معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی گلستان گفت: یک‌هزار و 800 نابینای مطلق از سراسر استان در اداره کل بهزیستی به ثبت رسیده است.

به گزارش «دانشجو سلام» به نقل از خبرگزاری فارس، کمال سلمانی صبح امروز در گفت‎وگو با خبرنگاران استان با تبریک روز نابینایان، اظهار کرد:  تاکنون 6 هزار و 950 نابینا به اداره کل بهزیستی استان گلستان مراجعه کردند و با ثبت مشخصات خود درخواست حمایت را از این اداره داشته‎اند.

وی ادامه داد: در حال حاضر از این تعداد نابینا و کم‌بینا، یک هزار و 800 نفر به صورت کامل و مطلق دچار نابینایی هستند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی گلستان در خصوص برنامه‎های این سازمان برای روز نابینایان، خاطرنشان کرد: تجلیل از نابینایان موفق در رشته‎های مختلف ورزشی، برگزاری همایش و گردهمایی نابینایان استان، دیدار با خانواده‎های نابینایان تحت پوشش و برنامه‎های تفریحی دیگر از جمله برنامه‎هایی است که طی چند روز در استان برگزار می‎شود.

سلمانی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از شهرداری‎ها و دستگاه‎های متولی در امر مناسب‎‎سازی مبلمان شهری، تاکید کرد: متاسفانه کمترین قشری که مورد توجه شهرداری‎ها قرار گرفته است، قشر نابینا است.

وی افزود: در امر مناسب‎سازی فضا و مبلمان شهری بیشترین توجه به موضوع معلولان جسمی و حرکتی است و نابینایان جایگاهی در این توجه ندارند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی گلستان تصریح کرد: استفاده از پازل‎های نارنجی رنگ در نصب پازل‎های پیاده‎روها یک موضوع ساده و کم هزینه است که شهرداری‎ها می‎توانند با اجرای آن به تردد و عبور و مرور نابینایان کمک بسیار زیادی را داشته باشند.

سلمانی گفت: شاید یکی از دلایل کم‎توجهی در این امر، عدم حساسیت‎زایی در این بخش برای نابینایان است که نیاز داریم رسانه‎ها و مسئولان نسبت به این امر دقت بیشتری داشته باشند.

وی در بخش دیگری در خصوص اقدامات انجام شده برای آموزش و تربیت نابینایان در سطح استان، اظهار کرد: متاسفانه هیچ مرکز تخصصی و ویژه برای نابینایان در استان وجود ندارد و بسیاری از نابینایان و کم‎بینایان استان طی یک فرآیندی در مدارس عادی و در کنار دیگر دانش‎آموزان به تحصیل می‎پردازند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی گلستان خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که به صورت مشترک با اداره فنی و حرفه‎ای استان در حال انجام است، ارائه آموزش‎های فنی و حرفه‎ای در بخش‎های مختلف برای نابینایان و کم‎بینایان است تا بتوانند از توانشان در برآورده کردن نیازهای روزمره و حتی بالاتر استفاده کنند.

سلمانی گفت: یکی دیگر از مشکلات آموزش نابینایان این است که به دلیل پراکندگی آنها در شهرها و روستاهای استان، موفق نشده‎ایم تا مرکز و کلاس تخصصی را برای آنها برگزار کنیم، اما تلاش شده با کمک معلمان علاقه‎مند و خانواده‎های نابینایان با ضبط آموزش‎های معلمان در مدارس و تکرار و تمرین آموزش‎ها در منزل، به امر یادگیری دانش‎آموزان نابینا و کم‎بینا کمک شود.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی گلستان متذکر شد: خوشبختانه با تلاش‎های اداره بهزیستی استان و انجام تست سلامت بینایی دانش‎آموزان در زمان ورود به مدرسه و معاینات تخصصی و اقدامات درمانی پس از آن، تعداد نابینایان استان طی 10 سال گذشته رو به کاهش است.

سلمانی در پایان اضافه کرد: بسیاری از این دانش‎آموزانی که دچار مشکلات بینایی بوده‎اند با معاینات پزشکی بهزیستی استان شناسایی شدند که با اقدامات درمانی که انجام شد، از نابینایی و یا کم‎بینا شدن آنها جلوگیری شد و همانند دیگر افراد جامعه به اقدامات تحصیلی و روزمره خود می‎پردازند.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید