبی داده نمیشود. همچنین ایشان هرگونه مذاکره درباره ی مسائلی جز هسته ای را ممنوع کرده در حالی که برخی از دولتمردان سخن از مذاکره در باب موضوعاتی خارج از مسائل هسته ای می کنند. این اظهارات متوجه برداشتن تحریم هایی است که به طور ظالمانه در اثر حمایت جمهوری اسلامی از جبهه ی مقاومت وضع شده و در صورت عدم پذیرش آغاز مذاکرات از سوی جمهوری اسلامی دوباره تحریم ها آن هم با اجماع بیشتری علیه جمهوری اسلامی تصویب و اجرا خواهد شد.
۸- از شروطی دیگری که ایشان با نگاه بدبینانه نسبت به غرب در نامه به ریاست جمهور ذکرکرده اند، اعلام کتبی و رسمی دولت های ۱+۵ نسبت به لغو تحریم ها می باشد. در حالی که در روز ۲۶ مهرماه بر اساس آن چه که رسانه ها منتشر کرده اندو همچنین بر مبنای پاسخ ریاست جمهوری به نامه رهبر معظم انقلاب فقط به صورت رسانه ای اعلام شده و هنوز هیچ گونه نامه ی رسمی و مکتوبی به ایران ارسال نشده است و ایشان نیز بر همین مسئله تاکید داشته اند که باید به صورت دقیق و رسمی این مسئله به صورت مکتوب به جمهوری اسلامی اعلام شود.
۹- مسئله ای که ایشان در پایان به آن اشاره می کنند طرح دوباره و تاکید مجدد بر اقتصاد مقاومتی به عنوان سیاست اصلی اقتصادی نظام می باشد. ایشان در گذشته نیز به صراحت از نحوه ی اجرای اقتصاد مقاومتی اعلام نارضایتی کرده بودند. این جنس تاکید ها در سالیان اخیر افزایش یافته و سبب شده در ماه های اخیر نیز با توجه به رسیدن به توافق برجام، تاکیدات ایشان تکرار شود؛ زیرا راه حل برون زا در سایر کشورها مسبوق به سابقه بوده و ثمره ای جز تضعیف تولید ملی، افزایش واردات کالاهای غیرضرور و مصرفی که پس از برجام واردات برخی از آن ها از جمله برخی موادخوراکی با برندهای خاص رونق گرفته را در پی داشته و در نهایت تضیف استقلال ملی را به دنبال خواهد داشت و این تاکیدات رهبری نشان از ضعف عملکردی دولت در این عرصه دارد.
در پایان ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام عزاداری سید و سالارشهیدان حضرت اباعبدالله حسین(ع) انجمن اسلامی مستقل دانشگاه بیرجند اعلام می دارد این نامه و اتخاذ شروطی درباب اجرای برجام نشان داد که ولایت فقیه به عنوان بالاترین رکن جمهوری اسلامی ایران پس از طی روند قانونی نسبت به اعمال شروطی در مورد اجرای برجام اقدام می نماید و این نشان دهنده ی اهمیت مسئله ی قانون در جمهوری اسلامی و در نزد ولایت فقیه می باشد و برمسئولان نیز فرض است تا بر طبق فرموده ی امام خمینی (ره) «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکتتان آسیبی وارد نشود» برای دوری از گرفتاری در دسیسه های دشمنان اسلام و مقابله با هرگونه آسیب به جمهوری اسلامی خط به خط این شروط عمل کرده تا هرگونه نقشه ی نفوذ دشمنان خنثی شود.
وسلام علی من تبع الهدی
آبان ماه ۱۳۹۴
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند
توجه!