در حالی که آمارها از رشد مثبت ثبت واقعه ازدواج در کشور می‎گویند، در گلستان شاهد رشد منفی این سنت الهی هستیم، موضوعی که پیامدهای آن یقینا مثبت نیست.

به گزارش«دانشجو سلام» به نقل از خبرگزاری فارس ، بسیاری از جوانان گلستانی در آستانه ازدواج قرار دارند اما مشکلات پیش روی آنان همچون سدی مانع از تشکیل خانواده توسط آنان است، از نداشتن کار گرفته تا امکاناتی که می‎توان با آن یک زندگی دو نفره را تشکیل داد، اما همین موانع اندک کافی است تا بسیاری از جوانان این سرزمین به سمت این امر مقدس نروند و تنها رویای آن را در ذهن بپرورانند.

یاد قدیمی‎ها به خیر چه‎قدر ازدواج جوان‌ها را آسان می‎گرفتند سنتی که اکنون از معادله چند مجهولی هم سخت‎تر شده است.

این که چرا به این روز افتادیم، ماجرایی است که با زندگی امروزه ارتباط مستقیم دارد، اگر چه شرایط زندگی برای بسیاری از خانواده‎ها آسان‎تر شده اما توقعات هم به همان میزان افزایش یافته است.

*ظواهر مادی در ازدواجها تعیین کننده است

دریچه نگاه به جوان، در بسیاری از خانواده‎های گلستانی، دیگر توجه به سلامتی روان و جسم او نیست، بلکه ظواهر مادی چشم برخی خانواده‎ها را چنان گرفته که حاضر هستند، خوشبختی فرزندشان را فدای مادیاتی کنند که در بسیاری از موارد نتیجه خوشی ندارد، چنان‎چه درصد بالای ازدواج‎های ناموفق بر این فرضیه مهر تائیدی محکم است. 

هر چند نمی‎توان از تمکن مالی به عنوان یکی از شروط ازدواج به آسانی گذشت، اما می‌توان تنها آن را خلاصه به شغلی کرد که یک جوان می‎تواند داشته باشد و تلاشی که به عنوان یک فرد سالم و با همت از خود نشان می‎دهد.

دارا بودن ماشین، خانه و یا مهریه‎های هنگفت اگر چه برای بستن دهان فامیل و همسایه ممکن است موضوع مناسبی باشد، اما به هیچ‎وجه تضمین خوشبختی فرزندان ما نیست.

چه بسا همین توقعات بالاست که بسیاری از جوانان گلستانی را از امر مقدس ازدواج منصرف کرده و آمار ازدواج را در این دیار شمالی کاهش داده است، موضوعی به عنوان یک آسیب اجتماعی باید مد نظر مسئولان حوزه اجتماعی استان قرار گیرد.

*کاهش ازدواج یک آسیب اجتماعی است

با یک جوان گرگانی که تازه خدمت مقدس سربازی خود را به پایان رسانده، «حسین زاهدی» با اشاره به سدهای پیش‎روی جوانان در امر ازدواج گفت: این مشکلات تنها من جوان در این منطقه نیست بلکه بسیاری از جوانان گلستانی از مشکلاتی همچون بیکاری رنج می‎برند که سد اصلی ازدواج برای آنان است.

 وی اظهار کرد: هفته پیش خانواده‎ام موضوع ازدواج مرا با یکی از دختران فامیل مطرح کردند که آنان تنها مشکل آن را نداشتن کار بنده قلمداد کردند که همین موضوع فعلا موجب شده تا این موضوع متوقف شود.

زاهدی تصریح کرد: البته من هم حق را به خانواده دختر می‎دهم، چرا که اگر خودم هم جای آنان بودم چنین موضوعی را طرح می‎کردم.

وی با اشاره به این که دنبال شغل دولتی نیست، افزود: الان برخی مواقع با خودروی پدرم مسافرکشی می‎کنم و دنبال باز کردن یک مغازه پوشاک هستم هر چند بازار کار فعلا شرایط خوبی ندارد اما توکلم بر خداست و امیدوارم با این کار، بشود خانواده دختر را برای ازدواج راضی کنم.

*بیکاری سد محکم پیش روی ازدواج جوانان گلستانی

یکی دیگر از جوانان گلستانی که اهل «علی‌آبادکتول» و مهندس شیمی است با انتقاد از وضعیت کار در استان اذعان کرد: من تا به حال در چند کارخانه مواد غذایی مشغول به کار بوده‎ام اما به دلیل فقدان درآمدزایی مناسب نتوانسته‎ام، خودم را قانع کنم که مسئولیت یک نفر دیگر را بر عهده بگیرم.

حسین امیری در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در گرگان اذعان کرد: البته این تنها دلیلی نیست که رغبت مرا از ازدواج گرفته بلکه توقعاتی است که بسیاری از خانواده‎ها مطرح می‎کنند مانند این‎که باید خانه مستقل و یا اینکه خودروی شخصی داشته باشم که با این درآمدها فعلا محقق نیست.

وی ادامه داد: باید از این خانواده‎ها پرسید، آیا شما هم هنگام ازدواج از این امکانات برخوردار بوده‎اید یا نه و اگر نه، پس چرا چنین توقعاتی از یک جوانی دارید که با تمام وجود به دنبال خوشبختی خانواده خود است و سعی می‎کند با همت خود این امکانات را در آینده مهیا سازد.

یک جوان 25 ساله گلستانی، دلیل اصلی ازدواج نکردن خود را توقعات به حق خود و خانواده‎اش می‎داند.

لیلا زارعی در گفت‎وگو با خبرنگار فارس بیان کرد: نباید همه مشکلات را به گردن خانواده‎ها بگذاریم، بلکه بخشی از تقصیر هم متوجه جامعه و افرادی است که خانواده‎ها را نسبت به آینده فرزندان‌شان بیمناک کرده‎اند.

وی ادامه داد: پیش از این خواهر بزرگ‌ترم با جوانی تحصیل‎کرده اما فاقد شغل، ازدواج کرد و انتظار می‎رفت که این آقا تا قبل ازدواج شغلی دست و پا کند اما نه تنها چنین کاری توسط وی انجام نشد، بلکه از خواهرم پول دستی هم قرض می‎گرفت و پس از مدتی هم کارش به اعتیاد کشیده شد و سرانجام متارکه پایان این مسیر اشتباه بود.

زارعی یادآور شد: فکر می‎کنم، بسیاری از جوانان از همت کافی برخوردار نیستند و انتظار دارند که بیایند دنبال‌شان و سر کارشان بگذارند در حالی که این‎طور نیست و باید بدانند که اگر این‎گونه فکر می‎کنند سرکار هستند و به جای نمی‎رسند. 

وی متذکر شود: خانواده‎ها هم نباید این جوانان را که تازه زندگی خود را شروع کرده‎اند، رها کنند و با حمایت مالی و فکری، نه دخالت، آنان را در مسیری که آغاز کرده‎اند همراهی کنند تا به سرنوشت امثال خواهر من دچار نشوند.

طی این سال‎ها گلستان در بحث تشکیل خانواده از رتبه منفی و در بحث جدایی و از هم پاشیدن کانون ارزشمند خانواده‎ رتبه صعودی داشته است که این دو آیتم منفی نگران‎کننده است.

*کاهش 5.8 درصدی ازدواج در گلستان

مدیرکل ثبت احوال استان گلستان با اشاره به وضعیت ازدواج گلستانی‌ها در پنج ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه در سال 1393 گفت: در پنج ماه 1394 در استان تعداد 7 هزار و 725 واقعه ازدواج ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5.8 درصد کاهش داشته است.

علی عادلی در گفت‎وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: از مجموعه ازدواج‎های انجام گرفته، 3 هزار و 620 ازدواج در روستا و 4 هزار و 105 ازدواج در شهرهای استان روی داده است.

وی با اشاره به افزایش سن ازدواج در استان خاطرنشان کرد: بیشترین سن میانگین ازدواج برای مردان در شهرستان بندرگز با معدل 29.22 و کمترین میانگین سن ازدواج با معدل 24.88 در شهرستان گالیکش ثبت شده است.

*افزایش سن ازدواج در گلستان

عادلی با اشاره به اینکه هر سال شاهد کاهش ازدواج در گلستان هستیم، افزود: در سال گذشته نیز شاهد کاهش 7.8 درصدی ازدواج بوده‎ایم که این آمار نشان می‎دهد در موضوع ازدواج نه تنها رشد نداشتیم بلکه وضعیت بدتر شده است.

وی ادامه داد: در سال 1393، 3 هزار و 504 واقعه طلاق در گلستان ثبت شد که به طور میانگین به ازای هر 5.6 واقعه ازدواج یک طلاق ثبت شده است.

آمارها همچنان نگران‌کننده است و گویای همه چیز، بهتر است مسئولان این استان فقیر، بیش از پیش نگران فرزندان این ملک شمالی باشند تا در آینده شرایط بد امروز، بدتر از آن چه هست، نشود.

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه

توجه!

نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی شود.
نظرات شما پس بررسی توسط مدیریت سایت نمایش داده میشود


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید